Jump to content

Moto Zajednica

Prva kaciga

Recommended Posts

• U prolazu, 9 postova

Planiram da kupim kacigu. Bio sam u radnji probao sam LS2 - Strobe 2 i svidela mi se medjutim nije imala ta boja koju sam hteo. Onda probam Nox ali M velicina mi je velika i prodavac kaze da nema S i ja odustajem od nje. Posle toga dodjem kuci razmisljam sta cu kako cu da li flip up ili jet? Vozim skuter 125cc grad/magistrala. Idem na posao i medjugradska voznja. Imam Pedu Connect koji ispod sedista i nema nesto mesta. Da li bi LS Strobe 2 stala ispod sedista ili ipak da gledam neku Jet kacigu? I koje su prednosti/mane Jet/flipup kaciga? Hvala

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Svrati ponekad, 167 postova
  • Motocikl: Honda NX 500

Džet - ako padneš, ode lice, ako ne padneš prija vetrić.

Flipap - ako voziš sa spuštenim prednjim delom, sve ok, ako padneš može da se otvori i ode lice, ako ne padneš isto je kao da imaš fulfejs, a ako voziš sa otvorenim prednjim delom ako padneš ode lice, ako ne padneš prija vetrić

• Sviđa mi se 1
  • Podržavam 1

• Integrisan, 7782 postova
  • Motocikl: TDM 900

Pa... Postoji jedna jedina kaciga a to je fullface. Kaciga nema veze sa dvotočkašem, da li je skuter, kruzer, enduro, sportski, pad je sa svakog isti. Vremenom ćeš i boje da batališ kad stekneš više iskustva.

Ja sam pao sa skutera od 50cc i tako mlatnuo bradom u asfalt da sam se probudio na istom da nisam znao gde sam. Imao sam najjeftiniju fullface HJC kacigu i kupio sam je jer sam isto tako pitao kao i ti pa su mi ljudi rekli da kupim fullface koja me je spasila. Zato sad osećam odgovornost da sada to isto tebi savetujem.

• Sviđa mi se 5
  • Podržavam 2

• Svrati ponekad, 170 postova
  • Motocikl: Yamaha xsr 125

Sve ti je receno u ova dva predhodna posta,samo fullface I za grad a koliko vidim da vozis I magistralu.ako gledas da kupis jeftiniju kacigu onda Mt,ls2.ja sam kupio shark I nije losa,Ali sada kada sam bio na sajmuu motora u Sofiji gledao sam shoei,kakva je to kaciga Kosta djavo I Po Ali cisto savrsenstvo.

Promenio član Bobni

• U prolazu, 9 postova

Hvala svima. Dvoumio sam se ali sam konacno presudio 🙂 Jos nesto, sta bi ste mi preporucili u cenovnom rangu u kojem je Strobe 2 znaci do 17 - 18 000

I koliko sam primetio M velicina nije ista kod LS2 i Noxa, nox je veci. Da li je recimo MT i Nolan veca u odnosu na Ls2 ili su slicne? Ls2 i nox su jedine kacige koje ima radnja u mom mestu tako da ne mogu da probam mt i nolan. 

• Sviđa mi se 2

• Zainteresovan, 324 postova
  • Motocikl: Suzuki V-Strom DL650

Zavisi od modela do modela. Navodim primjer: HJC i71 mi odgovara u L velicini, HJC c70 mi odgovara u XL velicni. Od LS 2 imam FF800 Storm u XL velicini i dosta je komotna kaciga, tj sudjeri u LS2 su, cini mi se, nizeg kvaliteta pa se nekako "razgaze" vise od drugih koje imam. Meni je vremenom postala i previse komotna pa je koristim samo zimi kada nosim deblje potkape.

Moras da probas, nema druge.

• Hvala 1

• Integrisan, 7782 postova
  • Motocikl: TDM 900

Nisu veličine iste kod svih proizvođača a nije ni forma unutrašnjosti ista. Neke kacige odgovoraju okruglim lobanjama, neke sa kockastim i tako dalje. Na primer, ja kad sam hteo da kupim Shoei... Probao i prc. Ne bih mogao sat vremena da izdržim a u HJC bih mogao da spavam. Tako da moraš uživo da probaš. Što znači, odeš u radnju i kažeš, iman 20 000 npr. hoću fullface kacigu pa isprobaš sve modele koje imaju dok ne osetiš onu dobru.

• Sviđa mi se 1
  • Hvala 1

• U prolazu, 15 postova
  • Motocikl: Kawasaki ZR7

Moja prva i trenutno jedina kaciga je bela fullface Nolan N80 koju sam dobio sa popustom u Motoringu jer sam je kupio zajedno sa skuterom. Ogi mi je ugradio Shadov bluetooth komunikator i odlično me služi.

Razmišljam da kupim još jednu, da ugradim malo napredniji komunikator koji podržava mesh. Razmišljam o N-COM, jer je napravljen za Nolan, ali prvo moram da istražim kako se koristi mesh jer je to van mog iskustva.

• Zainteresovan, 490 postova
  • Motocikl: '23. CB500X (prethodno '98. XL600V)

Ja sam uvek samo za full face, ili bez kacige :). Zavoleo sam enduro tip kacige, najbitnije da je udobna, i glavno vidno polje kod enduro kacige je najvece i vertikalno i horizontalno. Sada sam navikao na Scorpion adf9000, LS2 enduro su isto super. Kada stavim redovnu full face kacigu osecam se klaustrofobicno, suvise blokira vid.

Statisticki glava se udari oko 30% slucajeva kod pada, po gradu i dosta manje, oko 15%. Ali kaciga stiti od sunca, vetra, insekata/kamenja, buke (za ovo najbolje cepove ili jos bolje ANC bubice). 

Promenio član Blackened

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja