srbac 2386 Napisano pre 11 sati Andragog, 4964 postova Lokacija: On off road Motocikl: BMW K25 HONDA PD05 KTM RFS Prijavi odgovor kao problematičan Mitas E09, izbegni Dakar model. Odlična guma, drži dobro teren, blato nročito ! Na asfaltu isto odlična 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
živke 5363 Napisano pre 11 sati Drug član, 1921 postova Lokacija: Niš Motocikl: CF Motor 450MT; ex: Yamaha XT660Z Tenere Prijavi odgovor kao problematičan Imao sam je na Tenere, nisam nešto posebno zadovoljan bio. Na asfaltu je ok, blato teško da može da se poredi sa C02. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
aca-pn 6330 Napisano pre 11 sati Enduraš, 6371 postova Lokacija: Paracin Motocikl: CRF300L Prijavi odgovor kao problematičan Retko koja guma može da se poredi u blatu sa C02 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
srbac 2386 Napisano pre 8 sati Andragog, 4964 postova Lokacija: On off road Motocikl: BMW K25 HONDA PD05 KTM RFS Prijavi odgovor kao problematičan Meni je CO2 bila za asfalt baš loša. Trese ljulja kao da mi je odšrafljen točak. Čak sa E09 dakar koja je bila poprilično pohabana išao sam po blatu uzbrdo super. Ispod Jadovnika i do Raške dan posle one oluje u oktobru. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
živke 5363 Napisano pre 8 sati (promenjeno) Drug član, 1921 postova Lokacija: Niš Motocikl: CF Motor 450MT; ex: Yamaha XT660Z Tenere Prijavi odgovor kao problematičan Apsolutno se slažem za C02 : On 8/20/2024 at 9:31 AM, živke said: Hvala druže. Ovo su mu "zimske gume" koje sam stavljao samo zimi, kad vozim isključivo off, Mitas C02 Stone King i C19 napred, dosta velike krampone imaju. Mada već su pred krajem karijere sada, pogotovo zadnja. Po mom mišljenju asfalt sa njima samo koliko mora. Ali ovom drugu koji je vozio Albaniju sa mnom se sviđaju i ne smeta mu ponašanje na asfaltu, tako da su one montirane. A i kupcu motora se sviđaju, mada je uzeo TKC80 koje sam prodavao zasebno, i koje takođe imaju solidne krampone, ali su mnogo bolje za asfalt, pogotovo mokar. Tako da će verovatno uskoro biti montirane. Oba ova drugara ozbiljno voze hard enduro, pa im zbog toga verovatno ne smetaju veliki kramponi. A ja svaki put kad ih montiram posle E07 na prvoj vožnji stajem 5 puta da proveravam da nisam nešto zaboravio da stegnem, ili pogrešno namontirao Toliko je drugačije ponašanje motora sa njima na asfaltu, u negativnom smislu. Svaki krampon se oseti kad se kotrljaju. Ali zato kad izađeš van puta - kopaju zemlju, voziš kao po šinama u svim uslovima Promenio pre 8 sati član živke 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
тене рас 217 Napisano pre 7 sati (promenjeno) Svrati ponekad, 167 postova Lokacija: Бор Motocikl: Yamaha XTZ660 Tenere Prijavi odgovor kao problematičan 2 hours ago, srbac said: Meni je CO2 bila za asfalt baš loša. Trese ljulja kao da mi je odšrafljen točak. Čak sa E09 dakar koja je bila poprilično pohabana išao sam po blatu uzbrdo super. Ispod Jadovnika i do Raške dan posle one oluje u oktobru. можда зависи и од тежине мотора и притиска у гумама, мени је ц02 искрено боља по асфалту од е09 дакар коју имам намонтирану још коју недељу кад је асфалт мокар тад више пазим док је по сувом терам пун гас са ц02, лепо држи, нема вибрација, мека гума, више има трешења са е09 дакар. Ван пута са е09 се се заглавим по пар пута у вожњи кад скренем у непознато... дакар модел није пријатна за макадам и камен Путна и гума за џомбе Promenio pre 6 sati član тене рас 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
aca-pn 6330 Napisano pre 5 sati Enduraš, 6371 postova Lokacija: Paracin Motocikl: CRF300L Prijavi odgovor kao problematičan Verovatno je stvar navike, ja dugo vozim samo kros gume, tako da je meni ponasanje normalno. Znam samo da sa njima obaram motor kao sa bilo kojom drugom gumom, ne ustežem se uopšte zato što su kros gume, nikad me nisu izdale na asfaltu. Jedino pazim kad je mokro, ali ja nikad ni sa jednom gumom na mokrom nisam vozio opusteno, imam "strah" od mokrog asfalta. 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...