Jump to content

Moto Zajednica

Mali savet za potpunu početnicu

Recommended Posts

• Zainteresovan, 699 postova
  • Motocikl: Royal Enfield Interceptor 650
Pre 19 sati, Urban Rider je napisao:

Ukoliko ti čekanje na rezervne delove po 3 meseca i nemogućnost kupovine dodatne opreme ne predstavljaju problem, onda je i Guerilla ok.

@Natasa92 bukvalno sam ti sve ono što je negativno sumirao u ovoj rečenici. Dodaj na to i "loš odnos prema kupcu" i kockice počinju da se slažu.

Za više detalja pogledaj temu ispod, kao i onu koji ti je kolega poslao. Nema potrebe da pišem sve ponovo kada već postoji na forumu :)

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• U prolazu, 49 postova
On 31. 3. 2025. at 14:40, Natasa92 je napisao:

Da li onda Royal Enfield spada u one sa slabijom podrškom? 

Ukratko - ne. 

WWW.EBAY.DE

Tolle Angebote bei eBay für Royal Enfield Guerilla 450. Sicher einkaufen.

Naširoko:

Kao što je budalasto suditi o Isusu na temelju postupaka njegovih sljedbenika (Crkve), tako nema smisla suditi o proizvođaču na osnovu amaterizma njegovih lokalnih dilera.

Ovo što je Urbani doživio sa svojim motorom je NIŠTA što sam ja doživio sa predstavnicima mog japanca, međutim, to ne mijenja moje emocije prema motoru ili brandu.

Iskustvo me naučilo da u životu imaš dvije opcije : biti u pravu ili biti sretan.

Dileri imaju dva odjela, prodaja i servis. Možemo reći da se ponašaju kao teleoperateri, slatkorječivi i blagoglagoljivi (poala izraza :) ) dok te ne upecaju, a onda se ponašaju kao da su oni tebi učinili uslugu što si im ti poklonio svoje povjerenje i novac.

Slično zdravstvenom osiguranju, koje ti pokriva sve dok si zdrav, ali kad se razboliš, onda vidiš da i nisi pokriven kao što si mislio.

Odnos prema kupcu  ovisi o ljudskim kvalitetama i nivou profesionalnosti prodavača, a s druge strane ima i svakakvih kupaca.

Po mom iskustvu, serviseri u ovlaštenima se često mijenjaju jer nakon što steknu određenu praksu i znanje - idu dalje, jer ih diler ne može/neće/ne želi  platiti dovoljno.

Za nas kao kupce to znači da redovnim održavanjem u ovlaštenim nerijetko plaćamo da bi se neko učio na našem motoru.

Promenio član balinjera
  • Sviđa mi se 3
  • Hvala 1

• U prolazu, 31 postova
  • Motocikl: Nemam ga još

Evo ovako, nakon podužeg istraživanja svela sam se na sledeće izbore:

Royal Enfield Guerrilla 450

Kawasaki Z650RS

Honda CL500

Benelli Leonciono 500

Triumph scrambler 400x ili speed 400 - kad ih vidim uživo znaću šta mi se više sviđa.

Yamaha MT 03 (ne nagovarajte me na MT 07, plakaću :D neću da budem ukrotitelj čudovišta od starta, baby steps) - može da uđe u obzir

Kawasaki Z500 - videću na šta liči uživo, na slikama mi deluje ok

Naravno, sve ovo treba da odem da vidim, probam, pa da skratim izbor. Ono što mi se ne sviđa kod poznatijih marki je to što im rezervoar previše iskače pa malo više podseća na sport model. Ja tražim manje-više ravan rezervoar  - otud i to da mi se dopadaju ove retro verzije motora.

Dopada mi se Suzuki SV650 ABS ali po snazi motora ne vidim da ga imaju do 35kW što mene ograničava. Šta mislite inače o marki Moto Morrini?

E sad, ono što sam primetila nakon čitanja po forumu i razgovora sa instruktorima ovih dana je to da mi jedino pouzadno da uzmem poznatu marku zbog delova, servisa i pre svega zbog toga što su to marke koje su godinama na tržištu i njihovi motori su se dokazali da opstaju za razliku od novih marki kojima treba da prođe određen broj godina da bi se dokazale. Što po tome znači da bi Yamaha, Honda i Kawasaki ušli u uži izbor ali tu ima druga stvar. Polovnjaci su skupi kao da uzimam neku manje poznatu marku novog motora. A između novog i starog istog cenovnog ranga izabrala bih novo iz razloga što na starom, ja, koja se ne razumem, nikad neću moći da provalim i saznam šta se sve dešavalo sa tim motorom. 

Tako da, u narednim danima ću obilaziti salone da vidim na šta liče uživo i da vidim kako mi visina odgovara. Volela bih od vas da čujem na osnovu ovog suženog izbora (ako se tako može nazvati) šta bi ste vi izabrali i zašto baš taj model?

• Sviđa mi se 1

• BJB Maxi Scooter Club, 505 postova
  • Motocikl: AA500

Guerrilla i Triumph su jednocilindraši - ja bih njih izbacio da biram. 

CL500, Leoncino, Z650 RS su svi preko 190, Leoncino je i preko 200kg. 

MT03 i Z500 su 2 cilindra, ispod 170kg, sa oba nema promašaja, tako da bih ja odatle krenuo. MT 03 lepši svakako :) 

• Hvala 1

• Drug član, 2072 postova
  • Motocikl: Honda NC750x

Mozes i Beneli da svrstas u poznate, to je stara Italijanska ma marka motora koju su uzeli Kinezi pre mozda 8-9god, 
Hondu ovu kod nas nemas kako ja znam, te manje Honde se prave u Tajvanu ili gde god al to pravi Japanac nije a opet je ok motor.

Mt03 imas ono skoro pa sve, mali motor, kvalitetan, lagan, brzo ces da se na njemu ucis, lako ces prodati, ima ih dosta po gradu.
Kawa Z650 je lep ali jak motor ako vec neces ni mt07
Kawa Z500 je lep i mozes to ako ti se svidja takav oblik
Beneli po meni lepo izgleda i ima ono sto ti trazis, retro, manajs naga i jeftiniji je od svih.
Mt03 imas ono skoro pa sve, mali motor, kvalitetan

Promenio član RankoBg87
  • Hvala 1

• Svrati ponekad, 274 postova
  • Motocikl: CBR 1100XX

Kawasaki Z650RS po meni ako moze da se vozi na a2.

To je dokazana masina koja se ugradjuje u er6 modele vec skoro 20 godina. 

Er6 je jako lak i zabavn za voznju, verujem da z650 moze biti samo laksi i zabavniji.

Ne znam kakav je sa smanjenim kilovatima, al u punoj snazi to je motor sasvim ok snage za sve tipove voznje.

• Sviđa mi se 1

• Drug član, 849 postova
  • Motocikl: motora bez trenutno
Kawasaki Z650RS po meni ako moze da se vozi na a2.
To je dokazana masina koja se ugradjuje u er6 modele vec skoro 20 godina. 
Er6 je jako lak i zabavn za voznju, verujem da z650 moze biti samo laksi i zabavniji.
Ne znam kakav je sa smanjenim kilovatima, al u punoj snazi to je motor sasvim ok snage za sve tipove voznje.
Nazovi dilere mislim da imaju verzije za a2. Evo u oglasu piše dole da ima.
2b219c2a9496-1920x1080.jpg WWW.POLOVNIAUTOMOBILI.COM
Kawasaki Z650 RS, 2025. godište, Naked, Novi Sad. Cena 8.107 € - Motori - Polovni Automobili
Ako ima rs za a2 ima i običan.
P.S. 35 kilovata je 50 konja, što je sasvim dovoljno za ovu mašinu sa vozačem, čak i sa dvoje do 120-130 kmh je dovoljno za lagani put bez divljanja

Sent from my moto g54 5G using Tapatalk

• U prolazu, 18 postova
  • Motocikl: Sv650

@Natasa92 postoji sv650 sa 35kw. Neko stručniji može da napiše da li po sistemu kako se skida blokada tako može i da se postavi i upiše u saobraćajnu. To bi po mom mišljenju bilo najbolje rešenje. Lako bi se uklopila u budžet, nije egzotika, pouzdana mašina i ima okrugli far 😃

Nisam ni provalio da i ja imam fetiš prema okruglim farovima, jedan ili dva svejedno. Što se tiče led svetala, nađeš na aliju ili temuu H4 led sijalice i onu malu poziciju t10 nisu više od 10 evra zajedno (dobiješ po 2 komada) i biraš oćeš belu, žutu, crvenu...  Ja sam skoro postavio bele, nisam siguran kako će na tehničkom reaguju ali lako se vrate stare  da se prodje tehnički.

• Sviđa mi se 2

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   1 član

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja