Jump to content

Moto Zajednica

Kymco new People S 125, mišljenja

Recommended Posts

  • U prolazu, 19 postova

Pozdrav društvo. Neko vreme razmišljam o kupovini skutera. Promenio sam posao koji mi je sada udaljen 10 km od stana u kojem živim. Maksimalna brzina do posla je 100 km na sat ali svega 3-4 km. Ostalo je od 50-70 km na sat. Čisto da napomenem da je nemačka u pitanju. Mislio sam da ga uzmem da ne akam auto bar kada je lepo vreme, do posla i nazad i ponekada do grada. 
E sad malo o meni. Posedujem A kategoriju ali sam položio davne 2011 i posle toga motor/skuter nisam kupio:-( Znači skroz neiskusan. Visina 193cm i oko 110 kg. 
125 kubika gledam zbog poreza i niže potrošnje. Bio sam pre neki dan u jednom salonu, probao sam malo da ga provozam, doduše po parkingu gde nisam mogao da razvijem neku brzinu i deluje mi skroz ok. Čak i sa visinom mojom ne primećujem neka ograničenja i udoban mi je. 
Po netu tražim neka iskustva ali ne nalazim ništa konkretno pa zato ovde pitam.

E da, taj primerak koji sam video je 2021 godište, prešao samo 420 km i nalazi se u salonu gde se prodaju motori/skuteri. Ima preko 1000 kom:-) Raj za oči. Skuter poseduje i kofer i vizir kao i onu plastičnu zaštitu na ručicama.

Malo sam gledao i baš u Kymcu, nov, nevožen košta tipa 3700 eur. Meni je cilj samo da ne dam puno para jer već imam 2 vozila a ovo gledam em što jako dugo želim skuter em zbog štednje auta malo.

Šta vi mislite o celoj toj situaciji? Video sam ja da ima blizu i SYM predstavništvo pa neki Symphony recimo ali i to je 3000 eur i jače plus vizir i ona kaseta za kacigu…

Ima i polovnih tih Kymco new People S po oglasima za po 1800-2000 ali sa predjenih 11000 km. A nemam iskustva sa njima pa ne znam da li je to puno ili ne.

Svaka info, kritika i preporuka znače.

Hvala vam puno i radujem se vašim odgovorima.

 

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Drug član, 3062 postova
  • Lokacija: Kragujevac
  • Motocikl: Kymco Agility+ 300

@kajzer Ja sam vozio People GTi 300 4 godine, to je (doduše dosta) jači model i generacija pre tog što si gledao.  Ali novi People s 125 bi još trebalo da ima 14" zadnji točak, a ne 16", i još ima vazdušno hlađenje, a ne vodeno. Dakle, nisam vozio taj model, ali po svemu što znam, trebalo bi da bude odličan za to što ti treba.

To je model pravljen za italijansko tržište, da konkuriše Hondi Sh, baš je kvalitetno urađen, i tamo recimo se fino prodaje, i pored žestoke konkurencije. Ono što je sigurno je da ćeš teško naći tako kompaktan skuter, a da ima toliko komotnog prostora i udobnosti za visoke ljude. Jeftin je i za održavanje.

 

Svakako pogledaj i ostale modele, ali siguran sam da nećeš pogrešiti sa People s.

  • Sviđa mi se 1

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • U prolazu, 19 postova

Ipak sam se odlučio za drugi model. Pogledao sam još neke, Kymco koji sam video je bio dobar ali loši uslovi kupovine. Seo, probao i zaljubio se u Piaggio Medley 125 iz 2016. 9 hiljada predjenih. Prelepo izgleda, stabilan, ozbiljan skuter. Doduše u odnosu na Kymco i Sym koje sam gledao pre njega. 
Nadam se da nisam pogrešio.

Sada ne zanima sve oko održavanja skutera jer ovo mi je prvi u životu iako imam 41 god. Da li da otvorim novu temu jer koliko sam gledao po forumu nisam naišao ni na jednu temu vezanu za taj model?

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Drug član, 3062 postova
  • Lokacija: Kragujevac
  • Motocikl: Kymco Agility+ 300

Medley je super, samo ne znam kako si uspeo da se spakuješ na njega sa svojih 193cm :)

Ima tema već ovde:

 

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



  • Aktivni korisnici   0 članova

    • Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.


×
×
  • Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja