Jump to content

Moto Zajednica

mladen-gsxr

Članovi
  • Broj tema i poruka

    8
  • Pridružio se

  • Posetio poslednji put

Poslednji posetioci profila

Sekcija koji prikazuje poslednje posetioce ovog profila je isključena i ne prikazuje se ostalim članovima.

mladen-gsxr's Achievements

U prolazu

U prolazu (1/6)

1

Reputacija u zajednici

  1. Ono sto sam mogao sam dodatno da uradim je da nadjem semu elektricnih instalacija na internetu i da je detaljno proucim. Trazeci polako kvar medju kontaktima, konektorima, paljenju, ukapirao sam sledece: - paljenje ne moze tokom verglanja da stvori optimalnu struju sto je i kolega sa foruma rekao, svakako do CDI jedinice dolazi 12v sa akumulatora i sve dok akumulator ima struje CDI bi uz celokupni ostatak ispravnih komponenti trebao tih 12V da prosledi do bobine, pretpostavka mi nije bila dobra - pick up uredjaj koji sluzi za ocitavanje pozicije radilice preko repera na magnetu mi nije ispravan, prema prospektu njegov otpor treba biti 110 Ohm a ja sam multimetrom merio daleko ispod 1 Ohm-a (znaci da negde unutar sebe kratkospoje + i - te ne daje pravu vrednost CDI-ju). U prilogu sam ostavio semu instalacije, mozda ce nekada nekome zatrebati. Nasao sam drugi pick up, povezacu ga ovih dana i probati dalje. Nadam se da cu uspeti i svakako cu podeliti rezultate na kraju.
  2. Zdravo drugari, Imam problem sa Aprilijom Atlantic 200, naime, ne baca struju na svecici pa sam malo svojerucno zasao u samu popravku jer nisam pri parama za majstora. Svecica i bobina su novi, dalje posumnjah na instalaciju, kontakte i CDI ali mi je palo na pamet da ovako laicki proverim paljenje. Tacnije, otkacio sam konektor sa mesta gde izlaze zice iz paljenja, uzeo multimetar i proveravao struju koja izlazi iz paljenja. Jednu pipalicu sam stavio ma masu, otac je verglao a ja sam polako drugom pipalicom dodirivao svaki pin da vidim koja struja se javlja tu. Na iznenadjenje, struja koja izlazi na glavnom konektoru iz paljenja je čitavih 0,4V. Ono sto zelim da pitam, da li je merodavno ovako proveriti paljenje? Ajde rekoh da ne skidam odmah auspuh, vodenu pumpu i gledam namotaje, mozda moze ovako. Koje je vase misljenje? Hvala vam unapred, svaki odgovor ce znaciti.
  3. Napravio sam snimak i okacio na yt, ovo je trenutno stanje. Na veliki akumulator ga spajam kablovima. Taster za gasenje sam proverio, skinuo sve, ocistio. Takodje, svaki konektor sam razdvojio, cistio kontakte, spojeve, osigurace itd. Nemam predstavu sta bi moglo biti.
  4. Hvala na odgovoru. Ono sto meni pada na pamet je neki kondenzator jer mi nekako laicki lici na to s obzirom da pri pocetku verglanja ima varnice na svecici a nakon toga ne, pritom, kada prestanem sa verglanjem pa odmah krenem nece ponovo baciti na pocetku varnicu. Onda posle 2min stajanja sa vracenim kljucem u neutralnu poziciju pri ponovnom verglanju baca varnicu na 2,3 sekunde i opet nista. Pritom, prodao sam GPZ koji sam imao pa ga palim na akumulatoru od 70Ah, ukoliko ima uticaja.
  5. Zdravo svima, kupio sam Apriliu Atlantic 200 u solidnom stanju, hocu da je sredim. Uzeo sam je kao neispravnu, majstor je sredio pred zimu (navodno menjao paljenje jer je namotaj bio izgoreo), samo sam je prevezao kuci i parkirao. Na prolece je imala ponovo isti problem - nece da baci varnicu u toku verglanja, baci samo na trenutak kada pustim start dugme. Nekad se desi da 2 sekunde na pocetku baca varnicu i vise nikako - sacekam 2min i ponovo isto, baci samo na pocetku verglanja, prestane potpuno da baca ako je verglam dalje i baci tek ponovo na kraju kada pustim start dugme. Svecica nova, bobina nova. Sta mu moze biti?
  6. Pozdrav ljudi, Imam GPZ500S ali sam nedavno kupio i Apriliu Atlantic 200, 2003 godiste u neispravnom stanju - ispao mi je u trampi pa sam resio da okusam srecu. Za sada, krenuo sam od svecice i struje jer varnice nije bilo, svecicu sam uzeo iridijumsku novu ali i dalje nema pomaka. Bobinu sam skinuo sa ispravnog skutera kako bih otklonio i tu sumnju, varnicu baci jedino u trenutku kada pustim dugme za startovanje i kocnicu. Na verglanje se ne desava nista, jedino na trenutak baci jaku plavu varnicu kada prestanem da verglam. Sta moze biti, ima li neko ideju? Hvala unapred.
  7. U redu, sutra cu proveriti sve oko cepa rezervoara i oduska. Da sam dovoljno strucan da sam zakljucim ne bih bio ovde tako da hvala na savetima, pogotovo kolegi koji je 14 godina vozio GPZ Jos nesto, planiram da mu zamenim ulje iako je menjano pre 4,5 hiljada - da li da ciljam samo na Ipone i Motul ili mogu da sipam neko polusinteticko poput ELF ili nekog drugog? Do kraja sezone necu preci vise od 2,3000km tako da bih da pokusam malo da ustedim ukoliko nece biti problem zbog mokrog kvacila? Hvala unapred.
  8. Pozdrav ljudi, pre par meseci sam kupio Kawasaki GPZ500S '88, u medjuvremenu polozio i registrovao ga. Motor je u solidno dobrom stanju, za ovo vreme dok nisam polozio sam sredio sledece: - pokusao da resim vakuum slavinu (nove membrane ali i dalje kaplje) pa je izbacena opruga i sada je protocna da tako kazem, uvek je na ON - majstor je cistio i vakumirao karburatore (podesio plovke da drze kako ne bi prelio i napunio karter benzinom jer ne radi vakuum slavina) - zamenio svecice i filter goriva - razvod goriva do karburatora je odlican, nema presavijanja creva jer je filter sa ulazom i izlazom pod 90 stepeni Motor perfektno radi kada se vozi uvece ili po hladnijem vremenu ali ako ga ostavim na suncu nekih par sati ili ga vozim po vrucini, nakon par kilometara voznje krene da gubi snagu, ne prima gas preko 3000 obrtaja, gasi se itd itd. Paljenje je mucno, uglavnom pod sauhom i u nekom trenutku samo probije i dalje mogu mozda jos 50m a mozda i 50km, desavala su se oba slucaja Moja licna pretpostavka je da je neka sitnica u pitanju i da je vezana za gorivo a ne za struju, tako mi bar deluje kada se gasi jer pali pod sauhom, mozda gresim i ne bih da odvedem pricu u tom pravcu jer nisam siguran do cega je. Na sta mogu da ciljam?
×
×
  • Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja