Jump to content

Moto Zajednica

CFMoto 800MT

Recommended Posts

• U prolazu, 35 postova
  • Motocikl: CFmoto 800MT Explore
pre 2 minuta, Sharky - Alex je napisao:

Podesi malo sajlu kvacila, uradio sam to u pocetku kad sam ga kupio, sada posle 13000 opet pomalo zeza, verovatno se sajla malo isteglila, dotegao malo i opet radi kao svajcarac, bas pre neki dan pricam prijatelju (bajkeru) kako mi menjac radi kao dct kod honde cak se i cuje isto

Top, sutra ću probati da doštelujem, pa javljam utiske.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Zainteresovan, 338 postova
  • Motocikl: Suzuki Burgman 650, Honda NC 750X
pre 8 minuta, Marko86nf je napisao:

Supruga i ja 150kg

Supruga i ja 190 i sve kao ti osim goriva. To me plaši, kako će to da podnese. Ako proizvodjač da manju nosivost znači da neka komponenta ne može da nosi više!

• U prolazu, 35 postova
pre 1 minut, SaleKg je napisao:

Supruga i ja 190 i sve kao ti osim goriva. To me plaši, kako će to da podnese. Ako proizvodjač da manju nosivost znači da neka komponenta ne može da nosi više!

Uzmi motor na test vožnju i saznaj iz prve ruke. Msm da cak ima i centralni kofer, pa ga natovari i saznaj sve što te muči. 

• Sviđa mi se 1

• U prolazu, 23 postova
  • Motocikl: CF Moto 800 MT Explore
5 minutes ago, SaleKg said:

Devojka i ja, nekih 160kg i natovareni sa puna tri kofera, bez problema ikakvih i auto put i van auto puta, bez zamerki. Isao sam do sicilije sa njim, tako da mislim da nemas brige sto se toga tice

• Sviđa mi se 1
  • Podržavam 1

• Drug član, 2150 postova
  • Motocikl: CFmoto 800MT

Svaki proizvodjac ce se ograditi sa manjom kilazom za svaki slucaj.

Znam mnoge koji putuju u dvoje sa raznim motorima i nikome nikada nista nije puklo.

Ram, viljuske i slicno pucaju prilikom udara, teskog ofrrouda islicno.

I prednji i zadnji amortizeri su full stelujuci, zategnes malo zadnji i samo cepaj.

@Gordak985 rezervisi to i kupuj posle bolovanja i ajd polako u sektu, a i da malo ozivimo onu temu kinezi vs japanci 🤣

@Marko86nf ako treba pomoc oko sajle vici

Promenio član Sharky - Alex
  • Sviđa mi se 2

• Zainteresovan, 338 postova
  • Motocikl: Suzuki Burgman 650, Honda NC 750X
pre 13 minuta, Marko86nf je napisao:

Uzmi motor na test vožnju i saznaj iz prve ruke. Msm da cak ima i centralni kofer, pa ga natovari i saznaj sve što te muči. 

Probao sam ga. Dobro se on ponaša u vožnji. Muči me kako će da se ponaša na duži period eksploatacije, šta je slaba komponenta pa su dali manju nosivost.

• Drug član, 2150 postova
  • Motocikl: CFmoto 800MT

Imas na youtube-u, Voja iz mudrolija isao za tursku sa zenom i pretovaren stvarima, presao 5000km, nista se nije savilo ili puklo, ne opterecuj se time

• Sviđa mi se 1
  • Podržavam 1

• Drug član, 1318 postova
  • Motocikl: EX Honda CB500X '23---------------------------------------EX Honda Africa Twin '17------------------------------------------V Strom 650XT '24-------------------------

Obisao malo salon CF-a. 

800MT def. najbolji paket. Explore je kompletan motor bas, nakacis kofer i spreman je za put. 

Vidi se po kvalitetu infotainment-a, dugmica da je kinez ali ok.

Touring verzije nema, ima sport koji je sada isto sa zicanim felnama, losije je sediste, nema ralicu, nema stitnike ruku. 

Mislio sam da ce mi se vise svideti MT-X ali me nesto nije dojmio. Stitnici rezervoara plasticni nema rolbarove, nema nosace bocnih kofera ali cena je 9k tako da ajde

Steta sto nema test modela 800mt 2025 i mtx uopste. Rece mi jedan kolega da su resili trzanje gasa na 800mt od 2025te

Promenio član Rider000

• Integrisan, 6346 postova
  • Motocikl: Suzuki GSR600

Interesuju me bas te sitnice. Koja je fora da se ti dugmici urade u kvalitetu npr. japanca ili BMW-a?

Mislim nisu to bocne plastike koje su extra skupe pa da kazes e tu su ustedeli pa su spustili cenu motora poprilicno.

To je nekoliko dugmica od nekoliko grama plastike. Sta je problem da se podigne kvalitet isti, tj. ako ne prve oni, da plate fabrici koja ih pravi da budu vrhunske zavrsne obrade jer je to nesto sto kupac odmah uoci?

• Motocikl: EX Honda CB500X '23---------------------------------------EX Honda Africa Twin '17------------------------------------------V Strom 650XT '24-------------------------

Ne znam, isto se pitam. Na explore je prekidac zmigavaca bas lose pozicioniran i odradjen, nemas feedback uopste da l si ugasio/upalio zmigavac, a na infotainment-u je jedva vidljiv. Na sport/touring modelu je drugaciji prekidac i dosta bolje resen.

Promenio član Rider000

• U prolazu, 35 postova
pre 10 minuta, Rider000 je napisao:

Ne znam, isto se pitam. Na explore je prekidac zmigavaca bas lose pozicioniran i odradjen, nemas feedback uopste da l si ugasio/upalio zmigavac, a na infotainment-u je jedva vidljiv. Na sport/touring modelu je drugaciji prekidac i dosta bolje resen.

Ja ljudi ne znam za vas i to sto ste vozli, ali na mom exploreru se super se vidi da li radi migavac ili ne a i na, opet, mom exploreru on sam gasi migavac čim ispravis motor, tako da ne znam sta ste vi vozili... mozda 700mt. Displej na njemu toliki da ne znam kako bilo sta mozete da propustite 😂

U aprilu sam vozio gs 1300 i ne znam sta je bolje bilo na tom motoru... ovde i bolja pozicija sedenja, svetla noću extremno dobra... ja ga vozim godinu dana i nemam zamerki, iskreno.

• Sviđa mi se 4

Da na touring je leva strana koju pominjem dosta bolje uradjena, lep feedback.

Na exploru zbog dzojstika je ergonomski lose resena pozicija prekidaca zmigavaca, a na suncu se od odsjaja na displeju ni ne vidi upaljen zmigavac. To je ono sto pricam. 

Touring za tipa 9k, odlicna kupovina.

Meni licno se ne svidja UI, rezolucija je onako kao na jeftinijim tabletima a i ceo taj trend nabacivanja tableta na motore mi je bezveze, isto sto rade i sa autima.

Motor u paketu, odlican. Nabacis kofer i spreman za put.

Promenio član Rider000

• U prolazu, 35 postova
pre 6 minuta, Rider000 je napisao:

Na exploru zbog dzojstika je ergonomski lose resena pozicija prekidaca zmigavaca, a na suncu se od odsjaja na displeju ni ne vidi upaljen zmigavac. To je ono sto pricam. 

Meni licno se ne svidja UI, rezolucija je onako kao na jeftinijim tabletima a i ceo taj trend nabacivanja tableta na motore mi je bezveze, isto sto rade i sa autima.

Naravno da ne vidis od sunca, kao i na svakom motoru koji ima digitalni umesto klasičnog cajgera... kako vidis na telefonu bilo sta kad sija sunce u njega?? Obavezna kupovina zastite displeja od sunca... ne na njemu, na svakom. Glupo je pričati o tome, nego daj nesto sto te stvarno muči u vezi tog motora. Mozda sam se ja navikao, ali ne secam se da mi išta pravilo problem sa davanjem migavca i isključivanjem dok se nisam navikao da on sam gasi i da nema potrebe da ja to isključujem. Kada sam kremuo u kupovinu motora, nesto vise od 3 meseca sam čitao i isporbavao sve motore, maltene sve. Od najjeftinijih pa do nekih 25 000 jer sam hteo da dam 10 000e učešće i ostalo kredit/lizing i na exploreru sam stao, jer sam sa njim ukapirao da nema potrebe bacati pare. Kao sto kinezi polako preovladjuju u auto industriji, tako će i u motorima, samo polako i nije cf džabe najskuplji kinez, lično sam se uveravao u ona tri meseca istraživanja i kako sam prodao svoj, stari, sa kešom pravo u cf i nisam se pokajao. Ako ga ikad budem menjao, to će biti samo zbog KTM 1390 jer odusevljen tim motorom, bar sto mogu da vidim kod ovih influensera sto ga voze na yt kao reklamu. Ako ne bude imao bolje sedenje i polažaju ruku od 800mt-a, ja ostajem na ovome 👌

• Sviđa mi se 4

• U prolazu, 35 postova
pre 24 minuta, Rider000 je napisao:

Ovako nešto...

20241128_173204.jpg

• Drug član, 1683 postova
  • Motocikl: BMW C400GT🏍 🛵Beverly300hp,Honda x-adv 750,BMW F900 GS⬜🟦🟥
Pre 6 sati, Marko86nf je napisao:

Ako ga ikad budem menjao, to će biti samo zbog KTM 1390 jer odusevljen tim motorom,

Nemoj da bacaš pare🤣.Dobar ti je 800.

• Haha 2

@Sharky - Alex Hahah zalepio se ja za 800mt jos prosle god. , ubedjen bio kupujem pa se iznervirao kad sam provozao demo model kojem je svasta falilo i onda poceo da ga kritikujem 😂 

Nesto se lomim sta bih, 800mt ili mt x ili cu kupiti kros i ostaviti Stroma. Sizofrena cepanja😃

800MT mi je kao saliven, sve na sebi ima sto treba ali bih i provozao mt x a nemaju test model u NS. Ima li u BG?

• U prolazu, 35 postova
pre 20 minuta, Rider000 je napisao:

@Sharky - Alex Hahah zalepio se ja za 800mt jos prosle god. , ubedjen bio kupujem pa se iznervirao kad sam provozao demo model kojem je svasta falilo i onda poceo da ga kritikujem 😂 

Nesto se lomim sta bih, 800mt ili mt x ili cu kupiti kros i ostaviti Stroma. Sizofrena cepanja😃

800MT mi je kao saliven, sve na sebi ima sto treba ali bih i provozao mt x a nemaju test model u NS. Ima li u BG?

Ja iskreno ne znam da li ga imaju kao demo vozilo, ali zvrcni ih pa pitaj... taman pitaj i za 675sr da ja probam, eto onako 😄

675 sam zagledao u salonu, predobro izgleda!

• U prolazu, 35 postova
pre 22 minuta, Rider000 je napisao:

675 sam zagledao u salonu, predobro izgleda!

Brutalno izgleda, nego 3 klipa... ali bih ga svakako probao, jer to je moj fazon, adv vozim samo zato što žena ide ama baš svuda sa mnom, pa je praktičnije, a i lepše se razgleda okolina sa 800mt-a :)... sad je izašao 765sr s sa 4 klipa...

Imaju ta 3 cilindra svoju car. Ja bih pre vozio 3 nego 4, 4 su malo smorila svaki drugi motor je redna 4

• U prolazu, 48 postova
  • Motocikl: Honda CB500X - CFMOTO 800MT - ET4 125
Pre sat vremena, Rider000 je napisao:

Stvarno se moram nadovezati na ovu temu... Testni motor sam vozio u Oktobru 2021. i taj model je bio EURO IV... motor bez greške, menjač bez greške... da sam i ja imao sreće, probao bih ovaj testni EURO V, ali sam bio preoduševljen sa IV, ni na pamet mi nije padalo da provjerim novitete koje donosi EURO V... a svi ga sad hvale dok ga ne prodaju... više znam ljudi što ga je prodalo, jer nisu mogli da čekaju da fabrika ispegla greške i kod nas je u CG priča, kad pitam ljude, kakav je: "Odličan";  imaš li zamjerki: "Nemam"; a ovo, a to, a ono... i svima je isti odgovor, pa to je isto kao kod KTM-a

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja