Jump to content

Moto Zajednica

Pomoc za folije

Recommended Posts

• U prolazu, 12 postova

Zdravo, imam u planu da svoju yamahu nmax prelepim u neku foliju, i da ofarbam felne da je ozivim malo, ja sam zvao blackglass, kobra i jos neke sto su popularni sto se tice lepljenje tih folija ali niko ne radi skutere/motore, jel ima neko u beogradu ko se time bavi i koliko bi to kostalo (folija+lepljenje+farbanje felni ili lepljenje felni kako to vec ide) nov sam ne razumem se, hvala unapred

• Sviđa mi se 1

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Mr., 644 postova
  • Motocikl: BMW R1250GSA 2023 Trophy , Yamaha MT-09 Tracer 2017 Tech Black,
10 hours ago, Scylla said:

Zdravo, imam u planu da svoju yamahu nmax prelepim u neku foliju, i da ofarbam felne da je ozivim malo, ja sam zvao blackglass, kobra i jos neke sto su popularni sto se tice lepljenje tih folija ali niko ne radi skutere/motore, jel ima neko u beogradu ko se time bavi i koliko bi to kostalo (folija+lepljenje+farbanje felni ili lepljenje felni kako to vec ide) nov sam ne razumem se, hvala unapred

Ja radio kofere kod Branislava u Borci. Sve preporuke. Znam da radi naljepnice. Ne znam kako bi to islo sa tim sto ti zelis ali ne kosta da ga pitas

+381 62 1007048 Branislav

• Usamljeni kauboj daleko od doma svog, 462 postova
  • Motocikl: Yamaha FZ1

Taj skuter je zahvalan za lepljenje. Folija se krece oko 20e po kvadratu, a trebalo bi 2-3 kvadrata. Nemam procenu koliko bi kostale ruke, dugo nisam radio. Mozda bih 200e trazio.

Felne najbolje plasti dip-om. Njih ne mozes folijom.

• U prolazu, 12 postova
Pre 11 sati, Pirotehnicar je napisao:

Ja radio kofere kod Branislava u Borci. Sve preporuke. Znam da radi naljepnice. Ne znam kako bi to islo sa tim sto ti zelis ali ne kosta da ga pitas

+381 62 1007048 Branislav

Zvao sam al ne radi skutere, kaze da nema mere za to.

• U prolazu, 12 postova
Pre 11 sati, Slammer je napisao:

Taj skuter je zahvalan za lepljenje. Folija se krece oko 20e po kvadratu, a trebalo bi 2-3 kvadrata. Nemam procenu koliko bi kostale ruke, dugo nisam radio. Mozda bih 200e trazio.

Felne najbolje plasti dip-om. Njih ne mozes folijom.

Pa i ja sam racunao da ce me kostati 200e, ali 3 od 10 ljudi koje sam pitao jedini rade i svi traze po 400e, a folije da ofarbaju 100e, ne znam koga da zovem i pitam, bas mi je zao jer mi je skuter bas ruzne boje :( 

• Haha 1

Izgleda da je vreme da batalim komp i vratim se na zanat koji imam u rukama. Ja sam u NS, ako nista ne napravis, javi se, mozda ga mozemo realizovati. Da malo obnovim gradivo.

• Sviđa mi se 1
  • Podržavam 1

• Drug član, 1408 postova
  • Motocikl: Yamaha Fazer FZ6 S2 ABS '08
pre 45 minuta, Slammer je napisao:

Izgleda da je vreme da batalim komp i vratim se na zanat koji imam u rukama. Ja sam u NS, ako nista ne napravis, javi se, mozda ga mozemo realizovati. Da malo obnovim gradivo.

Što da ne, meni nema ko da pokaže, radila bi i ja. Lepim sa suprugom nalepnice ove koje sama pravim na kateru. 

Obuka je skupa, možda nekad, na tamo...

Vidi samo koliko ima automobila za drift kod nas, manje-više većina menja grafiku pred novu sezonu (da ne pričam o redovnim poslovima). Ima tu posla, zainteresuj se. :D

• Sviđa mi se 1

Kad sam to radio, pre 15 godina, cena za ceo automobil je bila 200e i to sa onom 641 folijom, pa je muka bila zalepiti, jer uopste nije namenjena na to. Ali, ljudi tada nisu imali para. U Grafopenu sam pola zivota proveo. Za obuku ti je dovoljan entuzijazam, fen i zivci koje znam kakvi su ti :D
Ja sam se ucio na krsevima nekada i krpio kraj s krajem.
A sad sam se setio da sam se skoro igrao sa burazerom i njegovim motorima. 

RR.jpg

GSXR.jpg

• Sviđa mi se 2
  • Podržavam 1

pre 16 minuta, Slammer je napisao:

Kad sam to radio, pre 15 godina, cena za ceo automobil je bila 200e i to sa onom 641 folijom, pa je muka bila zalepiti, jer uopste nije namenjena na to. Ali, ljudi tada nisu imali para. U Grafopenu sam pola zivota proveo. Za obuku ti je dovoljan entuzijazam, fen i zivci koje znam kakvi su ti :D
Ja sam se ucio na krsevima nekada i krpio kraj s krajem.
A sad sam se setio da sam se skoro igrao sa burazerom i njegovim motorima. 

RR.jpg

GSXR.jpg

Ijao, a ti se pitaš da li da radiš, naravno da hoćeš. Pa motori su 100x komplikovaniji od auta. :D

Bravo. :takoje::takoje::takoje:

Ko nije probao da lepi 641 na vozilu, nije iskusio pakao... 🤣

Ja sad i kad bi krenula da radim to, radila bi samo sa premium folijama, pa nek košta koliko košta, nisu stranci ludi. 

Evo je žuta 641, auto je u osnovi ofarban u crnu.

0-02-05-ec5a22e74444436b80b15ebfe36fdf6018864b859c36211a87963dddc157b66c_90e83d4511c368ff.thumb.jpg.a101fc0d047772ce755d6376640526f5.jpg

Hahah, strava. I na ovom primerku sam se ucio, jos je ziv :D
Niko nije hteo cast foliju da plati tada. Jedino kad naletim na jeftin primerak kod cuvene Babe. :D 
Danasnje folije su sasvim druga prica. Svakako samo premium i dolazi u obzir. Ove obicne ne mogu izgurati vise od par godina.
Mogli bi da se malo pozabavimo time, ako ima trzista. 

• Podržavam 2

pre 7 minuta, Slammer je napisao:

Hahah, strava. I na ovom primerku sam se ucio, jos je ziv :D
Niko nije hteo cast foliju da plati tada. Jedino kad naletim na jeftin primerak kod cuvene Babe. :D 
Danasnje folije su sasvim druga prica. Svakako samo premium i dolazi u obzir. Ove obicne ne mogu izgurati vise od par godina.
Mogli bi da se malo pozabavimo time, ako ima trzista. 

Konkretno 641 u boji, po specifikacijama max 3 godine. 

@Scylla Izvini što ti spamujem temu. Možda možemo i ovako da pomognemo. Šta imaš na umu da radiš?

• Sviđa mi se 1

• U prolazu, 12 postova
Pre 2 sati, Slammer je napisao:

Mozemo da probamo, prvi mi je skuter i bas bi zeleo da bude lep kako zelim, u BG sam blizu smo

• U prolazu, 12 postova

@Slammer ovaj motor izgleda BOOOOOOOOOOOLESNOOOO, nikad nista tako nisam video cak ni na netu, ovo je tako savrseno da ne mogu da opisem, @Alexandra995 nema problem, pa prvo sam hteo da stavim crnu mat i felne u ljubicasto da se srede, i mozda jos neki detalj da stavimo u ljubicastu, ali kad sam video ovaj gore motor sto je covek napravio mozda moze i nesto bolje ahahahah, al i ovo sto sam planirao mi je 10/10 bukvalno, mozda ce malo izgledati previse za skutercic od 125cc al sta me briga, prvi mi je i nek bude poseban

Purple Rims Black Motorcycle

pre 2 minuta, Scylla je napisao:

@Slammer ovaj motor izgleda BOOOOOOOOOOOLESNOOOO, nikad nista tako nisam video cak ni na netu, ovo je tako savrseno da ne mogu da opisem, @Alexandra995 nema problem, pa prvo sam hteo da stavim crnu mat i felne u ljubicasto da se srede, i mozda jos neki detalj da stavimo u ljubicastu, ali kad sam video ovaj gore motor sto je covek napravio mozda moze i nesto bolje ahahahah, al i ovo sto sam planirao mi je 10/10 bukvalno, mozda ce malo izgledati previse za skutercic od 125cc al sta me briga, prvi mi je i nek bude poseban

Purple Rims Black Motorcycle

Mislim da je najbezbolnije je da se felne ofarbaju, oklopi ofarbaju/prelepe u mat crnu i onda preko toga ljubičasti detalji.

Mogućnosti su neograničene, tvoje je da smisliš, kako bi onom ko ti bude sređivao motor bilo lakše da realizuje celu ideju. :D

@Scylla taj BMW je burazer dizajnirao pazljivo, za svoj merak. Prvo ga je sam ofarbao, pa su onda dosle nalepnice. Nije kompletno presvucen. Folija ima svoje prednosti, ali i ogranicenja. Neki delovi su prosto nemoguci da se iz jednog dela prelepe. Takodje, sve nepravilnosti na farbi ce se videti i na foliji.

• Podržavam 2

Sa folijama se mogu lepe kombinacije napraviti. Ima i teksturisanih dobrih. Uz malo kreativnosti, svasta moze da se uradi. Tu sam sta god treba.

• Sviđa mi se 1

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja