Jump to content

Moto Zajednica

ZONTES 368 G ADV

Recommended Posts

• I N S T R U K T O R, 1237 postova
  • Motocikl: R 1200 R

Skoro ista takva "kovana ograda" se dobro doplaćuje na Hondi ADV 350.

Ovde su samo ukrali ideju i dodali je odmah uz skuter kao fabričku opremu.

A da li je nekome lepa, osim što je vrlo korisna, to je već stvar naših različitih ukusa.

• Sviđa mi se 1

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 660 postova
  • Motocikl: Honda CB 1000 R Black edition, Piaggio Beverly 310S
1 hour ago, jasminko VIR said:

Skoro ista takva "kovana ograda" se dobro doplaćuje na Hondi ADV 350.

Ovda su samo ukrali ideju i dodali je odmah uz skuter kao fabričku opremu.

A da li je nekome lepa, osim što je vrlo korisna, to je već stvar naših različitih ukusa.

A onda dodaju i zastitu kovane ograde da se ne ogrebe nesto sto sluzi za grebanje. Sve neki pustolovi, advenCRi, “sasvim prirodno” likovi sa najvecom avantutom zvana prasnjava ulica…

• Sviđa mi se 3

• BJB Maxi Scooter Club, 6341 postova
  • Motocikl: Aprilia Atlantic 500 / CF Moto 450 MT

Au, al' ste bre džangrizavi, ko babe neke :nanana:  Ja bih iskreno voleo da ostali podju njihovim primerom i sve te dodatke nude u osnovnoj ponudi pa kome ne treba-lako se skine... Ovako da dodaš sve što 368G ima treba ti 1000 evra a gde je muka sa garancijom ako hoćeš maglenke i gde da zakačiš crash-ove, nosač top kejsa, pa nema oem pa vijaj Sebu, aliexpress, temu... 

Bolje meni ovako... A to da li mu te zaštite trebaju obzirom gde će se terati - ne trebaju na 80% adv motora pa ih ipak svi imaju... 

• Sviđa mi se 1
  • Podržavam 2

• Drug član, 3391 postova
  • Motocikl: Versys 650 Kiklop

Istina.

Sym400tg nema ništa. U jednu ruku je meni lično prednost, jer sve te elektro igračke su lepe u salonu, posle umeju jako da ubiju sreću, pogotovo ko puno vozi.. Ali... 

Zontes bukvalno ali bukvalno ima sve što će iko da stavi na motor. 

• Drug član, 1651 postova
  • Motocikl: BMW C400GT🏍 🛵Beverly300hp,Honda x-adv 750,BMW F900 GS⬜🟦🟥

"Kovana ograda" podjednako služi i za pad u mestu kao i češanja u gradskom saobraćaju.Ćutanje je nekad zlato.

• Podržavam 1

• BJB Maxi Scooter Club, 6341 postova
  • Motocikl: Aprilia Atlantic 500 / CF Moto 450 MT
pre 23 minuta, Andrej_Hotstepper je napisao:

Istina.

Sym400tg nema ništa. U jednu ruku je meni lično prednost, jer sve te elektro igračke su lepe u salonu, posle umeju jako da ubiju sreću, pogotovo ko puno vozi.. Ali... 

Zontes bukvalno ali bukvalno ima sve što će iko da stavi na motor. 

Ali vidi, uopšte nisam ni pomislio na te elektro džidža-budže, i meni dobar deo njih ide na ganglije.

Ono što apostrofiram je:

crash bar - realno, 90% ljudi ga dodaje na motor ako ga nema. Alu podnice - 90% motora i nema opciju da se "nabace". Maglenke sa par modova rada. Nosač top case-a - ako izuzmemo R-ove i kroseve, svi montiraju top kejs. Saberite ova 4 elementa za X-adv recimo, koji košta valjda već skoro 14K evara ili evo za pomenuti TGX400... Da ne pominjem žičane felne kad već koketira sa adv segmentom, koliko god ne bio za to... 17 prednji točak, to znači makar nikad ne sišao sa puta :neznam:

Ovi su to dali za 6300 i 10 evra kusure :stabre:

• Podržavam 1

• Ne silazi, 4395 postova
  • Motocikl: Kymco Agility+ 300

Sve si u pravu, al ja nekako mislim da ljudi to dodaju andromolje na motore samo zato što vole. To mu dođe kao neki hobi, zanimacija. Ono kao, kupe album za sličice, pa lepe i popunjavaju, raduju se kad izvuku pravu, sikiraju se što im fali još 3... A i nije neka fora da kupiš popunjen album, iako je možda jeftinije :) 

Promenio član boza_kg
  • Sviđa mi se 1

• U prolazu, 13 postova
  • Motocikl: Honda PCX 125

Da ne bude off topic na temu "kovana ograda" sa add ons, ima li neko od vlasnika da kaze nesto lose o skuteru, prije nego sto kupim jednog? Kvarovi... servisi... fabričke gume... deklarisana snaga vs realna... potrosnja itd.

• Podržavam 1

• Zainteresovan, 601 postova
  • Motocikl: Integra 700

Tesko. Jos uvek je nov na trzistu pa i onaj ko ga je kupio nije stigao da mu “vidi zube”, a i potpuno je normalno da su vlasnici jos uvek pristrasni. Ja i ne ocekujem da je nesto problematican jedino me brine kakav je na duze staze u smislu kvaliteta i servisne/prodaja delova mreze.

A za to ipak mora da prodje vreme

Promenio član francuz69
  • Podržavam 1

• Drug član, 1651 postova
  • Motocikl: BMW C400GT🏍 🛵Beverly300hp,Honda x-adv 750,BMW F900 GS⬜🟦🟥
pre 54 minuta, boza_kg je napisao:

Sve si u pravu, al ja nekako mislim da ljudi to dodaju andromolje na motore samo zato što vole. To mu dođe kao neki hobi, zanimacija. Ono kao, kupe album za sličice, pa lepe i popunjavaju, raduju se kad izvuku pravu, sikiraju se što im fali još 3... A i nije neka fora da kupiš popunjen album, iako je možda jeftinije :) 

Ja mislim da ljudi previse pricaju o tome na forumu, pa onda drugim ljudima koji to čitaju podsvesno uđe( u podsvest 🙂)da kupuju kaleme dodaju,menjaju od silnog bespotrebnog pisanija koje ovde vide.Znači višak vremena na forumu  je krivac tj forum😀

• Sviđa mi se 2

• Drug član, 660 postova
  • Motocikl: Honda CB 1000 R Black edition, Piaggio Beverly 310S
1 hour ago, Džim Džarmuš said:

"Kovana ograda" podjednako služi i za pad u mestu kao i češanja u gradskom saobraćaju.Ćutanje je nekad zlato.

Uradis kasko i budes gospodin. Kovane ograde neka koriste za kamenje Kilimandzara, bespuca Amazonije… Sto maglenki za mracne prasume. Kablovske, Playstation i sl za navigaciju po Mesecu. Milion gluposti koje nicemu ne sluze, a ujedno i ne rade.

Jedino rade ego, da bi bili zajebaniji po gradu i pricali nekom ko nikad nije vozio kako je to potrebno tamo gde se nikad ne ide takvim vozilima.

GS bolest uzela maha…

• U prolazu, 9 postova
Uradis kasko i budes gospodin. Kovane ograde neka koriste za kamenje Kilimandzara, bespuca Amazonije… Sto maglenki za mracne prasume. Kablovske, Playstation i sl za navigaciju po Mesecu. Milion gluposti koje nicemu ne sluze, a ujedno i ne rade.
Jedino rade ego, da bi bili zajebaniji po gradu i pricali nekom ko nikad nije vozio kako je to potrebno tamo gde se nikad ne ide takvim vozilima.
GS bolest uzela maha…
Ne bih se baš slozio sa tobom, vozim G za sad je OK ali je ipak suviše rano za definitivan utisak.
Imam kasko ali se ne pouzdam toliko u njega, na svaki način ce gledati da te otkače sto se tiče kovanih ograda kako ih zovete, moj slucaj sedim na sedistu cackam displej razgledam, krecem da spustim motor na ćopavu a nisam je ni izvukao i motor se naslanja na kreš, sam sebi sam se smejao ali moze da se desi,
maglenke ne sluze samo da ti bolje vidis već da drugi učesnici u saobraćaju tebe vide, navigacija je uvek potrebna , ali kolegama koji voze R-ove ne znaci puno jel od brzine ne stižu da je isprate sve u svemu suvise rano pricati da li je 368 G ok, treba vremena da se vidi, i uvoznik isto treba da odigra dobro ulogu sa podrskom da bi cela prica bila OK

Sent from my SM-S711B using Tapatalk

• Sviđa mi se 3

Čitam nedavno, u Grčkoj je za prvih 6 meseci ove godine, G368 među najprodavanijim 300+ skuterima.

image.png.3cd571244d27ff38c0a191e0a52d1bee.png

Slično je i Italiji, Španiji... a to su sve razvijena tržišta sa ogromnom konkurencijom, a kinezi se pre tu nisu nikad kotirali baš najbolje.

Dakle, Zontes očigledno pravi nešto što se dobrom delu publike sviđa, i još po atraktivnoj ceni.

• Sviđa mi se 1

Zanimljive su usporedbe sa Grckom. Samo po sebi jeste super i Grcka je jedna od zemalja koja ima najbolji uzorak za analizu po pitanju bilo cega vezano za moto svet, pogotovo skutere.

I da dodam da sam trenutno u Grckoj i da sam pre neki dan po prvi put uzivo video ovog Zontesa i ozbiljno zagledao… impresivno deluje.

Medjutim, ono sto je meni definitivno bitan parametar kada kupujem vozilo je koliko cu izgubiti jednog dana kada dodje vreme za postprodaju. A licno mislim da se na Kinezima gubi mnogo. Ne samo moto nego i auto. Mislim… ko kupuje polovnog Kineza??

Zasto ovo pisem? Prosecan Grk kupi skuter da ga jashe dok ne umre pa ga rasturi u delove i onda kupi sledeci nov. Njemu je postprodaja nebitna pa se zalece bez zadrske.

A opet ponavljam, za mrezu servisa i delova sam zabrinut, pogotovu u guzica zemljama kao sto je Srbija. I to ne po ubedjenju nego i po iskustvu. Davno sam kupio Kineski skuter, bas kad je bila prva pomama Kineza kod nas. Godinu dana kasnije, kad je pao hype, svi se razbezali i pogasili firme, a ti se bato snadji sa kantom koja se lagano raspada. Nisam na kraju mogao ni da ga poklonim.

Od tad sa ozbiljnom nevericom gledam Kineska vozila.

Nije sve u specki na papiru, bling bling opremi i nizoj ceni. I sami Kinezi mi ne ulivaju poverenje, profesionalno imam posla sa njima. Sve ce da obecaju i u bulju da se uvuku na bilo koji nacin dok ne ostvare prodaju, a posle ih zabole kita. Takav im mentalitet…

Uglavnom, ne znam sto sve ovo pisem, mozda nekom znaci. Poenta  je da bih ja sacekao neko vreme eksploatacije pre odluke.

• Sviđa mi se 1

To za postprodaju i nisam baš više ubeđen da više važi. Puni su oglasi Honda, Yamaha, BMW.. skutera koji tu tavore mesecima, pa i godinama. Odu brzo oni koji su jeftiniji. Tako da, šta znam. Možda izgubiš na kinezima više procentualno u odnosu na cenu, ali nominalno, tj. u parama, to mu dođe slično. I što bi rekli, ko izgubi dobitak, dobije gubitak :) 

• Sviđa mi se 2

Stoji sve sto kazes, ali ja licno ne poznajem nikog ko je kupio polovnog Kineza. A motori i skuteri koji tavore po oglasima su uglavnom zbog nerealnih ocekivanja prodavaca, tj cene

Promenio član francuz69

Pa, ne znam ni ja lično. Znam njih par što su kupili nove kineze, al to i nije neko merilo.

Ako prodaješ sad godinu-dve star Honda ADV350, i skineš 20%, za 1.500€ cene recimo, to je opet solidnih ~6.300€. Ima da čeka kupca samo tako. Da skineš Zontesu cenu za isto toliko, otićiće odmah, verujem. Opet, tako cenim, ne mogu da znam sa sigurnošću. 

Ono što ja ne volim kod kineza je loša podrška u našim uslovima, teška i komplikovana nabavka delova, jako brza promena modela, malo nezavisnih majstora koji hoće njima da se bakću, a da nisu kilavi "ovlašćeni servisi"...  i tako. Pričali smo već x puta na tu temu.

• Sviđa mi se 2
  • Podržavam 1

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja