Jump to content

Moto Zajednica

Pritisak u gumama za off road voznju

Recommended Posts

• Andragog, 4964 postova
  • Motocikl: BMW K25 HONDA PD05 KTM RFS

Mitas E09,  izbegni Dakar model. Odlična guma, drži dobro teren, blato nročito ! Na asfaltu isto odlična 💪

• Hvala 1

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 1921 postova
  • Motocikl: CF Motor 450MT; ex: Yamaha XT660Z Tenere

Imao sam je na Tenere, nisam nešto posebno zadovoljan bio. Na asfaltu je ok, blato teško da može da se poredi sa C02.

• Andragog, 4964 postova
  • Motocikl: BMW K25 HONDA PD05 KTM RFS

Meni je CO2 bila za asfalt baš loša. Trese ljulja kao da mi je odšrafljen točak. Čak sa E09 dakar koja je bila poprilično pohabana išao sam po blatu uzbrdo super. Ispod Jadovnika i do Raške dan posle one oluje  u oktobru.

• Sviđa mi se 1

• Drug član, 1921 postova
  • Motocikl: CF Motor 450MT; ex: Yamaha XT660Z Tenere

Apsolutno se slažem za C02 :) :

On 8/20/2024 at 9:31 AM, živke said:

Hvala druže.
Ovo su mu "zimske gume" koje sam stavljao samo zimi, kad vozim isključivo off, Mitas C02 Stone King i C19 napred, dosta velike krampone imaju. Mada već su pred krajem karijere sada, pogotovo zadnja. Po mom mišljenju asfalt sa njima samo koliko mora. Ali ovom drugu koji je vozio Albaniju sa mnom se sviđaju i ne smeta mu ponašanje na asfaltu, tako da su one montirane. A i kupcu motora se sviđaju, mada je uzeo TKC80 koje sam prodavao zasebno, i koje takođe imaju solidne krampone, ali su mnogo bolje za asfalt, pogotovo mokar. Tako da će verovatno uskoro biti montirane.

Oba ova drugara ozbiljno voze hard enduro, pa im zbog toga verovatno ne smetaju veliki kramponi. A ja svaki put kad ih montiram posle E07 na prvoj vožnji stajem 5 puta da proveravam da nisam nešto zaboravio da stegnem, ili pogrešno namontirao :D Toliko je drugačije ponašanje motora sa njima na asfaltu, u negativnom smislu. Svaki krampon se oseti kad se kotrljaju.
Ali zato kad izađeš van puta - kopaju zemlju, voziš kao po šinama u svim uslovima :)

Promenio član živke
  • Sviđa mi se 1

• Svrati ponekad, 167 postova
  • Motocikl: Yamaha XTZ660 Tenere
2 hours ago, srbac said:

Meni je CO2 bila za asfalt baš loša. Trese ljulja kao da mi je odšrafljen točak. Čak sa E09 dakar koja je bila poprilično pohabana išao sam po blatu uzbrdo super. Ispod Jadovnika i do Raške dan posle one oluje  u oktobru.

можда зависи и од тежине мотора и притиска у гумама,

мени је ц02 искрено боља по асфалту од е09 дакар коју имам намонтирану још коју недељу :) кад је асфалт мокар тад више пазим док је по сувом терам пун гас са ц02, лепо држи, нема вибрација, мека гума, више има трешења са е09 дакар. Ван пута са е09 се се заглавим по пар пута у вожњи кад скренем у непознато... дакар модел није пријатна за макадам и камен

IMG_20241126_201238_1.jpg

Путна и гума за џомбе 🙂

Promenio član тене рас
  • Sviđa mi se 1
  • Podržavam 1

• Enduraš, 6371 postova
  • Motocikl: CRF300L

Verovatno je stvar navike, ja dugo vozim samo kros gume, tako da je meni ponasanje normalno. Znam samo da sa njima obaram motor kao sa bilo kojom drugom gumom, ne ustežem se uopšte zato što su kros gume, nikad me nisu izdale na asfaltu. Jedino pazim kad je mokro, ali ja nikad ni sa jednom gumom na mokrom nisam vozio opusteno, imam "strah" od mokrog asfalta.

• Sviđa mi se 3

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja