Jump to content

Moto Zajednica

Tuono 660 VS MT-07 VS GSX-8S VS SV650 VS Trident 660

Recommended Posts

• Ne silazi, 4909 postova
  • Motocikl: Honda VTR1000SP1 (Službeni), Suzuki SV650S, Tomos T15SL, Tomos T011, Tomos APN4

Nekako se kao potreba, a i njih nekoliko mi je tražilo da makar nekako uporedim motocikle srednje naked kategorije koje sam do sad imao prilike da testiram. Zadatak nije lak, jer je reč o motociklima koji imaju totalno različit karakter, a u obzir su uzeti motocikli koji su iste generacije.

Ukratko sam se samo osvrnuo na to šta koji motocikl pruža i za koji novac, a pred kraj teksta nalazi se specifikacija sa tehničkim podacima, kako bi bilo lakše uporediti ih.

Ono što ukratko mogu da kažem:

Aprilia Tuono 660 zbog svoje snage, voznih karakteristika i elektronike je najbolja u klasi što se performansi tiče, ali uz to dolazi i nešto veća cena u odnosu na konkurenciju.

Yamaha MT-07, proverena i dokazana. Dobro izbalansiran motocikl, ali npr. za Tuonom 660 zaostaje sa performansama, ali je i cena niža

GSX-8S je možda najkomotniji naked iz ove klase. Veće međuosovinsko rastojanje, sedište više postavljeno ka nazad, solidan agregat i dobre kočnice. Cena nije previsoka.

Trident 660 mislim da ima najbolji obrtni moment na nižim obrtajima od skoro svih motocikla sa ove liste, zahvaljujući trocilindrašu. Nešto je manjih dimenzija, ali je kompaktan i živahan. Totalno drugačiji karakter i preporučio bih svima da ga probaju.

Neprežaljeni SV650 - ko voli V2 sa snagom na nižim i srednjim obrtajima, kome je potreban niži motocikl, a koji pri tom nije preskup, SV650 je odličan. Mana mu je što je najteži od svih sa ove liste, nema najsjajnije ogibljenje, ali kad ga dobro upoznate može da vam pruži dosta toga.

Motocikl sa najdužim servisnim intervalom na ovoj listi je Trident 660 na kom se servis zamene ulja radi na 16.000 km, a motocikli sa najkraćim servisnim intervalom su GSX-8S i SV650 na kojim se servis zamene ulja radi na 6.000 km.

Nešto detaljniji opis, kao i cene dao sam u tekstu:

BJBIKERS.COM

Aprilia Tuono 660, Yamaha MT-07, Suzuki GSX-8S, Suzuki SV650 i Triumph Trident 660 su danas popularni, a u tekstu pokušavamo da utvrdimo koji naked je najbolji

• Hvala 1
  • Podržavam 1

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja