Yanco 3097 Napisano Utorak u 21:24 Slow rider, 982 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Honda NC750X 2021, BMW K75 1986, Peugeot Django 2018, Tomos automatik A35 ML 1987 Prijavi odgovor kao problematičan Društvo, treba mi samo ovaj vrh od poluge menjača, tako da ako neko ima polomljenu, ovaj vrh bi mi dobro došao. Prečnik osovine je 12mm. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Деда Миле 52 Napisano Sreda u 13:58 U prolazu, 18 postova Lokacija: Нови Београд Motocikl: ZX9R, ZZR1200 Prijavi odgovor kao problematičan Одговарајућа бургија вертикално ''кроз све'' и додатни шраф са матицом. Служиће одлично док не нађеш другу папучицу. А може и трајно. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
aca-pn 7033 Napisano Sreda u 15:29 Enduraš, 6618 postova Lokacija: Paracin Motocikl: 450MT Prijavi odgovor kao problematičan Ovaj savet je u rangu varenja prednjeg lancanika za osovinu, čuvena srpska "sad cu ga ja prejebem" tehnika 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Yanco 3097 Napisano Sreda u 16:24 Slow rider, 982 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Honda NC750X 2021, BMW K75 1986, Peugeot Django 2018, Tomos automatik A35 ML 1987 Prijavi odgovor kao problematičan Ovo na slici drzi odlicno, ne treba nista za to. Treba mi da napravim neku egzibiju 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Деда Миле 52 Napisano pre 15 sati U prolazu, 18 postova Lokacija: Нови Београд Motocikl: ZX9R, ZZR1200 Prijavi odgovor kao problematičan On 3. 12. 2025. at 16:29, aca-pn je napisao: Ovaj savet je u rangu varenja prednjeg lancanika za osovinu, čuvena srpska "sad cu ga ja prejebem" tehnika Признајем да сам се, још од 1988, возећи моторе и нове и старе бавио разним ''прејебавањима'' у циљу решавања најразличитијих техничких проблема. Не само да сам увек имао мотор који ради и иде, него сам као и многи други тада сматрао да је у томе посебна драж мотоциклизма. Ипак, дивим се и онима који све проблеме тог типа решавају искључиво услугама овлашћених сервиса који су, познато је, увек на располагању, нарочито ендурашима затеченим у руралним подручјима. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
aca-pn 7033 Napisano pre 15 sati Enduraš, 6618 postova Lokacija: Paracin Motocikl: 450MT Prijavi odgovor kao problematičan Svi se ponekad služimo "prečicama" da rešimo neki problem, samo što bušenje osovine poluge menjača nije nešto što se može uraditi usput jer nije pristupačna za bušenje, a nije je ni lako izbušiti jer je čelična. Drugo, te ricne na osovini menjača su napravljene tako da u slučaju jačeg udarca u polugu menjača se pokidaju baš na strani poluge, jer je poluga mekša od osovine i tako sačuva viljušku unutar menjača od krivljenja. U slučaju da je osigurana šrafom kroz osovinu, viljuška se krivi 100% Postoje par varijanti koje mogu privremeno da pomognu ako prokliza nožica menjača. Može da se ubaci tanki ekser ili parče žice izmedju osovine i poluge i stegne, držaće neko vreme - isprobano u praksi. Može takodje da se obrusi i proširi razmak na poluzi menjača gde se steže kako bi mogla jače da se stegne, takodje isprobano u praksi i radi posao. Može da se stavi crveni loctite izmedju osovine i poluge, kad se stegne takodje će da drži, ovo je čak i najtrajnije rešenje, samo što prilikom skidanja mora da se koristi radapciger. Kao što vidiš ima više varijanti kako se rešava taj problem i bez bušenja i time trajnog oštećenja osovine. 3 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...