biker_bgd 3 Napisano Februar 17, 2009 U prolazu, 12 postova Lokacija: Bgd Prijavi odgovor kao problematičan Pretpostavljam da je ovakvih tema bilo do sada, ali svako od nas ima neke svoje potrebe i nacine voznje...kao sto se moze i pretpostaviti cim vozim Versys-a, nisam trkac, ali nisam ni chicha...Dunlop gume koje sam dobio sa njim su meni neodgovarajuce, cini mi se isuvise tvrde i mnogo puta mi bezi zadnji kraj, jednostavno mi se ne svidjaju, i to je Kupio bi neke koje bih uglavnom (99,9%) koristio za asfalt, ali neke koje su pouzdane pri kocenju, kisi, ulasku u krivinu itd. Nadam se da nisam smorio, ali da me ne bi prodavci farbali, bolje da me vi farbate Poz. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Maki 288 Napisano Februar 17, 2009 Drug član, 2110 postova Lokacija: Zrenjanin Motocikl: Suzuki GSX-R 1000 L1 SBK; MV Agusta F4 1000 S; Ducati 996 S; Aprilia RSV4 RF; Suzuki GSX-S 1000 M0; Suzuki GSF 1200 N Prijavi odgovor kao problematičan http://www.bjbikers.com/index.php?option=com_smf&Itemid=53&topic=22866.0 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
biker_bgd 3 Napisano Februar 17, 2009 U prolazu, 12 postova Lokacija: Bgd Prijavi odgovor kao problematičan Citao sam taj post, ali se moja voznja i njegova bitno razlikuju, covek tera 200 i kusur... Salu na stranu, neko kaze metzeler, neko bridgestone (pretpostavljam da bi BT-021 bila za mene, ali...), zato sam i otvorio post. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
doktor 4980 Napisano Februar 17, 2009 Ne silazi, 5596 postova Lokacija: Kraljevo Motocikl: XT1200Z Super Tenere Prijavi odgovor kao problematičan Moj predlog je Metzeler Roadtec Z6. Vozio sam je na TDM-u, nemam ni najmanju zamerku. Kad se pojavila, proglasena je za najbolju gumu u svojoj kategoriji. Trajala je 15k. Podrazumeva se komplet prednja-zadnja zbog sare. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
abarth 175 Napisano Februar 17, 2009 Svrati ponekad, 418 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Ducati Prijavi odgovor kao problematičan Pirelli Diablo ili Scorpion Sync Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
street triple 105 Napisano Februar 17, 2009 Svrati ponekad, 212 postova Lokacija: novi sad Prijavi odgovor kao problematičan ContiMotion, nov model, nova sara, nova smesa gume. u BG-u vec stavljana na Versys-a, vlasnik odusevljen. Tebi treba guma koja ti po modelu odgovara na tvoj motor. Ne treba ti super-sportska guma, ni putna guma, tebi treba jedna univerzalna i dobra guma. Koju hoces da koristis svaki dan, po svakakvom vremenu, po putevima razlicitih kvaliteta. Motor je sa ovom gumom postaje izuzetno okretan i agilan, a to je veliki plus za gradsku voznju. Cene ovog modela su sasvim prihvatljive. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Evil_Zo 9 Napisano Februar 18, 2009 U potrzi za performansama..., 3388 postova Lokacija: Chemnitz / Beograd / Herceg Novi Motocikl: KTM 690 SUPERMOTO ORANGE Prijavi odgovor kao problematičan Najbolja guma koju mozes uzeti za sebe (tvoj stil voznje) i za tvoj motor je Michelin Pilot Road 2. Alternativa je Bridgestone BT-021 ali je Michelin malo meksi i generalno malko bolji. Ta guma je najbolja u svojoj klasi - Sport/Touring i jedina mana (ako se to moze nazvati manom) je cijena, koja opet i nije bas toliko velika u odnosu na Hypersport konkurenciju Ako imas neko pitanje u vezi neke gume na koju si ti bacio oko kazi, ali budi siguran da je ovo za tebe najbolja kupovina Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
street triple 105 Napisano Februar 18, 2009 Svrati ponekad, 212 postova Lokacija: novi sad Prijavi odgovor kao problematičan Jedni kazu ova guma je najbolja, drugi kazu ona guma je najbolja,... A ja ti kazem da nadjes testove guma na netu pa ces videti koja guma je najbolja u svojo klasi, gde stoji i kako ... U tim testovima ces videti na kojim mestima su ContiMoto (Continental) gume. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Evil_Zo 9 Napisano Februar 18, 2009 U potrzi za performansama..., 3388 postova Lokacija: Chemnitz / Beograd / Herceg Novi Motocikl: KTM 690 SUPERMOTO ORANGE Prijavi odgovor kao problematičan Taj Continental je odlicna guma, ali testovi govore da je Michelin tu br.1, ne preporucujem na pamet. Naravno da je i ona ok rjesenje. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
biker_bgd 3 Napisano Februar 19, 2009 U prolazu, 12 postova Lokacija: Bgd Prijavi odgovor kao problematičan Ok, bilo bi dobro ako imate neke kontakte koje bih mogao da zvrcnem da vidim za cene guma....jer je naravno bitna stavka i cena i dugotrajnost gume, pored svega gore navedenog. Poz. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
street triple 105 Napisano Februar 19, 2009 Svrati ponekad, 212 postova Lokacija: novi sad Prijavi odgovor kao problematičan evil, postavi molim te link od tog (tih) testova gde je michelin nr.1, bas me interesuju. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Evil_Zo 9 Napisano Februar 19, 2009 U potrzi za performansama..., 3388 postova Lokacija: Chemnitz / Beograd / Herceg Novi Motocikl: KTM 690 SUPERMOTO ORANGE Prijavi odgovor kao problematičan Mrzi me, pronadji sam. Zasto mislim da si jako subjektivan ovdje? Da nemas mozda neki udio u prodaji za Continental? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Evil_Zo 9 Napisano Februar 19, 2009 U potrzi za performansama..., 3388 postova Lokacija: Chemnitz / Beograd / Herceg Novi Motocikl: KTM 690 SUPERMOTO ORANGE Prijavi odgovor kao problematičan Aha, evo tek sad vidim da si ti zastupnik za Continental. Pa lijepo, drago mi je da si na nasem forumu. Dobre gume imas ali nemojmo pretjerivati sa reklamom. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Ernesto 10 Napisano Februar 19, 2009 Zainteresovan, 981 postova Lokacija: Bgd Prijavi odgovor kao problematičan Moj predlog je Metzeler Roadtec Z6. Vozio sam je na TDM-u, nemam ni najmanju zamerku. Kad se pojavila, proglasena je za najbolju gumu u svojoj kategoriji. Trajala je 15k. Podrazumeva se komplet prednja-zadnja zbog sare. Isti slucaj je bio i kod mene sa TDM-om, ali Z6 kao sto kaze doktor samo u paru. Takodje odlicna guma Bridgestone BT-021 (sada imam par na mom motoru), malo slabija po kishi. Michelin pilot road 2ct guma, mislim po ceni najjaca ali po meni i najbolja u ovoj klasi. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
crnamrlja 22 Napisano Februar 19, 2009 Zainteresovan, 755 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Multistrada 950S Prijavi odgovor kao problematičan dobro je, meni se takodje cinilo da BT-021 nije bas sjajan po mokrom ali neiskustvo... nisam bio siguran da li tripujem sledece uzimam neke druge definitivno Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Ernesto 10 Napisano Februar 19, 2009 Zainteresovan, 981 postova Lokacija: Bgd Prijavi odgovor kao problematičan dobro je, meni se takodje cinilo da BT-021 nije bas sjajan po mokrom ali neiskustvo... nisam bio siguran da li tripujem sledece uzimam neke druge definitivno Nije po mokrom najbolji, ali guma traje MNOGO, jbg to je kompromisna guma u trouglu duzina trajanja-->cena--->pouzdanost. Posle BT-021 imam jaku zelju da probam Michelin PilotRoad. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Evil_Zo 9 Napisano Februar 19, 2009 U potrzi za performansama..., 3388 postova Lokacija: Chemnitz / Beograd / Herceg Novi Motocikl: KTM 690 SUPERMOTO ORANGE Prijavi odgovor kao problematičan ...Posle BT-021 imam jaku zelju da probam Michelin PilotRoad. Mixa je na Fazer-u imao prvo par BT-021 pa onda je na moje nagovaranje stavio par Pilot Road 2, pitaj ga sta kaze Mana je sto je najskuplja u klasi... Takodje je dosta dobar i Pirelli-jev Scorpion Sync, to je fabricka ugradnja na KTM 950/990 SM. Cure je na XT660X i KTM 690SM do sada muski odrao tri set-a, razmisljao sam i ja da je probam sledecu ali vidjecemo jos... Takodje se sa njom moze i malko po livadi, ali to Versys-u nece trebati Ovaj Continental je takodje ok, pogotovu ako se u obzir uzme cijena. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
momcha 2 Napisano Februar 19, 2009 U prolazu, 46 postova Lokacija: Novi Sad - Sabac - Beograd - Prijavi odgovor kao problematičan Probaj sa Michelin-om,Pilot Road 2 ct,sto su ti predlozili momci pre mene.Izuzetno meka,imao sam par komada kod sebe,ali racunaj na to da ce ti se trositi brze od guma drugih proizvodjaca, Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Ernesto 10 Napisano Februar 19, 2009 Zainteresovan, 981 postova Lokacija: Bgd Prijavi odgovor kao problematičan Mixa je na Fazer-u imao prvo par BT-021 pa onda je na moje nagovaranje stavio par Pilot Road 2, pitaj ga sta kaze Sam si dao i odgovor, kada ne znas sta je dobro - ti kupio nesto skupo i neces pogreshiti. Mana je sto je najskuplja u klasi... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Evil_Zo 9 Napisano Februar 19, 2009 U potrzi za performansama..., 3388 postova Lokacija: Chemnitz / Beograd / Herceg Novi Motocikl: KTM 690 SUPERMOTO ORANGE Prijavi odgovor kao problematičan Probaj sa Michelin-om,Pilot Road 2 ct,sto su ti predlozili momci pre mene.Izuzetno meka,imao sam par komada kod sebe,ali racunaj na to da ce ti se trositi brze od guma drugih proizvodjaca, Mislim da si nesto pobrkao, ona u svojoj klasi bas dosta traje Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Ernesto 10 Napisano Februar 19, 2009 Zainteresovan, 981 postova Lokacija: Bgd Prijavi odgovor kao problematičan Probaj sa Michelin-om,Pilot Road 2 ct,sto su ti predlozili momci pre mene.Izuzetno meka,imao sam par komada kod sebe,ali racunaj na to da ce ti se trositi brze od guma drugih proizvodjaca, Mislim da si nesto pobrkao, ona u svojoj klasi bas dosta traje Verovatno da je zamena sa Michelin Pilot Power koja je takodje 2CT* *---> dvo-kompozitna - ili na srpskom, po sredini tvrdo a sa strane meko. ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
street triple 105 Napisano Februar 19, 2009 Svrati ponekad, 212 postova Lokacija: novi sad Prijavi odgovor kao problematičan Aha, evo tek sad vidim da si ti zastupnik za Continental. Pa lijepo, drago mi je da si na nasem forumu. Dobre gume imas ali nemojmo pretjerivati sa reklamom. evil, i meni je takodje drago da si ti na nasem forumu. ali, ako je tebi ovo sto sam napisao: postavi molim te link od tog (tih) testova gde je michelin nr.1, bas me interesuju. preterivanje sa reklamom, onda je ceo ovaj razgovor smesan. zamolio sam te da mi pronadjes te testove i postavis ih ovde. to nije moje reklamiranje, nego bi ti trebao time da dokazes to sta pises. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Ernesto 10 Napisano Februar 19, 2009 Zainteresovan, 981 postova Lokacija: Bgd Prijavi odgovor kao problematičan evil, i meni je takodje drago da si ti na nasem forumu. ali, ako je tebi ovo sto sam napisao: postavi molim te link od tog (tih) testova gde je michelin nr.1, bas me interesuju. preterivanje sa reklamom, onda je ceo ovaj razgovor smesan. zamolio sam te da mi pronadjes te testove i postavis ih ovde. to nije moje reklamiranje, nego bi ti trebao time da dokazes to sta pises. Best grip on wet surfaces**, confirmed by an independent testing center* 1st Michelin Pilot Road 2 2nd Pirelli Diablo Strada 3rd Metzeler Roadtec Z6 4th Continental Road Attack 5th Dunlop D220 ST 6th Bridgestone BT-021 7th Bridgestone BT-020 Greatest longevity**, confirmed by an independent testing center* 1st Michelin Pilot Road 2 2nd Bridgestone BT-020 2nd Dunlop D220 ST 4th Pirelli Diablo Strada 5th Bridgestone BT-021 5th Metzeler Roadtec Z6 5th Continental Road Attack * Tests carried out in 2006 by CERM (Centre d’Essais Routiers Mécaniques) with Michelin Pilot Road 2 tires and its 6 main competitors in the same category, 120/70 ZR 17 and 180/55 ZR 17 sizes. ** Compared to its 6 main competitors in the same category. preuzeto sa: http://www.bikechatforums.com/viewtopic.php?p=1269558 Doduse test je iz 2007-e ali i moj bike je stariji od toga. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Evil_Zo 9 Napisano Februar 19, 2009 U potrzi za performansama..., 3388 postova Lokacija: Chemnitz / Beograd / Herceg Novi Motocikl: KTM 690 SUPERMOTO ORANGE Prijavi odgovor kao problematičan Hvala Ernesto. @ Street triple: Kao sto rekoh, Continental gume su dobre, ali postoji i drugi izbor i treba ga uzeti u razmatranje. Izvini ali ti si mi djelovao iskljuciv po tom pitanju. niko nije rekao da pretjerujes vec mi nije bilo jasno zasto te toliko "ganulo" sto sam rekao da se Michelin bolje pokazao od Continental-a na testovima u toj klasi. Nizasta te ja ne opruzujem i nemam nista protiv Continental-a, cak naprotiv, i sam razmisljam o Continental-u ContiForceSM kao opciji za moj sledeci par guma. Ali definitivno za vise novca ima i malko boljih guma. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
grof 659 Napisano Februar 19, 2009 drkadzija, 1236 postova Lokacija: novi sad Motocikl: njemac tisuca za na koleno, talijansko prdekalo za grad, debeli nindza Prijavi odgovor kao problematičan Moja najiskrenija preporuka mezeler z6 (radi extra posao) košta šta košta ali i traje . Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...