Jump to content

Moto Zajednica

ZONTES 368 G ADV

Recommended Posts

• U prolazu, 23 postova
Zavisi koji je model, V1 bi trebalo da ima agm bateriju a V2 litijumsku punjac iz lidla je namenjen za olovne baterije tako da ga nikako ne treba koristiti na V2 za punjenje litijumske baterije.
Ne treba se previse opterecivati baterijom, nisu kod nas jake zime, moj je stajao napolju ispod cerade cele zime i posle tri meseca upali sasvim normalno kao da je juce vozen, mislio sam da ce mu keyles izvuci bateriju ali eto nije. Opet pominjem treba obratiti paznju koja je baterija u pitanju i koristiti punjač za nju, skroz su razliciti punjaci za olovne baterije i litijumske, svakako ste dobili punjac uz motor i to je to

Sent from my SM-S711B using Tapatalk

Pa ja sam uz V1 dobio punjac u kompletu, skines desnu bocnu stranu i tu se nalazi konektor za punjac. Kada se puni, radi crvena sijalica, kad je pun, bude zelena

Sent from my motorola edge 70 using Tapatalk

• Sviđa mi se 1

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Svrati ponekad, 196 postova
  • Motocikl: Zontes 368E

Prica covek za punjace iz Linde, ne za one koji se dobiju uz zontaru

Sent from my SM-A536B using Tapatalk

Promenio član dr.srba
  • Sviđa mi se 1

• Svrati ponekad, 196 postova
  • Motocikl: Zontes 368E

Jel i vama sa svakim otvaranjem tapatalk na fonu iskacu stupidne reklame flight simulator i sl koje ne mogu da ugasim dok ne izvrte sta je AI smislio? Ozbiljno su pocele da mi idu na...

Sent from my SM-A536B using Tapatalk

• U prolazu, 8 postova

Dobar dan, hteo bih da dobijem neki savet ako mogu. Kupio sam pre 7 meseci zontes 368G, i preso sam sa njim 11500 km, prezadovoljan sam bio, isao 3 puta do Grcke sa njim, i jednom do Slovenije i Italije. Zadnji put kada sam se vracao iz Italije, pocelo je u zadnjem delu da mi se cuje neko skripanje, grebanje, ni sam nisam siguran sta je, tu oko 3000 obrtaja krene da se cuje. E sada, odvezo sam motor u kucu gde sam ga kupio, i evo vec 30 dana i vise mi ne vracaju motor, ja koliko znam zakonski moraju da mi rese problem u tih 30 dana, moje pitanje je sta kada prodju tih 30 dana, da li je neko imao slicnu situaciju, koja su moja prava. Posto sam iskreno razocaran ovim, predugo cekam. A motor je u garanciji naravno jer kao sto sam rekao kupljen je pre 6,7 meseci

• U prolazu, 23 postova
Dobar dan, hteo bih da dobijem neki savet ako mogu. Kupio sam pre 7 meseci zontes 368G, i preso sam sa njim 11500 km, prezadovoljan sam bio, isao 3 puta do Grcke sa njim, i jednom do Slovenije i Italije. Zadnji put kada sam se vracao iz Italije, pocelo je u zadnjem delu da mi se cuje neko skripanje, grebanje, ni sam nisam siguran sta je, tu oko 3000 obrtaja krene da se cuje. E sada, odvezo sam motor u kucu gde sam ga kupio, i evo vec 30 dana i vise mi ne vracaju motor, ja koliko znam zakonski moraju da mi rese problem u tih 30 dana, moje pitanje je sta kada prodju tih 30 dana, da li je neko imao slicnu situaciju, koja su moja prava. Posto sam iskreno razocaran ovim, predugo cekam. A motor je u garanciji naravno jer kao sto sam rekao kupljen je pre 6,7 meseci

Po Zakonu o zastiti potrosaca, servis je duzan da ti u roku od 8 dana da odgovor na ulozeni prigovor (reklamacija) sta je resenje problema... Nakon toga, ukoliko si saglasan sa resenjem o nacinu resavanja reklamacije, duzni su da kvar otklone u roku od 45 dana...

Tako bi trebalo da bude u zemlji koja postuje zakon... Ali mi nismo ta zemlja i zakoni kod nas nisu isti za sve

Sent from my motorola edge 70 using Tapatalk

• U prolazu, 14 postova
  • Motocikl: Zontes 368g

@Dusan Pejic Ako su ti vec probili rok od 30 dana onda si lagan.

Moja preporuka ti je advokat, obaveštenje pred utuženje, uporedo sa time podnošenje prijave tržišnoj inspekciji. U ovom trenutnu imaš pravo da odbiješ popravljen motor i da tražiš novi ili povrat novca.

Ne znam zasto to rade kad njima fabrika pokriva roškove oko servisa i garancije.

• U prolazu, 8 postova

Hvala na odgovorima. Najgore je od svega sto oni nisu ni sigurni sta je tacno problem, prvo su i kao zamenili ulje u diferencijalu, tako mi je receno i kao sada je okej, vratio sam im motor istog dana jer naravno nije to, i od tada cekam, ostavljen je motor 28 avgusta. Krivo mi je sto je tako ispalo jer stvarno me je lepo sluzio motor, odlicno se ponasao i sve, mozda je i neka glupost a mozda i ne, kada sam otiso da pitam odakle stize deo paoto cekam vec duze vreme dobio sam odgovor da ne znaju, tek juce kada sam poludeo i zvao prvo ovde Nis gde sam ga kupio u car box-u, pa zatim Bg, onda su se udostojili da mi napisu da stize deo kroz 7-10 dana iz kine. Ali da opet ne znaju kada tacno. Ne mogu da verujem da nisu nasli za shodno da mi ponude makar neko zamensko vozilo. 

• U prolazu, 28 postova

Kao sto ti je @Dzolke pisao kraj je sezone sad ti i ne treba motor, uzmi advokata, zahtevaj novi motor, samo da li imas neki papir sa prijema na reklamaciju ako imas reseno

• U prolazu, 8 postova

E pa to je problem, sto sam samo ostavio motor tamo i potpisao, nista mi nisu fldali nikakav papir. Znam da je moja greska ali sam nekako verovao da ce to da srede u roku sve i da bude normalno. 

• U prolazu, 28 postova

E pa jbg, mozda da tražiš da ti daju taj papir, kopiju, sa datumom kada si ga ostavio ili da posaljes advokata da on to resava

• U prolazu, 14 postova

@Dusan Pejic

To je još jedan prekršaj, dužni su da ti daju dokument o prijemu reklamacije, mozes poslati mail u fazonu pitas u kom je statusu reklamacija i da ti ljudi na prijemu nisu dali dokument o prijemu, kad ti pošaju fazon cekamo delove čekamo ovo čekamo ono, uzmeš taj dokument odprintaš mail i kod advokata.

• U prolazu, 14 postova

@Dusan Pejic

To ti je dovoljan dokaz da je motor duže od 30 dana kod njih, sad je neophodno ako želiš da ideš tim putem da ih obavestiš da ne želiš popravku usled probijanja zakonskog roka, i da traži to što želiš.

• U prolazu, 14 postova

@Dusan Pejic

Unutar 6 meseci imas vec ako je neki ozbiljan kvar i ne zelis popravku (moraš pristati na popravku ne smeju sami da poprave poraju te pitati za dozvolu), van 6 meseci imas pravo ako odredbe zakona o zastiti potrosaca nisu ispostovane, ovo imas pravo sve vreme dok traje garancija.

• U prolazu, 8 postova

Hvala puno na odgovorima, moracu da se raspitam kod advokata, malo me zbunio jer mi kaze da to tesko da cu uspeti za novo vozilo, za stetu kao da, a za ovo tesko jer je proslo 6 meseci i ja sam ga vozio 11500 km i tad se desio kvar. I kaze mi da to sudjenje moze da potraje i do 3 godine. Sad m to zabrinulo malo 😃 ne bih bas toliki period bez motora

• U prolazu, 14 postova

@Dusan Pejic

Zaboravio sam kako ide tačno ali ima nešto da nisu u obavezi da ti daju nov/vrate novac ukoliko to pretsavlja nesrazmerno veliki trosak za prodavca, medjutim stvar je u tome sto su kazne za ovo od 300.000 do 2.000.000 dinara pa oni taj deo pokusavaju da izbegnu. 

• Svrati ponekad, 318 postova
  • Motocikl: Suzuki GSF 650S Bandit

Sto se tice zakona o zastiti potrosaca 6 meseci, cisto da znate da je to promenjeno pre 2 meseca, sad je 6 meseci smanjeno na 1 mesec. Ne znam za vozila kako ide i koliko je bilo, ali je ovo novitet za trgovce koji trljaju ruke.

Sto se tice zakonskog roka od 30 dana, mislim da tu neces nista uraditi uzalud im spominjes, zato sto su ti odgovorili u zakonskom roku, a ujedno se izvukli jer su ti pismeno rekli da se cekaju delovi, samim tim vise ne vazi zakonski rok od 30 dana za resavanje. Svakako probaj ne kosta te nista mozda prodje, nemoj verovati sve sto ti neki ludak napise na forumu 🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

• U prolazu, 14 postova

@mrmiki

Pozdrav od ludaka

Jeste donesen novi zakon u avgustu, medjutim doneo je veća prava kupca, u prvih mesec dana moguc je raskid ugovora bez mogucnosti popravke.

Teret dokazivanja da je uredjaj/vozilo bilo ispravno je na prodavcu, i taj rok je produzen sa 6 na 12 meseci.

Rokovi za rešavanje reklamacije su ostali isti, 8 dana za obaveštenje o statusu reklamacije, 30 dana za rešavanje reklamacije, ovaj rok za rešavanje reklamacije od 30 dana se moze produziti samo u slucaju da stranka pristane na to.

Pozdrav od ludaka, vlasnika servisa i pravnika...

• Sviđa mi se 3

• U prolazu, 8 postova

Meni je samo

krivo sto sam sve bio okej i normalan na pocetku, i kapiram da se takve stvari desavju, nije problem. Ali da mi ti vratis motor sutradan kada sam ga prvi put odvezo zbog problema i kazes sve radi sada a nisu ga ni istestirali, i onda sam ga vratio posle pola sata voznje, i da mi ne odgovarate na poruke par puta kada samse raspitivao, jer ono kao ajde da ne smaram, valjda su okej ako sam ja okej. Tek kada mi je puko film i drao se na telefon i zapretio i zvao i bg onda su mi odgovorili. Ne razumem taj nacin ophodjenja prema kupcu

• Drug član, 1280 postova
  • Motocikl: -
Pre sat vremena, Dusan Pejic je napisao:

Meni je samo

krivo sto sam sve bio okej i normalan na pocetku, i kapiram da se takve stvari desavju, nije problem. Ali da mi ti vratis motor sutradan kada sam ga prvi put odvezo zbog problema i kazes sve radi sada a nisu ga ni istestirali, i onda sam ga vratio posle pola sata voznje, i da mi ne odgovarate na poruke par puta kada samse raspitivao, jer ono kao ajde da ne smaram, valjda su okej ako sam ja okej. Tek kada mi je puko film i drao se na telefon i zapretio i zvao i bg onda su mi odgovorili. Ne razumem taj nacin ophodjenja prema kupcu

Balkan.....

• Sviđa mi se 1

• Svrati ponekad, 318 postova
  • Motocikl: Suzuki GSF 650S Bandit
Pre 3 sati, Dzolke je napisao:

@mrmiki

Pozdrav od ludaka

Jeste donesen novi zakon u avgustu, medjutim doneo je veća prava kupca, u prvih mesec dana moguc je raskid ugovora bez mogucnosti popravke.

Teret dokazivanja da je uredjaj/vozilo bilo ispravno je na prodavcu, i taj rok je produzen sa 6 na 12 meseci.

Rokovi za rešavanje reklamacije su ostali isti, 8 dana za obaveštenje o statusu reklamacije, 30 dana za rešavanje reklamacije, ovaj rok za rešavanje reklamacije od 30 dana se moze produziti samo u slucaju da stranka pristane na to.

Pozdrav od ludaka, vlasnika servisa i pravnika...

Izvini, lose sam napisao, taj ludak mislio sam na sebe, ako se jos neko pronasao ponovo se izvinjavam 🙂

Sve je tako kako si napisao, ali tih 30 dana moze da se odlozi zbog dolaska delova, naravno kupac mora da se obavesti ranije ne cekati poslednji dan ali to je sad izbor servisa (kazem generalno za sve). Zaboravio sam kako to zovu.

A mislim da ta prava kupca sto su smanjili nisu nista pomogli kupcu, nego prodavcu/servisu, zato sto si ranije imao pravo do 6 meseci za raskid ugovora, a nazalost to firme sad maksimalno iskoriscavaju. Al ajde da ne sirimo nije to tema.

Konkretno ovaj problem sto kolega ima, da je mogao drugacije i lepse da se resi pa i uz cekanje moglo je, i to sve zavisi od prodavca/servisa, ali na kraju krajeva kako rade tako ce im i biti u buducnosti.

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   1 član

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja