Jump to content

Moto Zajednica

Ciscenje RC ventila

Recommended Posts

• Svrati ponekad, 402 postova
  • Motocikl: Honda VFR800F

Zanima me da li neko moze da mi objasni kako da ocistim taj ventil, da li treba na nesto da se pazi ili samo skinem auspuh i ocistim tu kod izduva... Imam nekad problema da jako tesko otvori muci se motor od 7k do nekih 8k obrtaja, pa u 6. brzini ne mogu da ga drzim na 90kmh< ako ga predhodno ne zaletim,jer obrtaji padnu ispod 7k i ni makac vise, a nekad se desi da ide normalno. Zbog toga predpostavljam da je samo u tome problem...

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 2110 postova
  • Motocikl: Suzuki GSX-R 1000 L1 SBK; MV Agusta F4 1000 S; Ducati 996 S; Aprilia RSV4 RF; Suzuki GSX-S 1000 M0; Suzuki GSF 1200 N

Hmmm to padanje obrtaja u 6-oj mogu da budu i karike.  :( :( :( :(

Ne verujem imenjace, 99 posto ventil tesko otvara i/ili nije dobro nastelovan  ;)

Pa neverujem da su karike, kad ga malo zaletim ide normalno, u bilo kojoj brzini. Uvek pali iz prve cak i zimi kad sam ga palio, bez problema je bilo sve,ali jedino ga zeza kod tog otvaranja ventila znaci od 7-8k obrtaja kao da ima neku knedlu...

• Motocikl: Suzuki GSX-R 1000 L1 SBK; MV Agusta F4 1000 S; Ducati 996 S; Aprilia RSV4 RF; Suzuki GSX-S 1000 M0; Suzuki GSF 1200 N

Navrati do mene da pogledam da se nije rastelovao, mozda je samo to. A ako je zaprljan od cadji, mora masina dole (za razliku od Aprilije) da bi se izvadio. Honda je to!  ;D

Nemora kod NSR cilindar dole (mada je tako najlakse), ali mora masina da se skine sa rama.  >:(

• Enduro maniac, 1754 postova
  • Motocikl: Yamaha XT660R

Mozda je i RC, mozda i auspuh, mozda i karb, al najverovatnije lose karike i klip...Kakva je kompresija? A mozda ne valja ni svecica...ako vuce do 7h obrtaja a posle ko da ne vuce nije do RC ventila, i da nemas RC on bi samo na manjim obrtajima bio mrtav, a na vecim je svejedno. Jedino ako ne otvara na vecim obrtajima...To proveris tako sto na leru dajes gas do kraja, al pre toga otvoris onu kuticu gde se nalaze sajle, i videces dal se pomera... ;D ;DAko me razumes... ;D ;D ;D ::) ::)

Razumem te, na leru pomera sajle, ima dobru kompresiju jer je palio zimi (pod saugom naravno) bez ikakvog verglanja (posle ne paljenja par nedelja), znaci neverujem da je do kompresije... Ja nesto sad vise sumnjam na auspuh, dace mi drug njegov pa cu probati...

• Svrati ponekad, 261 postova

i na mojoj cagivi sam cistio benzino, treba da se skine bocna stranica, da se podigne rezervoar i da se rasturi onaj mehanizam sa sajlama onaj step motor valjda. sad bolje otvara i bolje ide, ali sam ga i poboljsao sa manjim prednjim lancanikom. pa lakse vuce sad

A da li je moguce da je to samo auspuh zapusen? Ili da je nesto do karburatora, posto je sad katastrofa, jedva prelazi 7000rpm...

Asapuh ili svecica. Ako u prvoj-drugoj navrti preko 7000 a u visim slabo, onda vrlo moguce i kompresija. Mada ovde igramo sportsku prognozu, najbolje navrati pa da vidimo redom.

Ma sad jedva i u 1. navuce preko a ostale samo pod kvacilom, navraticu do tebe jedan, a ako bude normalno vreme sledeci vikend, isprobacu drugi auspuh...

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja