kolak108 27 Napisano Maj 9, 2024 (promenjeno) U prolazu, 48 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda, QJ Motor Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav! Honda cbr500f 1990 Zanima me da li mozda neko zna koja je radna temperatura na gore pomenutoj hondi Pali normalno ventilator, gasi sve ali konstantna temperatura mu je preko pola tipa na 80% - 85% A i desava se da se ugasi kad se ugreje Da mu mozda ne treba zamena antifrila ili tako nesto? Ako neko ima neka iskusta predlog sve je dobro doslo Hvala Srdacan pozdrav Promenio Maj 9, 2024 član kolak108 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Disko Nindža 10544 Napisano Maj 9, 2024 Hronični Motociklopata, 7339 postova Lokacija: Severna Bačka Motocikl: Freza 600ccm Blue Thunder Prijavi odgovor kao problematičan Mozda fali rashladne tecnosti? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
kolak108 27 Napisano Maj 9, 2024 (promenjeno) U prolazu, 48 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda, QJ Motor Prijavi odgovor kao problematičan Sad sam proverio Pun na max i temperarura do - 30(tako bar kaze ova spravica) Relativno skoro sam je menjao rashladnu tecnost al reko mozda je losa Promenio Maj 9, 2024 član kolak108 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Disko Nindža 10544 Napisano Maj 9, 2024 Hronični Motociklopata, 7339 postova Lokacija: Severna Bačka Motocikl: Freza 600ccm Blue Thunder Prijavi odgovor kao problematičan Mozda imas vazduha u sistemu? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mradomir 3056 Napisano Maj 10, 2024 8-bit, 1882 postova Lokacija: Beočin Motocikl: KTM690 | Freeride 250R | Burgman 650 Prijavi odgovor kao problematičan Gugle kaže da je termostat na 82 stepena. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
kolak108 27 Napisano Maj 10, 2024 U prolazu, 48 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda, QJ Motor Prijavi odgovor kao problematičan Opet sam provetrio sistem ee sad jedino ako cep zeza ali ne bi trebalo 82 (hvala za proveru i info ) To je poprilicno visoka temperatura mozda je onda stvarno to ok jer mu je radna temperatura visoka Sad cu da ga isprobam da vidim sta kaze sad kakva je situacija Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mradomir 3056 Napisano Maj 10, 2024 8-bit, 1882 postova Lokacija: Beočin Motocikl: KTM690 | Freeride 250R | Burgman 650 Prijavi odgovor kao problematičan Najbolje ako bi imao laserski termometar da izmeriš. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
pronto 6791 Napisano Maj 10, 2024 Ne silazi, 6591 postova Lokacija: Vrmdža, Sokobanja Motocikl: konzerviran Prijavi odgovor kao problematičan Motocikli rade na visokim temperaturama. Zato se u njih ne sipa voda! Ne kažem da je sipana, već onako generalno. Nisam razumeo šta se to gasi. Motor ili ventilator? Kažete termostat na 82. Ok. To nema veze sa ventilatorom. Pride, ako se takav jedan motor vozi po gradu, sporo, iza automobila...nema dovoljan (pretpostavljen) protok vazduha preko hladnjaka...pa se ventilator češće pali...što je takođe normalno. Ako se motor gasi...to onda može da nema uopšte veze sa sistemom za hlađenje. 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
kolak108 27 Napisano Maj 11, 2024 U prolazu, 48 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda, QJ Motor Prijavi odgovor kao problematičan Na zalost nemam ali odlicna ideja Desava se kad se motor ugreje, a ja stanem na semaforu da se ugasi sam motor Opet ga pokrenem dam malo gasa i sve ok Apsolutno se slazem za vazduh i hladnjake (to znam za ventilator nesto ga mora ohladiti ) E to sta moze biti? Da li mozda imate predstavu? Ali sad imam jos jedan neverovatan problem U medjuvremenu sam Otisao do majstora da zameni samo gumice na loncicima karburatora i odem da kupim svecice Juce odem da preuzmem karbove Sve vratim, namestim eto ti novog problema Prvi i drugi cilindar rade normalno treci i cetvrti mrtvi izvadim nove vratim strace svecice opet isto premestim sa 1 i 2 na 3 i 4 opet isto Struja proverena radi -(baca varnicu) Kabl nije ostecen pukao krt Kablovi izmenjani isto sve kao i predhodni "Nesto me muci" je kad skinem karbove 1 i 2 su vlazni usisi ka klipu 3 i 4 suvi kao barut ocigledno je nesto zeznuo pa nema dotok goriva do cilindara od karburatora Jel ima neko neki savet sta raditi?! Sve sam probao vise nznm sta da radim Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mradomir 3056 Napisano Maj 12, 2024 8-bit, 1882 postova Lokacija: Beočin Motocikl: KTM690 | Freeride 250R | Burgman 650 Prijavi odgovor kao problematičan 7 hours ago, kolak108 said: Jel ima neko neki savet sta raditi?! Proveri nivo u lončetu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
kolak108 27 Napisano Maj 12, 2024 U prolazu, 48 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda, QJ Motor Prijavi odgovor kao problematičan Sad sam premerio u merici 1 i 4 U gram ima isto ali cini mi se da poprilicno manje baca diznica goriva na prvom, drugom u odnosu na trecem i cetvrtom Ad sipam po malo spreja za paljenje (starter spray) cini mi se da izbuvi pocnu da se greju normalno tj pocnu da rade Ono sto me buni je zbog cega su uvek 3 i 4 cilindri suvi Msm ja bih rekao da tu nema goriva tj dotok goriva ali zbog cega je onda svecica uvek vlazna Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
kolak108 27 Napisano Maj 13, 2024 U prolazu, 48 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda, QJ Motor Prijavi odgovor kao problematičan Reseno Hvala svima na pomoci Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mradomir 3056 Napisano Maj 13, 2024 8-bit, 1882 postova Lokacija: Beočin Motocikl: KTM690 | Freeride 250R | Burgman 650 Prijavi odgovor kao problematičan Eto sad. Pa šta je bilo? 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
severian 17648 Napisano Maj 13, 2024 Integrisan, 8358 postova Prijavi odgovor kao problematičan Ne shvataju ljudi da kada traže znanje od zajednice, istoj treba i da vrate ishod. Samo tako i drugi imaju koristi. 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
kolak108 27 Napisano Maj 13, 2024 (promenjeno) U prolazu, 48 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda, QJ Motor Prijavi odgovor kao problematičan Izvinjam se @severian @mradomir Bio sam u hajpu da se provozam i isprobam Ma moze sve cu vam reci bitno da je reseno Ne zelim nikoga da davim zato nisam pisao Kablovi za 3 i 4 cilindar su se pomesali i sve je radilo kako treba ali nije davao kompresiju tj palio je svecice u najnizem delu kod cilindra zato i nije funkcionisalo Prevod uvek lepo obelezite kablove da ne bi kao ja zbog budalastine gubili zivce To mi je tek palo na pamet kad je poceo da puca iz auspuha dok je bio hladan Kad sam ga upalio izbacio je sve ono sto sam ja gurao u cilindre Jbg zuris i sam sebi napravis problem Hvala vam jos jednom na pomoci Promenio Maj 13, 2024 član kolak108 2 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...