Veljko028 0 Napisano Mart 7 U prolazu, 1 post Lokacija: Leposavić Motocikl: Yamaha dt 125 Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav, treba mi informacija da li se kontakt brava sa neke druge Yamahe poklapa sa mojim modelom jer mi je staru teško naći. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
kockica55 435 Napisano Mart 9 (promenjeno) Svrati ponekad, 147 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Yamaha Drag Star XVS250 Prijavi odgovor kao problematičan na motocikl Yamaha DT 125 možete postaviti kontakt bravu sa nekoliko drugih Yamaha modela, ali kompatibilnost zavisi od tačne godine proizvodnje i verzije vašeg motora (npr. R, RE, X ili stariji MX/LC modeli). Glavna razlika između modela je u broju žica (najčešće 4 ili 6) i tipu džeka (konektora). Kompatibilni modeli prema verzijama Mnogi Yamaha modeli iz istog perioda koriste identične ili veoma slične sisteme paljenja koji se mogu direktno montirati ili uz minimalne izmene na džeku: Yamaha DT 125 R / TDR 125 / TZR 125 (1988–2003): Ovi modeli često dele istu bravu sa 6 žica. Yamaha XT 350 / XT 600 / XT 500: Brave sa ovih modela su često kompatibilne sa DT 125 R verzijama, posebno one sa 3 ili 4 pina u zavisnosti od godišta. Yamaha DT 50 R/X i XT 125 R/X (2007–2012): Novije serije DT 125 (poput RE ili X modela) dele delove sa ovim malolitražnim modelima novije generacije. Yamaha DT 100 / 175 / 250 / 400: Stariji vazdušni modeli (MX serija) koriste jednostavnije brave koje su međusobno zamenljive. Yamaha TW 125 / TW 200: Takođe koriste slične sisteme koji mogu odgovarati određenim serijama DT modela. Amazon.com.be +8 Na šta obratiti pažnju pri montaži Iako brava fizički može da stane u ležište, električni deo je ključan: Broj žica: Proverite da li vaša stara brava ima 4 ili 6 žica. Na primer, Yamaha DT 125 R (1988–1998) obično koristi verziju sa 6 žica (5 u džeku i jedna zasebna), dok noviji ili stariji modeli mogu imati 4 žice. Boje žica i konektor: Čak i ako je broj žica isti, raspored u džeku može biti drugačiji. Preporučuje se da uporedite šemu ožičenja (wiring diagram) vašeg modela i brave koju planirate da stavite kako biste izbegli kratak spoj. Prečnik otvora: Fizički prečnik tela brave je uglavnom standardizovan za Yamaha enduro modele, ali uvek proverite da li je potrebno malo proširiti rupu ili dodati podlošku. Ovo je po AI , nadam se da sam bar malo pomogao Promenio Mart 9 član kockica55 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...