pashutin 222 Napisano Sreda u 22:27 Svrati ponekad, 171 postova Lokacija: Sombor Motocikl: KTM 1290 SA S Prijavi odgovor kao problematičan Prvi dan puta.Poseta najboljem drugu u Pforzheimu Nemačka i bratu u selu iznad Strazbura je morala da bude motorom zbog više različitih faktora.Avionom kao prošli put je teško mrcvarenje i čekanje, uz dodatno opterećivanje ljudi kod kojih ideš da te taksiraju, pa sam i u toku procesa zamene zuba , što nikom ne želim. Planirani polazak je naravno zavisio od zubara kod koga sam bio 23.10 u 13h pa sam računao možda i tad da krenem.Međutim, mrcvarenje, nameštanje priremenih zuba me je ipak nakanilo da lepo krenem sutradan ujutro u 6. Mačor spakovan i spreman, sve zakazano i rezervisano, ali to veče hvata me otok cele desne vilice !Šta drugo uraditi, nego provesti celu noć uz hladne obloge i povremenu dremku, pogotovo što baš tad naiđe olujni vetar i haos ispred kuće i u dvorištu od koga tek nema spavanja. U 5h odustajem od mučenja, rekoh sebi ništa me ne boli, oluja je prestala, a otok će se rešiti već nekako, nisam mali . U 6h pokret, vrlo brzo sam na Batini, gde naravno dobijam pitanje graničara "pa zar nije hladno", ja se sav pušim i kažem mu pretoplo mi je jer sam obukao ful opremu.2 sata kiša kroz Mađarsku i 2 sata lepe vožnje nakon toga uz predivnu pauzu za doručak i kafu na Balatonu u mestu Keszthely.Sam put kroz Madjarsku i Austriju je i planiran mimo autoputeva i magistrala, uživanje u Kurviger aplikaciji počelo.Temperatura sa jutarnjih 8-9 je otišla na 18 pa se i skida komplet postava.Sledeća stanica Grac, Louis, da se pogleda šta ima i malo dopune zalihe.Iz Graca, plan je do smestaja kod jezera Fuschl blizu Salcburga što krećem pun optimizma .Neplanirano stajanje sa strane da popravim vizir, 2 plastične vezice i problem rešen veoma brzo.Mrači se polako, stajem u kafić pored pumpe pred ulazak u planine da se obučem adekvatno.Mrak neverovatno brzo pada u ovo vreme godine, samo odjednom pred sobom vidim šumu, mokar put, krivine serpentine, i 2-3 stepena temperatura.Prilagođavam se novonastaloj situaciji, stajem povremeno da obrišem vizir na mačoru i kacigi da bih bar video gde vozim.Stižem konačno u smeštaj, poručujem piletinu da bih mogao jesti svojim plastičnim zubima.Na brzinu ispred čišćenje lanca i podmazivanje, temperatura to veče pada na 1 stepen pa pokrivam ceradom svakako.Osveženje tuš pa mlatim 4 piva kao ništa uz večeru i spavanje kao top, dok zubi ne krenu svoje.Nastavak sledi Sent from my SM-S928B using Tapatalk 18 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
pashutin 222 Napisano pre 12 sati Svrati ponekad, 171 postova Lokacija: Sombor Motocikl: KTM 1290 SA S Prijavi odgovor kao problematičan Prvog dana pređeno 700km po stvarno predivnim krajevima, uz čisto uživanje vozačke kulture u Mađarskoj i Austriji da sam se prosto stopio.Drugog dana, smanjio se otok naravno od posledica hladnog piva, ustajanje u 4 kao naspavan, traži telo da se vozi a glavi se još spava.Doručak u 7:30, odličan i mešavina svega po malo.Svraćam 200m dole do jezera, greota ne odmoriti oči kad već nema magle koja je ovde svakodnevna. Kratka pauza u Salcburgu, da se eto slikam ispod tvrđave hehe.Nakon toga, ulazak na autoput i najbolji način da se pređe još dodatnih 450km je na Nemačkom autoputu.Od Minhena 2 sata kiša neprestano me tuče, ne stajem za kišno odelo već idem na sreću i čudom postava nije propustila što me je dodatno obradovalo kod ovog odela.Povremene pauze na pumpama samo za gorivo i toalet, i eto me popodne na destinaciji Pforzheim, na samom početku Crne šume, sa rekom brzakom koja protiče odmah pored kuće.Sent from my SM-S928B using Tapatalk 5 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...