Jump to content

Moto Zajednica

Moto Susret u Umagu pa Italija

Recommended Posts

• Zainteresovan, 558 postova
  • Motocikl: Moto Guzzi Nevada 750 '97, Honda CB750C '82

Imam u planu odlazak na moto susret u Umag a planiram da nastavim "mozda"preko Alpa ili ne(zavisi od ostatka zainteresovanih) do Italije ,moj razlog je lepa voznja i redovan servis na motoru  :)   

ako ima zainteresovanih za neku takvu voznju neka se prijavi  ,voleo bih drustvo u voznji a i nikada nisam imao prilike da obidjem sve ovo pa ne bih voleo da ovako lepo iskustvo dozivljavam sam  ;)

Posto je susret 08,09,10.05. 2009 ,ja bih krenuo 07.05 u obilazak svega navedenog a u povratku bih se zadrzali u Umagu,mada jos nista nije reseno

Pisite vasa misljenja

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Svrati ponekad, 423 postova
  • Motocikl: Yamaha FZS 1000 , Beverly 250 ie

Ja razmisljam sta da radim idem u Umag sigurno a 26 Maja treba sam u Milanu. Dal da dolazim kuci pa busom za Italiju ili sto ti kazes voznja.

• Rider on the storm, 1272 postova
  • Motocikl: Pesadinac

Ja razmisljam sta da radim idem u Umag sigurno a 26 Maja treba sam u Milanu. Dal da dolazim kuci pa busom za Italiju ili sto ti kazes voznja.

Da sam na tvom mestu,ja ne bih znao sta je to autobus :)

• U prolazu, 69 postova

Koliko dana planiras da se vozis po Italiji? Koja bi mesta obisao? Da li bi isao duz obale?

Ima nas par ovde sa slicnim idejama... ;)

Imam u planu odlazak na moto susret u Umag a planiram da nastavim "mozda"preko Alpa ili ne(zavisi od ostatka zainteresovanih) do Italije ,moj razlog je lepa voznja i redovan servis na motoru  :)   

ako ima zainteresovanih za neku takvu voznju neka se prijavi  ,voleo bih drustvo u voznji a i nikada nisam imao prilike da obidjem sve ovo pa ne bih voleo da ovako lepo iskustvo dozivljavam sam  ;)

Posto je susret 08,09,10.05. 2009 ,ja bih krenuo 07.05 u obilazak svega navedenog a u povratku bih se zadrzali u Umagu,mada jos nista nije reseno

Pisite vasa misljenja

Koliko dana planiras da se vozis po Italiji? Koja bi mesta obisao? Da li bi isao duz obale?

Ima nas par ovde sa slicnim idejama... ;)

Pisite vasa misljenja

Imam jako malo slobodnih dana za neki detaljan obilazak,putanju jos uvek ne znam to zavisi od ljudi koji bi isli sa mnom i njihovih predloga,a ja bih se uklapao da tuda nabasamo na neki servis za Moto Guzzi,toliko informacija za sada

Jos jednom-odprilike imao bih slobodne dane 07,08,09,10.05.2009 i tu bih ubacio "blago" zadrzavanje na moto skupu,po meni mislim da je dovoljno za neki normalan obilazak

Ja sam takodje zainteresovan,pare bi skrpio,jedino je viza problem...

Ma resice se i to,krenucemo na vreme da sredjujemo papire a u vezi garancije ,pricacu sa MK Choper srbija da vidim da li oni mogu da nam pomognu

Tedoh da pitam čije pasoše imate ?

Planirate da će nas do maja staviti na belu šengen listu ili znate neku foru koju ja ne znam ?

Pricao sam sa kolegom i kaze da ne bi trebalo da bude problema sa vizama kada se ide preko nekog MK,tacnije nas moto klub trazi neku kao grupni garanciju mada cu se detaljnije raspitati ovih dana

• Braćala..., 2179 postova
  • Motocikl: Honda CB750F 1981

Italijansku vizu možeš dobiti i tako što ćeš preko neta rezervisati mesto u nekom kampu tamo. Verovatno ćeš za to platiti 20ak evra ali ćeš zauzvrat od njih dobiti vaučer sa kojim ćeš uz ostale papire dobiti vizu.

Izgubiti barem pola dana da bi servisirao x godina star motor u Italiji od 4 koliko ih imaš na raspolaganju po meni nije baš najsjajnija ideja O kinti koju bi pukao bez razloga ćemo nekom drugom prilikom ;)

Pa mislio sam onako usput,nista obavezno  ;)

Cisto da pokupujem neke sitne delove kojih nema kod nas i to je to ,taman dok prosvljamo po gradu  :D

• Drug član, 1460 postova
  • Motocikl: k25

dakle posto viza nije problem treba samo videti ko bi isao i sta bi obisli u Italiji...

Ima vremena,znam,ali ne bi bilo lose dati neke predloge...

Ja sam bio u Veneciji i rado bih je ponovo obisao.

Mada ako vec dobijemo vizu,mozemo i do Beca...

Stvar dogovora.

• Ne silazi, 5557 postova
  • Motocikl: XT1200Z Super Tenere

Ja sam u putopisu napisao kako do vize. Svako ko ima uredne radne papire, tj. radnu knjizicu odn. resenje za firmu ako je vlasnik, uz neku rezervaciju preko neta moze da dobije papire. Medjutim, ono sto je najveci problem je dobiti termin u Italijanskoj ambasadi. Pre 2 godine jedva smo uspeli da 20. marta zakazemo za 8. jun. zbog cega smo polazak pomerili za nedelju dana.

Ove godine, idem sa zenom na slicno putovanje, znaci Umag + krug-Slovenija, Austrija, Italija(par prevoja), sve skupa 8-9 dana. Ali trazicu Slovenacku vizu jer je mnogo manja guzva, a imam varijantu za garanciju iz Slovenije.

Jos nesto, verujte mi da je u Umagu na skupu malo koliko god da ostanes. Poenta nije u samim desavanjima u kampu, vec u obilasku okolnih gradica, a sve to u drustvu stotina ili hiljada motora.

• Svrati ponekad, 178 postova

Ja sam u putopisu napisao kako do vize. Svako ko ima uredne radne papire, tj. radnu knjizicu odn. resenje za firmu ako je vlasnik, uz neku rezervaciju preko neta moze da dobije papire. Medjutim, ono sto je najveci problem je dobiti termin u Italijanskoj ambasadi. Pre 2 godine jedva smo uspeli da 20. marta zakazemo za 8. jun. zbog cega smo polazak pomerili za nedelju dana.

Ove godine, idem sa zenom na slicno putovanje, znaci Umag + krug-Slovenija, Austrija, Italija(par prevoja), sve skupa 8-9 dana. Ali trazicu Slovenacku vizu jer je mnogo manja guzva, a imam varijantu za garanciju iz Slovenije.

Jos nesto, verujte mi da je u Umagu na skupu malo koliko god da ostanes. Poenta nije u samim desavanjima u kampu, vec u obilasku okolnih gradica, a sve to u drustvu stotina ili hiljada motora.

Slazem se sa doktorom za vizu, cak ne treba ni rezervacija preko neta, moze u skoro svakoj turistickoj agenciji da se uradi lazna rezervacija za neku sitniju novcanu nadoknadu. Glupo je uzimati sengen u nekoj ambasadi gde je guzva i gde se zakazuje po 2m unapred.

• Zainteresovan, 575 postova
  • Motocikl: MS 1000DS, Apeninac

Bolja varijata vam je da trazite svako sebi individualnu vizu,nego preko nekog moto kluba.Kad ide preko kluba onda morate da saljete brojeve pasosa njima tamo,pa oni ovde u ambasadu,pa tek onda Vi predajete papire,pa opet idete po vize,ako ih dobijete,da ne pricam da moze da se desi da dobijete vizu na nedelju dana,ako je u zahtevu pisalo da idete u posetu nekom skupu tog i tog datuma!I gotovo sam siguran da cete dobiti samo jedan ulazak!Iz iskustva!

• Drug član, 1221 postova
  • Motocikl: BMW sekta

U nekoj perspektivi Kepo i ja smo zainteresovani, za Umag i malo svrljanje do Italije, mada bi kasnije tokom leta isli do Alpa. Sve varijante 3-4 dana su opticaju jer ja sam u nemogucnosti da posao ostavim duze od toga. Mali off dzolaja vidimo se u Guevari treba da dodjem po FG 15 kad ti stignu.

• Drug član, 1711 postova
  • Motocikl: Kilo Smor L8

Iz proverenih izvora sam saznao da se lako dobija Madjarska viza,

rezervacija hotela,zakazivanje u ambasadi i nema problema...  ;)

Ovo vam je najlaksa i nejbezbolnija varijanta preko Madjarskog konzulata, a opet potpuno legalna jer mozes da putujes bez glavobolje preko Slovenije u Italiju, troskovi izrade su najmanji, poterbno je samo 10 dana ranije krenuti u citavu akciju  ;)

Posto ja imam specijalni tretman-vizu koju odobrava Madjarsko ministarstvo inostranih poslova na zahtev naseg konzularnog predstavnistva u Pesti, sad sam izvadio vizu u januaru i posle konsultacija i saveta iz naseg MIP-a dobio informaciju da mogu bez problema za Italiju preko Slovenije, da samo Grci ponekad znaju da prave problem ukoliko se vadi viza za sever , a ide na jug i to je to iz prve ruke  ;)

Saxi hvala za info ;)

Eto ljudi resili smo i to,sad sam trasa da se utvdi i to je to

Neko je napisao cini mi se do dodirnemo malo i Bec ali se plasim da imamo malo vremena za tako nesto  :-\ 

U nekoj perspektivi Kepo i ja smo zainteresovani, za Umag i malo svrljanje do Italije, mada bi kasnije tokom leta isli do Alpa. Sve varijante 3-4 dana su opticaju jer ja sam u nemogucnosti da posao ostavim duze od toga. Mali off dzolaja vidimo se u Guevari treba da dodjem po FG 15 kad ti stignu.

Vidimo se  ;)

• Svrati ponekad, 272 postova
  • Motocikl: trenutno bez

Ovo vam je najlaksa i nejbezbolnija varijanta preko Madjarskog konzulata, a opet potpuno legalna jer mozes da putujes bez glavobolje preko Slovenije u Italiju, troskovi izrade su najmanji, poterbno je samo 10 dana ranije krenuti u citavu akciju  ;)

Posto ja imam specijalni tretman-vizu koju odobrava Madjarsko ministarstvo inostranih poslova na zahtev naseg konzularnog predstavnistva u Pesti, sad sam izvadio vizu u januaru i posle konsultacija i saveta iz naseg MIP-a dobio informaciju da mogu bez problema za Italiju preko Slovenije, da samo Grci ponekad znaju da prave problem ukoliko se vadi viza za sever , a ide na jug i to je to iz prve ruke  ;)

Ovo stoji, jedino sto sam cuo (ne iz iskustva, ne vadim vize) je da za vreme trajanja vize treba napraviti bar jedan ulazak u Madjarsku, jer u suprotnom hoce da prave problem kod sledeceg zahteva za vizu.

• Svrati ponekad, 178 postova

Ovo stoji, jedino sto sam cuo (ne iz iskustva, ne vadim vize) je da za vreme trajanja vize treba napraviti bar jedan ulazak u Madjarsku, jer u suprotnom hoce da prave problem kod sledeceg zahteva za vizu.

Nema potrebe, ja sam licno pitao u sl ambasadi i rekli su mi da za godinu dana ne moram ni jedan ulaz direktno u sloveniju da imam. U tome i jeste fora. Ti ako imas austrijski sengen kako ces da imas potvrdu da si bio u austriji, kad ti na ulazu u sloveniju i madjarsku lupaju pecat i posle te niko vise ne pita za pasos

• Ne silazi, 5557 postova
  • Motocikl: XT1200Z Super Tenere

Nema potrebe, ja sam licno pitao u sl ambasadi i rekli su mi da za godinu dana ne moram ni jedan ulaz direktno u sloveniju da imam. U tome i jeste fora. Ti ako imas austrijski sengen kako ces da imas potvrdu da si bio u austriji, kad ti na ulazu u sloveniju i madjarsku lupaju pecat i posle te niko vise ne pita za pasos

Drugar sa kojim sam trebao da idem u Nemacku na sajam, trazio je Austrijsku vizu i bio je odbijen, jer je prethodne godine avionom otisao pravo u Nemacku. Tada Slovenija nije bila Sengen. tako da ipak treba prvo ici u zemlju za koju je izdata viza. Znaci Madjarska ili Slovenija. Ako je neka dalja zemlja u pitanju, bar da se napravi ulaz.

Eventualno ako sada malo vise gledaju kroz prste.

Da, kad sam se vracao iz Grcke sa italijanskom vizom, u koju sam otisao ferryjem iz Italije, grcki carinik se malo cudio, ali smo prosli bez vecih problema.

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja