Jump to content

Moto Zajednica

MENJAC KOD R1

Recommended Posts

• U prolazu, 5 postova

dok sam imao R6 jedini problem mi je bio tezak menjac kojeg sam morao dobro da stisnem da bih prebacio u nizi ili veci stepen,dok kod cbr 900 nisam imao taj problem.ZANIMA ME DA LI R1 IMA TAJ PROBLEM SA MENJACEM-neki kazu nemas dobro klizi-neki mnogo ces se pomuciti teba ga dobro stisnut.

ALI SVI MI PRICAJU DA JE BOLJE DA UZMEM CBR 1000 DA JE MNOGO LAKSA ZA VOZNJU STO VIDIM DA MI I VI PREPORUCUJETE

HVALA

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Vlasnik sajta, 5371 postova
  • Motocikl: BMW R1200 GS Adv, S1000RR; Beta 350RR

Znas kako, to sve mnogo zavisi i od ulja koje je u motoru - od marke i modela ulja, ali i od predjenih km.

Za R1 ti ne mogu pomoci, ali iskreno ne verujem da je tu menjac nesto posebno los. Imamo jednog drugara koji je vozio R1, pa cu ga pitati za misljenje i javicu ti. Mislim da je tu ipak ulje najbitnija stvar.

Moj savet, naravno subjektivni posto vozim CBR900, ti je da uzmes CBR1000RR jer se sigurno neces prevariti. Alternativa ti je i Suzuki K3, K4 ili K5 - sto je mozda i najbolji R danasnjice... U svakom slucaju, koji god da uzmes neces se prevariti.

• Aktivirao se na času, 3277 postova
  • Motocikl: 1 Litar Honde
koliko znam od 2000 su reseni svi problemi sa menjacem.Mada Yamaha inace ima malo tvrdji menjac nego ostali proivodjaci

E to je zato što su nekad imale mekši menjaè od ostalih modela, mada si u pravu za od 2000 god. na ovamo, pogotovu je izraženo kod novih modela :x to 'tiskanje u periodu razrade :roll:

• Svrati ponekad, 227 postova

Sto mi ne rekoste ranije da R1-ovci ne piju pivo? A znao sam ja da sam nesto zasro samo ... :roll:

Evo ovako, menjac kod R1 2004 trazi da se malo jace pritisne na nizim obrtajima. Negde sam procitao da je to zato sto je dizajniran za saltanja na ekstrremnim obrtajima. Kakve sad pa to veze ima meni nije jasno, ali cinjenica je da na visokim obrtajima prebacivanje u visi ili nizi stepen ide dosta lakse.

U svakom slucaju nema govora o nekom "nasilju" cak ni pri nizim obrtajima, samo ne treba tu nesto kilaviti i oklevati.

• Svrati ponekad, 272 postova

Probaj iz šeste u petu na točku,samo da znaš 954 je išla iz šeste u četvrtu bez kvačila naravno,jer ja kvačilo retko stiskam i na dva,a kamoli na jednom točku.

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja