Jump to content

Moto Zajednica

Masine I Alati Za Slajfovanje I Poliranje U Visoki Sjaj

Recommended Posts

• Drug član, 1022 postova
  • Motocikl: kawasaki

Postoji dva nacina za poliranje felni u visokom sjaju , cetkama i pastama ili pod pritiskom sa keramickim kuglicama .Poliranje ostalih delova ramova na motociklima viljuske , dekle ventila itd radi se iskljucivo sa cetkama i pastama. Stasve moze da se poliraovim postupkom .Aluminijum .prohrom ,bakar, mesing, gvozdje ,drvo ,nelakirana plastika i lakirana plastika tj.auto lakom.

post-5743-12879018554706_thumb.jpg

post-5743-1287901855486_thumb.jpg

post-5743-12879018554998_thumb.jpg

post-5743-12879018555083_thumb.jpg

post-5743-12879018555172_thumb.jpg

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

evo da pojasnimo malo princip poliranja  mada  u vecini slucaju vecina vas na forumu je radila  poliranje zavisi kojim postupkom..... da li  samo smirglanjem i purol ili puzol pastom za metal, objasnicu vam pro koja je pasta za sta

siva -  extra gruba pasta koja skida riseve i boju uz pastu ide  cetka 1

crna - gruba pasta za  slajfovanje uz pastu ide cetka 1

braon- predpolirane ide cetka 2 polira se (bakar,mesing,aluminijum,lak i plastika)

bela - predpoliranje ide cetka 2 polira se (bakar, mesing, aluminijum,gvozdje,prohrom i inox)

oker- visok sjaj  ide cetka3 polira se (plastika)

tamno zelena- specijalna pasta za hromirane delove

roze- visok sjaj ide cetka 3 polira se (prohrom i inox)

svetlo zelena -visok sjaj  ide cetka 3 polira se (aluminijum)

plava - univerzalna visok sjaj ide cetka 3 polira se (bakar,mesing,aluminijum,gvozdje,prohrom i  inox)

zlatno zuta-fina visok sjaj finis ide cetka 3 polira se (bakar,mesing,aluminijum,gvozdje,prohrom,inox,plastika,lak i hromirani delovi)

najbitnije od svega za dobru zavrsnu obradu  potrebna je i dobra priprema znaci brusenje i slajfovanje.Kada se odradi sa smirglom ili nekim drugim priborom za smirglanje mora da se dobije dobar kvalitet . Znaci smirgla  120,240,400 i 600 vodobrusna dovoljno je za kvalitetno odradjen posao.Ovako ispolirani delovi uz odrzavanje mogu  da traju i do 10-tak  godina  ,znaci posle svakog pranja obavezno prvo se  brise voda sa ispoliranih delova  i sa mekom pamucnom krpom se protlja  nekoliko puta  ispolirani deo.Naravno  postoje paste i za odrzavanje  znaci koliko stoji lak na autu bez odrzavanja malo manje ce stojati sjaj na ispoliranom delu.Ispolirani delovi posle ovakog postupka se ne lakiraju jer u pasti postoji sloj zastite koji se nanosi utrljavanjem.Poliranje se vrsi tako stop se sloj paste nanosi na cetku . Icetke koje se koriste

post-5743-12879028746883_thumb.gif

post-5743-12879028747025_thumb.gif

post-5743-128790287472_thumb.gif

post-5743-12879028747297_thumb.gif

• Podržavam 1

• Çelebi, 2415 postova
  • Motocikl: Imam

Očito si nam sve lepo objasnio kako ćeš ti to da nam odradiš. Svaka čast. Ali mislim da je neko ovde pitao gde se može nabaviti materijal za taj posao.

Materijal se moze nabaviti samo preko  , u Austriji ima nesto malo  a u Nemackoj  ima samo  dve firme koje se bave prodajom  za profesionalno poliranje............ i ja sam se namucio trazeci po internetu i uz malo znanje  Nemackog jezika  , nasao sam samo te dve firme posle  skoro mesec dana  buljenja po  internetu. Ali razmisljao sam o tome da  u ovoj firmi gde sam ja nabavio budem zastupnik  za prodaju na ovim prostorima...o tome cemo jos videti

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja