miki 3662 Napisano Sreda u 20:50 Drug član, 1070 postova Lokacija: BiH Motocikl: - Prijavi odgovor kao problematičan Aaaaaa, ta Sara! Moram priznati da sam preskočio to na početku. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Kalesin 816 Napisano Četvrtak u 15:51 Svrati ponekad, 157 postova Lokacija: Beograd Motocikl: KTM 890 Duke 2022 Prijavi odgovor kao problematičan …Generacija 5….Dolazim za pet minutaaaa..…a onda GPS krene da malo vrlja i predlaže zanimljiva skretanja…. Elem, pogled sa brda ka predgradjima Barcelone je fenomenalan, treba shvatiti veličinu tog grada sa sve distriktima i pridruzenim prigradskim zonama koje se bukvalno stapaju sa gradom. Razlika se može primetiti samo u izgradnji, prigradska naselja imaju manje stambenih zgrada a više kuća sa ogradama. Zanimljiva stvar što se tiče Barcelone je da su gradske ulice značajno uže nego kod nas, tamo gde mi imamo dve trake za vozila oni imaju tri plus biciklističku. Naravno trotoare svuda dovoljno široke, semafore i pešačke prelaze, a šta me je zadivilo prvi put kad sam bila u Barci a i sad kad sam došla motorićem je to da su ulice jednosmerne, nema da u jednoj ulici idu vozila u dva smera, i da je ceo grad podeljen na kockice, šanse da se neko izgubi u gradu su minimalne….ali….još nismo došli do grada… Lagano vozikam nekih 130kmh kad odjednom GPS kaže skreni u levu traku i isključi se na sledećem izlazu.. mozak viče ali taaabla kaže centar Barce samo pravo….par sekundi borbe i odlučim umesto instinkta poslušati GPS.. isključim se sa autoputa, pa idemo jedan kružni tok pa drugi.. pa ooops ne tuda, pogrešno isključenje vrati se nazad…stajem na kratko uz ivičnjak, vidim i sama da me vodi GPS iz potpuno mi nepoznatog razloga na skroz drugi kraj Barce a ne ka Sari…temperatura napolju oko 35C…pod opremom i kacigom deluje kao milion stepeni… kako sad da izadjem nazad na autoput… ajd opet prati GPS koji se izvrteo kao da je na ringišpilu novogodišnjem….i ajmo nazad.. jedan kružni… drugi… op sad idemo na drugi izlaz.. zanimljivo.. predjosmo sa levog na desno brdo… opet mi sve deluje kao da se udaljavam a ne da idem ka centru, al ovaj put odlučim da pratim table, i tako se nadjem u savršenoj Španskoj seriji.. ovaj …. gužvi, kreni, stani, kamioni avioni.. ali srećom prodjoh kroz neki tunel koji iskoči od nikud i puff eto me u poznatom…more sa leve strane, grad sa desne…i uzani prolazi i ulice, rekoh sebi, hajd Jelena sad se ponašaj ne trebaju nam kazne iz Španije. Paaa s obzirom da je krenuo dnevni špic (iako je Nedelja) i da su se mojih 30min otegli zbog raznoraznih kružnih tokova i skakanja sa brda na brdo na sat ipo, i s obzirom da je Barca bila raskopana i da su odredjene ulice pozatvarane moje lepo ponašanje je trajalo celih 30sekundi…i moja ljubav prema mom KTMu se eksponencijalno uvećala, skoknusmo u zaustavnu traku pa izmedju vozila do semafora, pa odatle biciklistickom.. i tadaaaam..Calle de Casanova… naravno motor se parkira tamo gde može da stane.. Napokon mogu da se malo odmorim, i da napokon nešto pojedem...ostavih stvari kod Sare, tuširanje i presvlačenje...Andres još nije bio došao ali očekivasmo ga, u tom očekivanju se jako ogladni, te nas dve lepo zbrisasmo u obližnji restorančić da se nešto malo prezalogaji. za moj ukus ručak san snova....jeste da sam bila gladna opet za dva sata ali vredelo je. Jos jedna zanimljivost je da se vozači u Barci ne tangiraju kad ih motori preskoče i izobilaze sa svih strana, jer ispred semafora ima jedan pojas sa nacrtanim skuterom i motorom i to je deo gde se izfiltriraju motociklisti i odakle krecu, auta tu ne staju i uvek ostavljaju koliko je moguće prostora. Jedini koji se nešto bune su električni skuteraši i biciklisti… Prebacih se u svoj omiljeni hostel Casa Barcelo u Carrer de Corsega ulici koji toplo preporučujem svima koji dolaze u Barcelonu, pošto je medju najpovoljnijim a ima bašticu, i služi doručak, takodje neograničena količina kafe, čaja šta ko voli tokom celog dana. parking, pa tačno ispred hostela. Posle 2400km napokon sam stigla...i oduševljena sam bila svojim motorinom kako je izdržao svu vrućinu i maltretiranje po autoputu. Zaslužio je da se odmori bar dva dana ovde ispred hostela. Plan je bio da večeras proslavimo Sarin rodjendan i da neki od ovih dana odemo do Monserrat planina kod Paule na imanje. Iskoristih par dana u Barci da obidjem malo grad (opet), ovaj put sama lagano bez žurbe svojim tempom...pa evo par slika... nastavak sledi...uz malo objašnjenja o slikama i arhitekturi... 18 1 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...