Jump to content

Moto Zajednica

Z1000SX ili Versys 1000 ili Tracer GT

Recommended Posts

• U prolazu, 72 postova
  • Motocikl: Kawasaki Versys 650 ABS

Pozdrav svima posle dugo vremena, ako me se secate vozio sam par tura sa vama davne, sad vec, 2017-8 godine. 

Tad sam posedovao novog versysa 650, posle 3 sezone prodat sa 24 000km. Obisao dosta evrope i navozao se, medjutim dogodio se zivot, neke stvari se zakomplikovale motor zamenio za kamion uz moju doplatu i radio par godina dok nisam stao na noge i ponovo nalazim vreme za motor.

Visina moja je 190cm.

Sada sledi pitanje, svideo mi se z1000sx 2018 ali prililom test voznje nikako nisam mogao da namestim vizir da me ne ubija vetar, ima povisen vizir od kawasakija vec na sebi ali nije pomoglo. 

Pitanje dal moze da se resi nekako da ne udara u ramena i da ide preko kacige da ne baca glavu levo dosno na vecim brzinama(preko 100kmh).

Ako ne moze onda drugo pitanje, versys 1000 2023 (3000km presao) sam nasao za 10500e sa bocnim koferima ali fabricki auspuh i zvuk je los. Dal akrapovic poboljsa zvuk da deluje slicno kao z1000sx ili ce uvek zvucati tupo nekako. Nisam imao prilike da cujem uzivo ali mi je nekako tih dosta sa ovim auspuhom spram zx.

A tracer mi je nekako zivahan, vise sportski od versysa. 

Motor mi treba da idem na posao i da vikendima sa verenicom na dalja putovanja.

Posto zivim u Svedskoj dolazio bi 2 puta godisnje na odmor za Srbiju i negde na more da odemo. Ako neko moze da mi pomogne oko izbora, najvise zvuk mi je zelja, nisam neki fan da vozim preko 160 170 tako da brzina nije bitna..

IMG-1f9c880fdb22640d9c52e0ede5d16a31-V.jpg

• Sviđa mi se 1

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• U prolazu, 33 postova
  • Motocikl: Kawasaki Ninja 1000sx

E ovako, kod 1000sx ce uvek vetar da te ubija tu nema resenja osim da ne stavis neki povisen vizir ali ruzan je brate sa njim...
Meni licno vetar ne smeta, koristim i cepice uvek pri voznji tako da nemam problema sa tim.

Sto se tice zvuka, ja sam uzeo sa akrap slip on i zvuk je bio sranje, dok nisam skinuo lonac, sada vec planiram decat i ECU reflash da odradim nije sto sam morao nego eto sto da ne :D

Mislim da versus moze da ima mnogo lepsi zvuk od Tracer GT, samo zato sto ja licno volim zvuk cetri cilindra.

Ne znam koliko bi ti z1000sx odgovarao i zbog tvoje visine za tebe je vise Versus ili Tracer, pogotovo zbog toga sto planiras da se vozis sa verenicom.

• Hvala 1

• Drug član, 925 postova
  • Motocikl: Versys vel'ki, zeleni.

Da, zvuk je isti i sa zamenskim izduvom sve dok ne skines katalizator. Tada dobijas lepsi, dublji zvuk.

Ako planiras duze voznje i to jos sa saputnicom, Versys ti je bolji izbor od Tracera.

• Hvala 1

• U prolazu, 72 postova

Ako se skine katalizator i stavi drugi izduv na versysa, mora li se stavljati mapa druga? Takodje koliki je posao to vratiti nazad jer mislim da nece proci tehnicki u Svedskoj bez katalizatora 🤔

Promenio član Milan007

• Drug član, 925 postova
  • Motocikl: Versys vel'ki, zeleni.

@Milan007 Zavisi kako ga napravis. Ako skines kat i umesto njega stavis cev i zavaris je, onda je svaka kasnija promena teska. Ako sve namestis da ti ide na srafljenje, lako je onda skinuti i vratiti kat na mesto.

P.s.

na sajtu Akrapovica mozes da izaberes izduv za Versysa i da cujes kako zvuci sa fabrickim, a kako sa Akrapom. Neces cuti razliku.  :)

Da bi cuo razliku moras otici na Youtube i tu naci video na kojem je sa motora skinut kat.

Promenio član grafigo
  • Hvala 1

• U prolazu, 33 postova
  • Motocikl: Kawasaki Ninja 1000sx
3 hours ago, Milan007 said:

Ako se skine katalizator i stavi drugi izduv na versysa, mora li se stavljati mapa druga? Takodje koliki je posao to vratiti nazad jer mislim da nece proci tehnicki u Svedskoj bez katalizatora 🤔

Ako skidas katalizator pozeljna je mapa ali ne mora.

DB killer i lonac dosta smanjuju zvuk na motoru, da imas lep zvuk ne moras da skidas katalizator.

moja preporuka je da uradis i mapu ako planiras decat

• Hvala 1

• U prolazu, 72 postova

Ovaj idem sutra da pogledam, sad sam istrazivao i skontao da je jeftiniji zato sto je obican versys 1000, nema ni S ni SE 😅, ovako preko slike izgleda ekstra, cena je oko 10 500e presao 4300km, pricao sam malopre sa vlasnikom, na oglase je stavio 3000 jer je tada imao toliko. ima garanciju jos 2 godine a moze da se dokupi jos 3 posle toga valjda ako sam razumeo kako treba, sledeci koji bi isao da gledam je oko 6500e i iz 2016 godine presao 51 000km al full zelen.
Definitivno mi otpada ZX iz izbora..

Screenshot 2025-08-20 210446.png

Screenshot 2025-08-20 211142.png

• Sviđa mi se 5

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja