Jump to content

Moto Zajednica

Yamaha tricity 300 (NOV posle dva dana upalio "check engine" lampicu)

Recommended Posts

• Ne silazi, 5053 postova
  • Motocikl: Honda VTR1000SP1 (Službeni), Suzuki SV650S, Tomos T15SL, Tomos T011, Tomos APN4

Ti električni gremlini su najgora moguća stvar za majstora. Dijagnostika u X slučajeva ne kaže tačno šta je uzrok. Npr. ne radi kontrola proklizavanja, samo ispiše da je greška sistema i od opcija imaš da obrišeš grešku (ako nije aktivna). Onda ti peške testiraš senzor po senzor, itd.

To sam samo kao primer naveo. A check engine se pali bukvalno za svaku glupost koju sistem detektuje, počev od nepravilne detonacije u agregatu, do ozbiljnijih stvari.

• Sviđa mi se 3
  • Podržavam 1

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Ne silazi, 4370 postova
  • Motocikl: Kymco Agility+ 300

Lepo je i korisno kad neko napiše pozitivno iskustvo sa servisom. Takve informacije znače. Problemi i kvarovi su vazda mogući, bilo je toga uvek, i biće, ali ono što izdvaja od konkurencije je baš ta podrška.

• Sviđa mi se 1
  • Podržavam 1

• U prolazu, 16 postova
  • Motocikl: Yamaha Tricity 300

Bas tako @Jovan Ristic . Nadam se da je to to sto se gremlina tice.

@boza_kg sve ovo je moglo da se resi na paljenju lampice po drugi put. Tada su me slagali da je sonda promenjena, a nije bila. Zato sam  kod treceg paljenja podigao sve na viši nivo i tek onda su se latili posla i promenili sondu. Ali bilo pa prošlo što kažu. Na kraju su ispali korektni.

Ono sto je zanimljivo je da je jos jedan novi tricity bio na servisu zbog identicnog problema. Izgleda da Yamaha nije do kraja utanačila euro 5+ normu.

• Sviđa mi se 1

• Ne silazi, 4370 postova
  • Motocikl: Kymco Agility+ 300

Ne ide kod nas ništa baš idealno, a ti si dobro prošao. Servis je bio korektan, ispravio grešku, dobio si gratis...

Ja sam kupio nov skuter 2021-e. Tad je tek izašla Euro5 norma, i moj Kymco je prvi bio takav, kod nas u Srbiji, a i šire. Kad je došlo do kvara WiFi bravice, servis nije imao odgovarajuću dijagnostiku da očita kod greške. Uvoznik\ovlašćeni prodavac nije bio ni svestan da je promenjen neki modul za Euro5 elektroniku, i da stari uređaji za Euro4 modele više ne važe. Niko tad na Balkanu od Kymco prodavaca, od Grčke do Hrvatske, nije imao novu verziju dijagnostike, pa su morali tek da naruče spravu iz Luksemburga. Pa dok je to stiglo, pa potrefili se praznici, pa dok je fabrika odobrila delove i poslala sa Tajvana, pa dok je odležalo na carini... prošlo ihaha vremena.

Tad sam mnogo živaca pokidao, pokajao se x puta što sam to i kupio uopšte... ali posle nekog vremena, shvatio sam - sra*a se dešavaju :) 

Na kraju su sve i rešili kako treba, moglo je biti i bolje\brže, ali potrudili su se, ne mogu da grešim dušu. A to se računa.

• Sviđa mi se 1

• U prolazu, 16 postova

@boza_kg apsolutno se slažem sa svim što si napisao. Za mene je baš karakteristicno ne da kidam živce negooo.... ali ovog puta sam bio miran. Sto ti napisa shit happens.

@Bobni dobra informacija ako mi nekad zatreba iskustvo ili savet u vezi mašine da potrazim komšiju za trosarine. Samo mi reci ime njegovo ako si upamtio.

Promenio član Gilgames

• Integrisan, 9535 postova
  • Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD
Pre 4 sati, Gilgames je napisao:

Završetak priče. Uzeo motor i za sada je sve ok. Sonda zamenjena, testiran, greške više nema. Ono što sam primetio je da mašina mnogo bolje ide (stvarno ga razradili :jee3:).

Super je što si rešio problem.

Motor ti tek sad radi kako treba jer l. sonda i te kako ima uticaj (zna da zakuca na siromašno, zna da zakuca na bogato, zna da ne radi grejač) kakav će odziv na gas biti. 

Ovo samo potvrdjuje činjenicu o kvalitetu jer deo baš retko al baš retko zvekne na novom motoru.

Verujem da je i za ovlašćene bilo iznenadjenje, sondu nisu imali na stanju tako da su kupovali vreme brisanjem greške.

Krajnje je da skinu sa drugog motora ne bi li zamenili kod tebe dok ne stigne deo.

Sve u svemu hepi end.

• Sviđa mi se 1

• U prolazu, 16 postova
pre 4 minuta, Satelis je napisao:

Super je što si rešio problem.

Motor ti tek sad radi kako treba jer l. sonda i te kako ima uticaj (zna da zakuca na siromašno, zna da zakuca na bogato, zna da ne radi grejač) kakav će odziv na gas biti. 

Ovo samo potvrdjuje činjenicu o kvalitetu jer deo baš retko al baš retko zvekne na novom motoru.

Verujem da je i za ovlašćene bilo iznenadjenje, sondu nisu imali na stanju tako da su kupovali vreme brisanjem greške.

Krajnje je da skinu sa drugog motora ne bi li zamenili kod tebe dok ne stigne deo.

Sve u svemu hepi end.

Tek odradio jednu kratku vožnju. Sve vreme gledao u deo gde je lampica. Trebaće mi par dana verovatno da se opustim i da ne iščekujem da se upali (pu pu..) Mada verujem da je to to. 

• Sviđa mi se 3

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja