icecool 601 Napisano Sreda u 21:01 Zainteresovan, 488 postova Lokacija: Hamburg Motocikl: Kawasaki ZX9R- Honda XL 1000 V Varadero Prijavi odgovor kao problematičan Teoretski, još veći problem je promena pravca opterećenja, na ventilu kod svakog kočenja.Po meni totalno bespotreban rizik. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
House 1021 Napisano Sreda u 21:44 Zainteresovan, 351 postova Lokacija: Mladenovac Motocikl: Gas Gas ES 700 Prijavi odgovor kao problematičan Ovo što sam pisao se odnosi na gumene 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
EzRider 75 Napisano juče u 07:05 U prolazu, 13 postova Lokacija: Beograd Motocikl: QJMotor SRV 700 Prijavi odgovor kao problematičan Mislim da je ST Moto bas u nekom videu pominjao kako za malo nije zaginuo negde koristeci neke kapice za merenje pritiska sa Alija Vredi istraziti Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DraganNS 9091 Napisano juče u 08:22 Drug član, 1887 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Kawasaki Versys 1000 Grand Tourer Prijavi odgovor kao problematičan Jeste, gledao sam... S' tim da je velika razlika da li se kapica stavlja na gumene ventile (što ja ne bih nikada) ili metalne, koji se ubacuju kroz felnu odole, sa unutrašnje strane, i šrafe. Cela dilema pada u vodu ukoliko bi se senzor nalazio sa donje strane ventila, tako da će to biti naredno rešenje. Za sada je ovako... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
godovic 1026 Napisano juče u 11:46 Zainteresovan, 434 postova Lokacija: MKD Motocikl: NC 750X RC90, Transalp XL750 Prijavi odgovor kao problematičan 15 hours ago, DraganNS said: Napravio sam krug od 2000 km i gadžet je bio od koristi: posle nekog vremena pritisak se podigne na 2,7 i 3,2-3,3 pa i 3,4 kada se gume zagreju. Ventili odlično drže, nakon toliko kilometara i mesec dana pritisak je sada 2,5 i 2,9 pre nego pokrenem motor. To je inače preporuka za ovaj motor. Imajući u vidu da pritisak tako poraste razmišljam da ih ubuduće duvam na recimo 2,3 i 2,5 na hladno, biće taman kad se zagreju. zar nije fabricka preporuka da se gume pumpaju na odredjeni pritisak kada su hladne - i logicno da ce biti pritisak veci kada se ugreje? Bridgestone’s Guide for Proper Inflation of Motorcycle Tires WWW.BRIDGESTONEMOTORCYCLETIRES.COM A guide to proper motorcycle tire inflation pressure for safety and performance in street, dirt, and adventure applications. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Satelis 17182 Napisano juče u 13:52 Integrisan, 9638 postova Lokacija: Beograd - M.M.Lug Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan Momci da probam da Vam skratim muke. Imamo tri vrste ventila, cetvrtaa za sad ne postoji Ventil od gume, obican ravan ili zakrivljen....pozeljno je uraditi zamenu svaki put kad se gume menjaju. Na takav ventil kad se stavi senzor koji čita pritisak jeste teži za 10g od kapice, (imam sliku merenja), u vožnji...... neće se ništa nepoželjno desiti. Naučnoj fatastici tu nije mesto. Ventil od metala ili ti metalni ventil kako ga zovu ne menja se gotovo nikad. Ali opet izmadju tog metalnog ventila i rupe na felni imamo gumu koja služi da dihtuje. Može bit ravan a može bit i zakrivljen. Na takav ventil ako se stavi TPMS ...... nema nus pojava. Na kraju ili na početku imamo ventile koji na sebi već imaju senzore. To je ono znate oem što izadje iz fabrike. Takav ventil ima djuntu (bateriju, senzor) koja je unutar felne, vani viri klasicno telo na kom je ventil i kapica.....to svi znate. Zivotni vek tavog ventila je min 4 god da radi kako treba, čitaj....da čita pretisak u točku. Senzor kao senzor nikad ne rikne, rikne baterija, ventil je metalni. Da ne duzim dalje.....koristan gedžet svakako, posebno znači nama na 2 točka. Te brzine koje se pominju kao rizične gde će nas napasti naučna fantastika....... nije Vam tad tpms bitan 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
House 1021 Napisano juče u 17:16 Zainteresovan, 351 postova Lokacija: Mladenovac Motocikl: Gas Gas ES 700 Prijavi odgovor kao problematičan Ako je fizika naučna fantastika onda ok. Može i u gepek auta da se natovari 500kg, on će da ide, ali će možda u nekom trenutku nešto pući, možda i neće, naučna fantastika. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Motorcyclist 21112 Napisano juče u 17:24 Integrisan, 6535 postova Lokacija: Vojvodina Motocikl: Suzuki GSR600 Prijavi odgovor kao problematičan ST moto je imao iskustvo sa tim gedzetom gde mu se izduvala guma pred krivinu... Bas kako je house opisao. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ekozelj 955 Napisano juče u 19:14 Zainteresovan, 415 postova Lokacija: Zaječar Motocikl: Yamaha FZS600 Fazer Prijavi odgovor kao problematičan Ne stavljajte ta sranja na motore!!! Apsolutno su nepotrebna a po život opasna. Kome je teško da pre vožnje proveri pritisak u gumama bolje neka razmisli da pređe na neki drugi hobi. I da, pritisak se meri pre vožnje kad su gume HLADNE. 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DraganNS 9091 Napisano pre 20 sati Drug član, 1887 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Kawasaki Versys 1000 Grand Tourer Prijavi odgovor kao problematičan Ova "pouka" kada se meri pritisak je na nivou otkivanja rupe na saksiji - naravno da se meri dok je hladna guma. Ja sam se samo zapitao o tome da ako propisno naduvana guma (po preporuci) za kratko vreme ode na 3,3 ili 3,4 i tako voziš narednih 300-400 kilometara - da li se gubi optimalan grip, udobnost itd... Meni se čini da je odgovor potvrdan i shodno tome ću malo slabije duvati gume pre vožnje i pratiti utiske. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
miki 3312 Napisano pre 14 sati Drug član, 1033 postova Lokacija: BiH Motocikl: - Prijavi odgovor kao problematičan A meni se čini da je neko to uzeo u obzir i baš zato stavio pritisak na koji se duvaju hladne gume? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ekozelj 955 Napisano pre 11 sati Zainteresovan, 415 postova Lokacija: Zaječar Motocikl: Yamaha FZS600 Fazer Prijavi odgovor kao problematičan Ova "pouka" kada se meri pritisak je na nivou otkivanja rupe na saksiji - naravno da se meri dok je hladna guma. Ja sam se samo zapitao o tome da ako propisno naduvana guma (po preporuci) za kratko vreme ode na 3,3 ili 3,4 i tako voziš narednih 300-400 kilometara - da li se gubi optimalan grip, udobnost itd... Meni se čini da je odgovor potvrdan i shodno tome ću malo slabije duvati gume pre vožnje i pratiti utiske. Rupa na saksiji ili ne nebitno, namenjena je ljudima koji ne znaju a žele da znaju šta je ispravno i bezbedno. Ovim drugim što bi da esperimentišu sa takvim stvarima želim puno sreće i kad je nepravilan pritisak u gumama u pitanju i kad su kineska sranja od senzora u pitanju.Sent from my SM-A556E using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DraganNS 9091 Napisano pre 10 sati Drug član, 1887 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Kawasaki Versys 1000 Grand Tourer Prijavi odgovor kao problematičan Sve OK, idemo dalje. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...