Mihajlo20 0 Napisano Novembar 13 U prolazu, 2 postova Prijavi odgovor kao problematičan Cao narode imam yamahu dt 125r 1989 motor jako lepo ide stavljen veci klip, manji prenos itd itd doslo je vreme za zimski san ovo je moja prva zima sa dvotaktnim motor pa ako se neko razume sta sve trebam da uradim da spremim motor za zimu, unapred Hvala. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
maza1 1302 Napisano Novembar 13 Zainteresovan, 527 postova Lokacija: Stara Pazova Motocikl: Kymco VisaR 110, Honda VFR1200XD, Tomos A3 SL, Sherco SEF-300 Prijavi odgovor kao problematičan Opereš ga, dobro zagreješ da se sve osuši, zatvoriš česmicu i ostaviš da radi, da potroši gorivo iz karburatora. Naspeš pun tank goriva- mešavine. Kad se ohladi malo našpricaš po golom metalu WD40, i to je to, nešto osnovno. 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Krokodilo 2689 Napisano Novembar 14 Ne silazi, 4807 postova Prijavi odgovor kao problematičan Моја препорука је да га једном недељно упалиш да поради па чак и провозаш по асвалту који киломртар. Ништа боље од тога.Sent from my SM-G998B using Tapatalk 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Krokodilo 2689 Napisano Novembar 14 Ne silazi, 4807 postova Prijavi odgovor kao problematičan Моја препорука је да га једном недељно упалиш да поради па чак и провозаш по асвалту који киломртар. Ништа боље од тога.Sent from my SM-G998B using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mihajlo20 0 Napisano Novembar 15 U prolazu, 2 postova Prijavi odgovor kao problematičan u redu je drugari , hvala vam puno Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
chief.fire 143 Napisano Petak u 07:41 U prolazu, 50 postova Lokacija: Jagodina Motocikl: Kawasaki KLX 250, Yamaha DT 125R Prijavi odgovor kao problematičan Moja je yamaha isto godište Znam da neki preporučuju da se potroši gorivo iz karburatora, moja iskustva su potpuno drugačija. Kada ispraznim gorivo iz karburatora a motor provede zimu negde u hladnom gde se ne greje, zbog kondenzacije pojavi se "siga" i nahvata se ono zeleno u lončićima karburatora (od vlage), pa i po vodovima... Posle se jako brzo zapuše dizne, karburator mora da se čisti itd... kod mene gorivo stoji u karburatoru, sve je čisto i novo kao iz fabrike. Evo tako već 8g bez ikakvih problema! Ono što je pametno je da se motor povremeno upali tokom zime (ja to radim jednom do dva puta mesečno, kako mi kad bude zgodno... bolje i jednom nego nijednom!) kako bi motor razbacao ulje, podmazao sve što treba a i to gorivo se malo prošeta po karburatoru i crevima Posle na proleće kada krene sezona, možeš odmah da se voziš, nema tu filozofije... Još jedna bitna stvar koja ovde nije pomenuta, jeste akumulator! Ako ga pališ kako sam pomenuo (jednom do dva puta mesečno... mislim možeš i više puta, ne smeta ništa, ovo je minimum) onda će biti sve OK i sa akumulatorom, nemaš potrebe ni da ga skidaš. Ako ti paljenje motora predstavlaj problem (zbog skladištenja ili već), onda je najbolje da skineša akumulator, staviš ga negde na toplom, eventualno dopuniš par puta do proleća. Ali onda ti motor miruje i ne pali se... ništa strašno, samo će na proleće malo teže da upali prvi put a posle će sve biti po starom. Vidi šta tebi najviše odgovara pa se tako i ponašaj prema motoru. Ovo su samo neka naša iskustva koja se nadamo da će ti pomoći 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Krokodilo 2689 Napisano Petak u 07:57 Ne silazi, 4807 postova Prijavi odgovor kao problematičan Moja je yamaha isto godište Znam da neki preporučuju da se potroši gorivo iz karburatora, moja iskustva su potpuno drugačija. Kada ispraznim gorivo iz karburatora a motor provede zimu negde u hladnom gde se ne greje, zbog kondenzacije pojavi se "siga" i nahvata se ono zeleno u lončićima karburatora (od vlage), pa i po vodovima... Posle se jako brzo zapuše dizne, karburator mora da se čisti itd... kod mene gorivo stoji u karburatoru, sve je čisto i novo kao iz fabrike. Evo tako već 8g bez ikakvih problema! Ono što je pametno je da se motor povremeno upali tokom zime (ja to radim jednom do dva puta mesečno, kako mi kad bude zgodno... bolje i jednom nego nijednom!) kako bi motor razbacao ulje, podmazao sve što treba a i to gorivo se malo prošeta po karburatoru i crevima Posle na proleće kada krene sezona, možeš odmah da se voziš, nema tu filozofije... Još jedna bitna stvar koja ovde nije pomenuta, jeste akumulator! Ako ga pališ kako sam pomenuo (jednom do dva puta mesečno... mislim možeš i više puta, ne smeta ništa, ovo je minimum) onda će biti sve OK i sa akumulatorom, nemaš potrebe ni da ga skidaš. Ako ti paljenje motora predstavlaj problem (zbog skladištenja ili već), onda je najbolje da skineša akumulator, staviš ga negde na toplom, eventualno dopuniš par puta do proleća. Ali onda ti motor miruje i ne pali se... ništa strašno, samo će na proleće malo teže da upali prvi put a posle će sve biti po starom. Vidi šta tebi najviše odgovara pa se tako i ponašaj prema motoru. Ovo su samo neka naša iskustva koja se nadamo da će ti pomoći Још боље ако се у гориву које стоји у резервоару долије петролеј. У недостатку петролеја може и неки адитив за чишчење система за гориво, мада то је скупља варијанта.Sent from my SM-G998B using Tapatalk 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...