Jump to content

Moto Zajednica

Tražim posao motomehanicar

Recommended Posts

• U prolazu, 0 postova
  • Motocikl: Yamaha yz250f

Jos od malih nogu gajim ljubav generalno prema svim motociklima.

Vozac sam motocrossa i sve svoje motore odrzavam sam.

Volim taj posao edukujem se i dan danas, imam da kazem neko jako srednje znanje i potrebno mi je malo prakse, ali kad covek voli sve ce nauciti.

Ako nekome treba radnik nek me pozove ozbilja sam i vredan.

063/187-95-16 Ivan

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 2858 postova
  • Motocikl: SV 650S 1999, SV650S 2000, Simson SR50, Cagiva Mito 125, Simson S51, Tomos Automatic A3SL, A3...

Pozdrav.

Predstavljanje clanova, kao prva stavka. Ako si ozbiljan, bilo bi lepo da procitas najpre osnovna pravila.

Odakle si, koliko godina imas, zasto bi bas tebe neko trebao da pozove na probni rad i slicno?

Ovo pisem kao dobronameran savet, ali i kao deo opste kulture.

To sto popravljas svoj motor je super, ali da li znas dobro engleski npr? Veoma bitan faktor jer servisna uputstva mora neko da procita i primeni ono sto je u njima napisano.

Da li posedujes A kategoriju?

Potrudi se da znamo ko je iza tastature. Ne treba nama ovde tvoj CV i propratno pismo, da ne shvatis pogresno...

A clanovi ovog foruma sigurno znaju i zasto sam ti odgovorio.

Posto ti to ne mozes da znas, jedan momak se predstavio ovde, vrlo lepo, ali posle nije odgovorio. Bio je poprilicno izbombardovan od strane foruma.

Ali je momak imao svoje razloge, javio mi se privatno i sad je zaposlen u mom servisu i mogu reci kolega mi je vec vise od 2 godine.

Na slican nacin je dosao do posla, ali se potrudio.

I da, putuje svaki dan iz drugog grada na posao. 🙂

Srecno!

• Sviđa mi se 20
  • Hvala 1
  • Podržavam 2

• U prolazu, 0 postova

Nov sam i nisam upoznat sa pravilima.

Zovem se Ivan Marinkovic, znam dovoljno engleski jezik.

Nemam a kategoriju ali uskoro idem na casove.

Imam 24 godine i zivim u Beogradu.

Ostavio sam kontakt telefon.

• Sviđa mi se 2

• Motocikl: SV 650S 1999, SV650S 2000, Simson SR50, Cagiva Mito 125, Simson S51, Tomos Automatic A3SL, A3...

Ajd sad malo da ponovimo gradivo.

TEBI nesto treba! Trazis posao.

Nisi upoznat sa pravilima (koja su prva stvar koju vidis kad udjes na forum).

U mojim ocima kao poslodavca ne citas niti si zainteresovan.

Dovoljno znanje engleskog jezika znaci sta? To je ocena 2 od 5 u osnovnoj skoli.

Ostavio si telefon? Super!

Ti ovde nesto zelis da dobijes i ostavio si telefon, pa da mi tebe zovemo?

Super.

Pri tom, ja sam potrosio 7-8 minuta da ti ljudski napisem post, a i po tome si posrao odgovorom za koji ti je trebalo 30 sekundi.

Mislim da sa 24 godine treba dobro da razmislis sta zelis da radis i koliko zelis da se potrudis oko toga.

Od mene toliko, sve najbolje zelim!

• Sviđa mi se 1
  • Tužan 1
  • Podržavam 1

pre 8 minuta, srbac je napisao:

Ivane, dobrodošao na forum. :takoje:

Mislis da moji postovi nisu aludirali na dobrodislicu i pozitivnu opasku? 🙂

Za dobrodoslicu se uglavnom javljamo u temi "predstavljanje clanova" a ne u "oglasima za posao", pogotovo kao prvi post.

Ali mozda ja gresim, neka kolege isprave.

Ako nisam u pravu, slobodno brisite moje postove.

Mada gde zivimo, svakako se pravila i zakoni postuju selektivno. Mada znam da bar ovde to nije slucaj, zato i jesam na ovom forumu, i na tome hvala kolegama koji se trude da tako ostane.

• Sviđa mi se 5

• Drug član, 397 postova

@abarth_maniac savet ti je bio dobar, dobronameran i na mestu, ton previše oštar. Uputiš ga da pročita pravila pa onda idemo iz početka. Ovako ga ubi u pojam u startu.

Malo je danas dece spremne da rade na sebi i za sebe, da uče i napreduju. Ti si prvi trebao da mu daš podršku kao budući kolega. A postove nećemo brisati, nećemo se ponašati ko uvređene snajke.

Promenio član shlem
  • Sviđa mi se 1
  • Hvala 1
  • Podržavam 2

• Drug član, 1085 postova
  • Motocikl: YZF R1

Au jbt kao da se za glavnog inžewera na naftnoj platformi javlja pa mu na "dobar dan" odgovaramo sa kakav ti je engleski 😅... Naravno da je ostavio broj telefona, jer je radi toga i napravio nalog, nije se javio na nečiji oglas pa napisao "nazovi ti mene"..Pod dva za pitanja kao što su poznavanje engleskog, rad pod pritiskom, timski rad i zašto baš tebe, osim ako se ne prijavljuješ u JP Morgan, i to ne kod nas nego u New Jorku, poseban krug pakla..Ustvari nisu loša pitanja, jer znaš odakle da bježiš glavom bez obzira ako si u mogućnosti da biraš.. Mnogo sreće u traženju posla..

• Sviđa mi se 1
  • Hvala 1

• Integrisan, 3268 postova
  • Motocikl: ex.Liberty 125, Scarabeo 400i, Kawa ER5, trenutno Honda CBF 600 SA

Osim poznavanja engleskog jezika,  nigde nema "timski rad, rad pod pritiskom, Morgan itd"... Ne treba preterivati, jbga... Ni engleski ne treba za prevodioca, poželjno je zbog prirode posla i snalaženja, ali neobavezno, to se nauči.

@Ivan01 pretpostavljam da se nisi snašao ovde, na forumu. Odeš prvo u temu o predstavljanju

https://forum.bjbikers.com/forum/15-predstavljanje-članova/

Napišeš nešto o sebi (pročitaj šta su drugi pisali) i to ti je "ulazna karta" na forum ! Onda kreću pitanja i odgovori...

Kolege su ti baš lepo objasnili šta i kako. Ovde su sve dobri ljudi, hoće da pomognu, samo malo da te upoznaju. 

Srećno u nalaženju posla, i dobrodošao na forum !

• Sviđa mi se 5
  • Podržavam 1

• U prolazu, 0 postova

Ja se stvarno izvinjavam sto se nisam predstavio, evo sada sam i to uradio tako da nije nikakav problem.

Usao sam u temu o predstavljanju i napisao nesto o sebi.

I nisam znao da je to obavezno da iskucam u temu o predstavljanju jer  uopste to nisam video.

Tako da evo jos jednom cu napisati onako kako smatram da treba.

Ime mi vec znate, stanujem u Beogradu.

24god

Dakle, moj prvi motor u zivotu je bio dedin apn 4 on i moj otac su me naucili da vozim i imao sam 11god.Od tada sam samo poceo da lickam taj motor i da nesto čačkam, kasnije sam dobio skuter od 50kubika koji sam takodje sam odrzavao koliko sam mogao i umeo.

Zavoleo sam to i volecu do kraja zivota.

Sa 17 godina sam otisao da radim da prikupim neki novac i kupio skoro unistenu Pegaso 125, nisam znao da li cu uspeti da je sastavim, skinuo sam joj svaki sraf i svaki moguci deo, sta je bilo lose zamenio, ono sto je moglo da se spasi popravio i ofarbao, danas ta aprilia izgleda kao nova i kad pogledam u taj motor svaki put vidim da imam dar i jako veliku volju.

U slobodno vreme gledam na internetu video klipove kako se rade generalne, kako se radi restauracija, sve moguce sto mogu da nadjem ja gledam i ucim nesto na srpskom nesto na engleskom.

Sada vozim yamahu yz250f i posto sam stekao zakonsko pravo na polaganje za A kategoriju bice i to.

Voleo bih da se zaposlim kod nekog u Beogradu kod koga cu unaprediti svoje znanje na viši nivo.

Izvinjavam se na ovolikom tekstu ali eto morao sam da napisem i hvala vam.

Ugodan dan.

• Sviđa mi se 22
  • Hvala 1
  • Podržavam 2

• Integrisan, 3268 postova
  • Motocikl: ex.Liberty 125, Scarabeo 400i, Kawa ER5, trenutno Honda CBF 600 SA

E, ovo je već bolje !

U današnje vreme retke su osobe koje, kao ti, imaju neko predznanje, i žele dalje da se usavršavaju, i to je za pohvalu. Kolega abarth_maniac je jedan od mnogo dobrih i cenjenih majstora na forumu, i u prvom postu je napisao kako je pomogao momku (kao ti) koji sada radi kod njega. Verujem da će se javiti i neko iz Beograda. Par tema ispod, videćeš da je kolega Jovan Ristić postavio par oglasa za posao moto mehaničara u ovlašćenim kućama, pa možeš nazvati, probaj.

Uglavnom, srećno !

• Sviđa mi se 1
  • Hvala 2

• Ne silazi, 2594 postova
  • Motocikl: Kawasaki GTR 1400
Pre 7 sati, SlobodanR1 je napisao:

Ustvari nisu loša pitanja, jer znaš odakle da bježiš glavom bez obzira ako si u mogućnosti da biraš.. Mnogo sreće u traženju posla..

Prvo , Ivane , dobrodosao na forum ..

A drugo , Slobodane , malo si ironican , ali ovaj momak , ako od ikoga moze da dobije ovaj zanat najbolje - to je upravo abartmaniak ili ti Ranko...

Da je srece da je vise majstora kao Ranko , i da tako rade posao , gde bi nam kraj bio... 

Ivan jos mozda nije pohvatao konce ko je ko ,  kao taj mali sto kod abarta dolazi iz drugog grada ... 

Neko bi kod Abarta i dzabe dolazio ...

• Sviđa mi se 3
  • Hvala 1
  • Podržavam 4

• Drug član, 1085 postova
  • Motocikl: YZF R1

Uopšte ne sumnjam u njegovo znanje i majstorluk..Komentarišem njegov pristup na jedan sasvim korektan oglas za traženje posla..

• Ne silazi, 2594 postova
  • Motocikl: Kawasaki GTR 1400
pre 8 minuta, SlobodanR1 je napisao:

Uopšte ne sumnjam u njegovo znanje i majstorluk..Komentarišem njegov pristup na jedan sasvim korektan oglas za traženje posla..

Valja malo ...mora majstor malo, rukom zavrat

:)

• Haha 3

Pre 9 sati, Ivan01 je napisao:

Ja se stvarno izvinjavam sto se nisam predstavio, evo sada sam i to uradio tako da nije nikakav problem.

Usao sam u temu o predstavljanju i napisao nesto o sebi.

I nisam znao da je to obavezno da iskucam u temu o predstavljanju jer  uopste to nisam video.

Tako da evo jos jednom cu napisati onako kako smatram da treba.

Ime mi vec znate, stanujem u Beogradu.

24god

Dakle, moj prvi motor u zivotu je bio dedin apn 4 on i moj otac su me naucili da vozim i imao sam 11god.Od tada sam samo poceo da lickam taj motor i da nesto čačkam, kasnije sam dobio skuter od 50kubika koji sam takodje sam odrzavao koliko sam mogao i umeo.

Zavoleo sam to i volecu do kraja zivota.

Sa 17 godina sam otisao da radim da prikupim neki novac i kupio skoro unistenu Pegaso 125, nisam znao da li cu uspeti da je sastavim, skinuo sam joj svaki sraf i svaki moguci deo, sta je bilo lose zamenio, ono sto je moglo da se spasi popravio i ofarbao, danas ta aprilia izgleda kao nova i kad pogledam u taj motor svaki put vidim da imam dar i jako veliku volju.

U slobodno vreme gledam na internetu video klipove kako se rade generalne, kako se radi restauracija, sve moguce sto mogu da nadjem ja gledam i ucim nesto na srpskom nesto na engleskom.

Sada vozim yamahu yz250f i posto sam stekao zakonsko pravo na polaganje za A kategoriju bice i to.

Voleo bih da se zaposlim kod nekog u Beogradu kod koga cu unaprediti svoje znanje na viši nivo.

Izvinjavam se na ovolikom tekstu ali eto morao sam da napisem i hvala vam.

Ugodan dan.

E sad vec znamo sa kim se kuckamo.

Hvala sto si na moj savet odreagovao pozitivno.

A kategorija ti uopste nije presudna u moto servisu, koliko god apsurdno da zvuci. Ali je poželjna.

Ali je majstor taj koji provoza ili ne provoza motor. Ili tebi da poverenje da provozas, ako smatra da imas iskustva da ne napravis stetu a pri tom uocis nedostatke.

Lakiju sam pomogao da položi puno A kod našeg divnog Miše Hromčika, jer je i on iz ZRa a ima vrhunsko znanje i sjajnu obuku. Pomogao sam mu u smislu da je vec imao sve pre puno A polozeno pre toga, a Misa nam je izasao u susret da se časovi voze kad se poklopimo.

Opet, apsurd nekima, ali meni je bitnije poznavanje engleskog nego A kategorija. Ja te poducavam da popravljas, servisiras. Ne da vozis. Defektazu uradimo u servisu u 80% slucajeva. 

E sad, konkretno.

Siguran sam da imas gde da pokucaš na vrata. Ali moja vrata su ti otvorena kad god pozelis, da dodjes, vidis, njuskas, upijas. Cak i da te zaposlim ako vidim da vredis i zelis da radis po nekim "mojim standardima".

Visoki su po kvalitetu posla, a atmosfera je opustena potpuno. Ali mislim da putovanje iz BGa nema smisla.

Ne znam da li @Satelis traži pomoc, ali je vrhunski majstor, predivan lik i verujem da bi od njega naucio gomilu stvari, jer sam i sam od njega mnogo naucio.

I savet(i)kao potencijalno buducem kolegi:

-Svi ljudi znaju sve, jedan covek ne zna nista.

-Mahanika je egzaktna nauka, nije nagadjanje. Mere su svetinja!

-Svaka informacija je jako bitna ako znas da filtriras tacnu od netacne.

-Servisna knjiga je svetinja naseg posla. Sve preko nje je tvoje blago. Sve van nje je nasa sujeta i najčešće greska.

P.S. YT snimci i CGPT su fantasticni ako te ne zajebu. Ako se oslonis na njih, neces daleko dogurati, jer ce uvek da te zajebu!

Sve najbolje!

• Sviđa mi se 12
  • Podržavam 4

Pre 5 sati, SlobodanR1 je napisao:

Nisi nista pogresio.

Mozda jesam malo djonom, ali ne zbog pitanja i zalje da momak trazi posao. 

Razlog je neka osnovna kultura i postovanje pravila. Ali sve cool, resavamo usput. 

• Sviđa mi se 2

• Integrisan, 9768 postova
  • Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD

Fala Ranko na lepim rečima, za sada mi ne treba pomoć jer bi samo smetali jedan drugom zbog premale radione.

Ma da, i to će se promeniti za koji mesec.

Koliko sam video na netu, Eurosumar traži radnika, mehaničara.

Moj je savet da polazna tačka (uvek i svakom) bude upravo neki ovlašćeni servis.

Razlog je vrlo prost, ko želi, može mnogo naučiti u takvoj kući.

Tu nema nepoznate, naučiš nešto što ti možda nikad neće trebati u životu.

Bitno je da  naučiš svaki problem pravilno rešiti jer krpe, zakrpe, budz ne traje dugo i može povući za sobom veću štetu.

Srećno ti bilo momče :goodluck:

• Sviđa mi se 6
  • Podržavam 1

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja