Jump to content

Moto Zajednica

Karbonska kaciga

Recommended Posts

• U prolazu, 5 postova

Ljudi, da li je moguće da karbonska kaciga spadne sa motora i pukne kao ledenica? Zna li neko da li je ovo normalno za karbon i šta da se uradi sa kacigom?

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Svrati ponekad, 139 postova
  • Motocikl: KTM 790 Adventure

Ne vidi se lepo, ako je ovo napukla samo farba, namaži lak za nokte i vozi.

Ako je pukao karbon, ta kaciga je za kantu jer više nema svoju strukturu u slučaju udarca, odradila je svoje. 

• Drug član, 1058 postova
  • Motocikl: YZF R1

Pa da..napravljena za jedan jedini pad, i tad da "upije" odnosno rasprši udar, usled čega dolazi do velikih deformacija, da što manje sile se prenese na glavu..Mada moguće da se jednostavno tako potrefio ugao, kao telefon hiljadu puta padne sa metar i ništa, jednom bukvalno sa par cm i frsne ekran..

• Podržavam 1

• Drug član, 1010 postova
  • Motocikl: Honda VT750 ACE

Meni je neverovatno da karbon može da pukne od pada same kacige. Ako bi pucao tako lako pri stvarnom padu bi se raspala više od obične.Ali opet ne želim nikome da delim savete u vezi zaštitne opreme.

Sent from my M2006C3MII using Tapatalk

• Podržavam 2

• Drug član, 2304 postova
  • Motocikl: TRK502X......SVT650X
Pre 18 sati, Kriza je napisao:

Ljudi, da li je moguće da karbonska kaciga spadne sa motora i pukne kao ledenica? Zna li neko da li je ovo normalno za karbon i šta da se uradi sa kacigom?

Na toj kacigi je pukao rekao bih zaštitni sloj farbe/plastike. Karbon je čitav...iskreno ne znam kako se karbon ponaša pri padu i da li može nakon toga da se koristi obzirom da je za klasične moto kacige pravilo jedan pad ćao pošto je nastala određena sila koja je apsorbovana od strane kacige.

• Zainteresovan, 507 postova
  • Motocikl: suzuki sv 650 s,kawasaki z750,honda nsr 125 f2,cf450atv

Ja sam ima tako puknutu i mozda i jace i bila je cela samo je lak otpao nisam je koristio ali sam gledao dali je pukla nosam video razliku  sem sto nije imala boje nisam nasao neke pukotine itd

• Drug član, 571 postova
  • Motocikl: -
Pre 2 sati, mick je napisao:

Na toj kacigi je pukao rekao bih zaštitni sloj farbe/plastike. Karbon je čitav...iskreno ne znam kako se karbon ponaša pri padu i da li može nakon toga da se koristi obzirom da je za klasične moto kacige pravilo jedan pad ćao pošto je nastala određena sila koja je apsorbovana od strane kacige.

Pad dok je tikva u njoj.

Sama školjka može podnijeti još, ali je uložak kompresovan i ne radi kako treba.

Jedan pad kacige sa motora ne bi trebalo da bude problem, mislim da na YT ima video od F9 na tu temu.

Ovde ovo baš ružno izgleda, to bi trebalo da pogleda neko ko se razumije u karbon.

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja