lemy 1465 Napisano pre 13 sati Drug član, 1264 postova Lokacija: Novi Sad-Sabac Motocikl: Suzuki DR-Z400, KTM 790 adventure Prijavi odgovor kao problematičan Ma to je samo osećaj. Ja to u mestu u ne gledam, meni svaki težak jer sam nizak pa kada krene dole ne zadržavam ni jedan. MT sam davno probao i ostaviom mi utisak puno lakšeg motora u mestu od drugih, U vožnji mi bio ok, stim da ona njegova širina me odbila odmah. To je sve relativno i na osečaj. Ja nisam imao osečaj da je Voge teži a ni lakši, bilo mi sve jedno... 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
živke 8898 Napisano pre 13 sati (promenjeno) Drug član, 3046 postova Lokacija: Niš; youtube.com/@adv_zivke Motocikl: CF Motor 450MT; ex: Yamaha XT660Z Tenere Prijavi odgovor kao problematičan Ali gde primećujete tu razliku u težini u vožnji ? U kojim situacijama ? Kad kažemo u vožnji, hajde recimo sve preko ~15 kmh . Nije da zezam, ozbiljno pitam. Meni se čini da mi je težina i osećaj težine bitna samo u mestu, tj za podizanje, baš spore tehničke deonice, okretanje na ćopavoj, preskakanje prepreka itd. edit: Jao , dosadi mi više forum, vozi mi se! Idem da vidim dal imaju gume na stanju Promenio pre 13 sati član živke 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lemy 1465 Napisano pre 13 sati Drug član, 1264 postova Lokacija: Novi Sad-Sabac Motocikl: Suzuki DR-Z400, KTM 790 adventure Prijavi odgovor kao problematičan Ja lično samo u blatu, i manevrima na jako rastresitom terenu, serpentine i sl, na suvom mi manje više sve jedno. Iskreno, kad je suvo najviše volim da vozim 790, udobrno, zabavno... 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gliga 6938 Napisano pre 13 sati (promenjeno) Advanced Member, 2394 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: KLE 500/Aprilia Tuareg 660 Prijavi odgovor kao problematičan Pa eno ti veliki GS-ovi kao primer. Ako treba manevrisati u mestu, subjektivni osećaj je da ima 734kg Dok ga voziš, subjektivni osećaj kaže da je lakši od nekih stvarno lakših motora. Magija, nema drugog objašnjenja Meni je taj osećaj u mestu zapravo bitan, baš zbog zadržavanja u slučaju da motor krene da pada (i da, iskustvo i zdrav razum kažu "samo ga pusti da padne i ne pokušavaj zadržati"). Ovaj video fino demonstrira priču oko težine, i njenog rasporeda na motoru. Znam da Kove, čak i sa sva tri rezervoara puna, mogu podići jednom rukom. Dok stoji uspravno bez razmišljanja ga jednom rukom naginjem od sebe ili ka sebi koliko god je potrebno, na bilo koju stranu. 390-ku se ne bih usudio da nagnem više od par stepeni od sebe na stranu suprotno od ćopave. E, MT koji je teži od oba ova motora se ponaša negde u sredini... I da, slab sam Promenio pre 13 sati član Gliga 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...