Jump to content

Moto Zajednica

RAZVOJ MOTO INDUSTRIJE

Recommended Posts

• Svrati ponekad, 328 postova
  • Motocikl: Honda TransAlp XL600V

Mislim da sam i ja uocio jednu gresku,napisao si da u OC Choppers vidimo da oni ne nose kacige i da je Colorado jedina drzava u US koja nema obavezu nosenja kaciga,ali problem je u tome sto OCC stoji za Orange County Choppers,a Orange County postoji samo u Californiji i u New York state-u,tako da je onda Colorado onda JEDNA OD US drzava u kome nije obavezna kaciga,naravno ima ih jos jer u Biker Buildoff takodje mozemo da vidimo da pri testiranju motora koje su napravili na putu do nekog skupa prolaze kroz razne US drzave gde cas u jednoj nose a u drugoj ne nose kacige!

Pozdrav 8)

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Zainteresovan, 981 postova
  Citiraj

Mislim da sam i ja uocio jednu gresku,napisao si da u OC Choppers vidimo da oni ne nose kacige i da je Colorado jedina drzava u US koja nema obavezu nosenja kaciga,ali problem je u tome sto OCC stoji za Orange County Choppers,a Orange County postoji samo u Californiji i u New York state-u,tako da je onda Colorado onda JEDNA OD US drzava u kome nije obavezna kaciga,naravno ima ih jos jer u Biker Buildoff takodje mozemo da vidimo da pri testiranju motora koje su napravili na putu do nekog skupa prolaze kroz razne US drzave gde cas u jednoj nose a u drugoj ne nose kacige!

Pozdrav 8)

Nisi u pravu u vezi kaciga. Zakon o nosenju iste se razlikuje od drzave do drzave.  Kolorado nije jedini.

• Zainteresovan, 981 postova
  Citiraj

Kako nisam u pravu kad sam i ja bas rekao da Colorado nije jedini,i dao primer,aj procitaj opet moj post! ;)

Pozdrav 8)

Uoravu si izvini... kasne mi naocare.  ;D

Guest gasa

jako su dobri tekstovi, samo sam zaboravio da ti se zahvalim jos onomad kada su tekstovi napisani..upotrebio sam ovo za prezentaciju iz informatike i dobio 5 ;D ;D ;D ;D

• Svrati ponekad, 242 postova
  • Motocikl: Harley big twin

Posto sam ljubitelj Francuskih oldtimera moram  da napomenem samo  da su oni imali veliku industriju 20-30 godina zasnovanu na dvotaktnim i cetvorotaktim mag motorima . Pored gore navedenog  Peugeota u to vreme su mozda bili u to vreme cenjeniji Terrot,Motobecane,GnomeRohne,Kohler Eschofeur,Monet Goyon,Magnat Debon ako u to uzmemo i FN koji je belgiski ali konstruisan u Francuskoj od strane francuskih majsora moze sa reci da su francuzi bili sila u to vreme.

• Drug član, 1592 postova
  • Motocikl: Aprilia Pegaso 650 Strada

Sto se Francuske tice oni su u mnogocemu pioniri, ne samo moto, vec i auto-industrije.

Preveliki spisak bi bio kada bi se stavila lista sta su Francuzi imali prvi.

Iako vaze za zemlju gdje se proda najvise dvotockasa u Evropi danas imaju jedino poznat Voxan od nazovi velikoserijskih i Wakan od egzotike.

Uostalom zar Francuska nije prva drzava na svjetu koja je imala samohodno vozilo  ;)

• In memoriam, 170 postova
  Citiraj

Wulfy..............

Reci mi dal si video nesto ovakvo,ili je neka fotomontaza?

Nije montaža! Vidio sam još nekoliko sličnih tih!(neznam kako da ih drukčije nazovem ;D)

SStruja hvala na pomoći! Dakle MONOCIKLA

• In memoriam, 783 postova

Ovakvi tekstovi su prava vrednost foruma. Yamaha jeste napravila prvu velikoserijsku proizvodnju motorcikla sa pogonom na oba tocka, ali je i ranije bilo maloserijskih motora sa takvim pogonom.

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja