Jump to content

Moto Zajednica

Honda CBR 600 F3 - usis i karburatori

Recommended Posts

• U prolazu, 10 postova

Zdravo drugari,

Vozim Hondu CBR 600 F3 i planiram da kroz dvadesetak dana motor probudim iz sna i spremim za sezonu. Prošle godine je kupljen, samo sam ulje i filter ulja zamenio, sada želim da odradim sve na vreme. Znam da ovaj model ima dosta nekih creva na kutiji gde je filter vazduha, može li neko da mi lepo i precizno objasni koje čemu služi? Poslaću karbove na čišćenje i servis, lokalni majstor će kasnije odraditi vakuumetriju pa želim i da sve ovo oko usisa bude potpuno ispravno i protočno, pošto ću ja sve to proveriti :D 

Hvala unapred!

DAISystem.jpg

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Integrisan, 9683 postova
  • Motocikl: ---Honda---

... voleo bih pomoci ali i slika ti je sasvim dovoljna, ako ti nije jasno bolje neka majstor sve i prikaci.

I ako ne izgleda, leva strana slike je prednja strana motora, dizajnirano je tako da uravnotezi udeo vazduha u smesi kroz ceo opseg obrtaja.

Solenoid otvara put vazduhu na odredjenoj brzini, nekada taj vazduh ide ispod vakuum membrane karburatora (podigne iglu i otvori put gorivu), nekada ide iznad membrane ( u zavisnosti kojom se brzinom ide).

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja