Jump to content

Moto Zajednica

Peda Sniper (XT) 50

Recommended Posts

• U prolazu, 81 postova
  • Motocikl: Peda Sniper ProX50
pre 32 minuta, mitjaict je napisao:

Da kada je DC u pitanju. Jer se on napaja preko akumulatora. A AC direktno sa namotaja. U tome je kljucna razlika. Kada je AC nemas svetla na kontaktu...

Ah ljudi... pa ja na osnovu komentara narucio AC... nije do para nego sto paket vec krenuo a sad cu opet morati da cekam novi ako treba DC...

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• U prolazu, 81 postova

Evo sta kaze AI na osnovu slike skinutog CDI koju je okacio kolega par postova ranije... za nas elektro-nepismene koja je posledica ako se stavi AC a treba DC? Samo nece raditi ili ponesto mozemo i da pokvarimo? :)

Screenshot_20260310_214808_Google.jpg

Screenshot_20260310_214816_Google.jpg

• Svrati ponekad, 135 postova
  • Motocikl: Peda sniper
Pre 11 sati, mitjaict je napisao:

Da kada je DC u pitanju. Jer se on napaja preko akumulatora. A AC direktno sa namotaja. U tome je kljucna razlika. Kada je AC nemas svetla na kontaktu...

Screenshot_20260311_084732_ChatGPT.jpg

Screenshot_20260311_084752_ChatGPT.jpg

Screenshot_20260311_084810_ChatGPT.jpg

Screenshot_20260311_084830_ChatGPT.jpg

• U prolazu, 53 postova
  • Motocikl: Peda Sniper
CDI na snajperima uvezenim u novembru.
image.thumb.jpeg.af5bca86d33390bee531296b8ae3493d.jpegimage.thumb.jpeg.a854e33ca471a8eb04d1bcacd46983ef.jpegimage.thumb.jpeg.9ae3986bb5ac575b374e98b471b09036.jpegimage.thumb.jpeg.af33c861f7a13a4c369550df0125a897.jpegimage.thumb.jpeg.904284f0af96ea95dc197fdce5e701f4.jpegimage.thumb.jpeg.22c6b61da6bb25bcbee43a07bae11c14.jpeg
Nisu isti. Njegov je 5pin a tvoj 5+2. Ne znam da li je moguce da su izmenili sklop. Pitao sam jednog majstora kaze po slici ne moze da se tvrdi ali da misli da je dc. I to sto rade svetla ne mora da znaci da je dc, mogu svetla i preko releja odvojeno od cdi. Tako da ne nagadjamo i frljamo se sa AI neka se javi ko zna provereno.
  • Sviđa mi se 1

Pre sat vremena, mitjaict je napisao:
On 9. 3. 2026. at 18:45, 5rovic je napisao:
CDI na snajperima uvezenim u novembru.
image.thumb.jpeg.af5bca86d33390bee531296b8ae3493d.jpegimage.thumb.jpeg.a854e33ca471a8eb04d1bcacd46983ef.jpegimage.thumb.jpeg.9ae3986bb5ac575b374e98b471b09036.jpegimage.thumb.jpeg.af33c861f7a13a4c369550df0125a897.jpegimage.thumb.jpeg.904284f0af96ea95dc197fdce5e701f4.jpegimage.thumb.jpeg.22c6b61da6bb25bcbee43a07bae11c14.jpeg

Nisu isti. Njegov je 5pin a tvoj 5+2. Ne znam da li je moguce da su izmenili sklop. Pitao sam jednog majstora kaze po slici ne moze da se tvrdi ali da misli da je dc. I to sto rade svetla ne mora da znaci da je dc, mogu svetla i preko releja odvojeno od cdi. Tako da ne nagadjamo i frljamo se sa AI neka se javi ko zna provereno.

Evo ovako sad sam zvao servisera u Obrenovcu, decko koji radi servis objasnio mi je .kad das kontakt ako sa probnom lampicom dobija struju na kabal onda DC ako ne dobije onda ja AC .NEKI SNAJPERI SU DOSLI SA SEDAM PIN.A NOVI MODELI SA 5  PIN

• U prolazu, 81 postova
pre 52 minuta, Tecaub je napisao:

Evo ovako sad sam zvao servisera u Obrenovcu, decko koji radi servis objasnio mi je .kad das kontakt ako sa probnom lampicom dobija struju na kabal onda DC ako ne dobije onda ja AC .NEKI SNAJPERI SU DOSLI SA SEDAM PIN.A NOVI MODELI SA 5  PIN

Nit razumem niti imam cime da ispitam :) ali hvala za detaljan info svakako

• U prolazu, 53 postova
58 minutes ago, Tecaub said:

Da i ja sam zvao. Na oko ne moze da se vidi. Nekada su bili manji ac veci dc. Ali dok se ne ispita nista. Skines kabl sa cdi-ja, stavis prob lampu na masu bilo koji sraf a plus na konektor. Ako ima struje na kontaktu dc. Ako nema ac. 

• Ne silazi, 4916 postova
  • Motocikl: Kymco Agility+ 300

Ako je ribica pojela hranu, onda je žensko, a ako je pojeo, onda je muško :) 

Izvinite molim vas, samo me na to asociralo. Sam ću izaći.

Jeste moj 5+ 2 cdi taj sa dva pina je blokada koja stoji ispod sedistagde ima dzek koji se prespaja za blokadu.A mogu komotno da stavim i sa pet pinova.ako i omasim koji CDI motoru nista nece da fali jedino sto moze da izgori CDI.AKO BUDEM IMAO VREMENA DANAS CU DA VIDIM DI LI JE AC ILI DC

• Sviđa mi se 1

• U prolazu, 53 postova
Ako je ribica pojela hranu, onda je žensko, a ako je pojeo, onda je muško  
Forumi upravo za ovakve stvari postoje. Da smo svi majstori ili da za najprostiju zamenu sijalice idemo kod majstora, ovde ne bismo bili. Pozdrav.
  • Podržavam 1

• U prolazu, 81 postova
pre 40 minuta, mitjaict je napisao:
pre 45 minuta, boza_kg je napisao:
Ako je ribica pojela hranu, onda je žensko, a ako je pojeo, onda je muško emoji4.png 

Forumi upravo za ovakve stvari postoje. Da smo svi majstori ili da za najprostiju zamenu sijalice idemo kod majstora, ovde ne bismo bili. Pozdrav.

Ovde je poenta ideje da zamenim sam jedino glupost da na ovim novim verzijama, ako zamenim u servisu i upise se zamena - gubi se garancija.... inace bih platio kao i sve drugo :)

• Sviđa mi se 2

• U prolazu, 53 postova
Ovde je poenta ideje da zamenim sam jedino glupost da na ovim novim verzijama, ako zamenim u servisu i upise se zamena - gubi se garancija.... inace bih platio kao i sve drugo
Batalite garanciju. Ionako ne priznaju nista sem ako zakuca masina. I to je nemoguce za 2god. Jedino ako neko prelazi 10000+ km godisnje. Ja evo za polusezonu 2200. Sam menjas ulje i ustedis na ovlascenom servisu za skoro celu masinu za 2 god. Samo proveravajte ulje redovno i to je to. Radi kao prvog dana.
  • Sviđa mi se 3

• U prolazu, 26 postova
Pre 6 sati, mitjaict je napisao:
Pre 6 sati, Sijamski_Mrmot je napisao:
Ovde je poenta ideje da zamenim sam jedino glupost da na ovim novim verzijama, ako zamenim u servisu i upise se zamena - gubi se garancija.... inace bih platio kao i sve drugo emoji4.png

Batalite garanciju. Ionako ne priznaju nista sem ako zakuca masina. I to je nemoguce za 2god. Jedino ako neko prelazi 10000+ km godisnje. Ja evo za polusezonu 2200. Sam menjas ulje i ustedis na ovlascenom servisu za skoro celu masinu za 2 god. Samo proveravajte ulje redovno i to je to. Radi kao prvog dana.

Jel ima garancija na kočioni sistem?

Promenio član Koke

• U prolazu, 53 postova
On 12/11/2025 at 8:45 AM, Tecaub said:

Dc

Ovde si komentarisao da je DC? I porucio si valjda sa Temua i rekao da radi? Je l pise na njemu sta je? Ako ne pise koji si porucio? AC ili DC? 😁

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   1 član

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja