Jump to content

Moto Zajednica

Denso svecice

Recommended Posts

• Banned, 993 postova
  • Motocikl: zx7r

A neka preporuka za svećice za jednocilindrične vazdušare. Konkretno za Yamahu XT600E. Čuo sam priče kao iridijumske svećice nisu baš za ovakve mašine, mada nešto sumnjam u njih.

Ne znam za vazdusharu. Ja sam na mom Pegasu bio stavio iridijumsku svecicu i motor je malko tezhe palio (malo duzhe verglao) ali je bio primetno mirniji i ugladjeniji. ;)

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Svrati ponekad, 479 postova
  • Motocikl: Yamaha XT600E

A neka preporuka za svećice za jednocilindrične vazdušare. Konkretno za Yamahu XT600E. Čuo sam priče kao iridijumske svećice nisu baš za ovakve mašine, mada nešto sumnjam u njih.

Baš sam danas naručio Denso Iridium IX24B, nije baš jeftina, ali riskirao sam. Javit ću impresije u XT temu.

Ajde stavljaj --> pali --> pa javljaj da li da ih pazarim  ;D, čujemo se u našoj temi  ;).

• Zainteresovan, 767 postova
  • Motocikl: Yamaha R1 2006, Yamaha R1 2008, Honda 600RR 2006, Kawasaki ZZR 600 1995

Denso svećice malo manje koštaju, malo duže traju i nisu toliko ''nežne'' ko NGK. Znači, malo više muzike za malo manje para ;)

Nisam bas siguran u to.

Kad sam uzimao iridijumske svecice za R1 2003 NGK su bile 16e a Desno 22e.

Normalno, uzeo sam Denso samo sto nisam stigao da ih zamenim a vec sam prodao motor. :)

• Svrati ponekad, 242 postova
  • Motocikl: Suzuki GSX-R 750 1995, Cagiva Mito 125 1992-na prodaju

Znaci zakljucak svega je da je denso dobra svecica i da nisam pogresio sto sam je uzeo.. Ljudi sta drugo da vam kazem osim da vam se zahvalim ..

• Svrati ponekad, 249 postova

Znaci zakljucak svega je da je denso dobra svecica i da nisam pogresio sto sam je uzeo.. Ljudi sta drugo da vam kazem osim da vam se zahvalim ..

Sused samo da znas da ih imam za jos modela!

Najbolji odnos cena-kvalitet... Denso Iridium IX24B

A koja je cena ovih Denso Iridium IX24B svećica, i gde imaju da se kupe, u BG-u po mogućstvu ?

• Svrati ponekad, 242 postova
  • Motocikl: Suzuki GSX-R 750 1995, Cagiva Mito 125 1992-na prodaju

Sused samo da znas da ih imam za jos modela!

Za sad mi ne treba a ako bude zatrebalo, tamo sam :D :D

PS jel tvoja bela tenera tamo ??? Ako jeste, sve sto mogu da kazem je motor prelep...

Moja je, i nije na prodaju!

A koja je cena ovih Denso Iridium IX24B svećica, i gde imaju da se kupe, u BG-u po mogućstvu ?

KDM Sistem. 011 3018285

KDM Sistem. 011 3018285

Hvala  ;).

• Svrati ponekad, 233 postova
  • Motocikl: Aprilia SL1000 Falco & APN 6

Danas sam hteo da menjam svećice i pre promene proverim na sajtu još jednom. Za moj motor bi trebalo da idu IUH24 a kad sam naručivao rekao sam im model motora i poslali su mi IUH27, može li mi neko reći u čemu je razlika. Da li da ih stavljam ili da probam da menjam. Reč je o denso iridium power svećicama.

• Zainteresovan, 503 postova

Danas sam hteo da menjam svećice i pre promene proverim na sajtu još jednom. Za moj motor bi trebalo da idu IUH24 a kad sam naručivao rekao sam im model motora i poslali su mi IUH27, može li mi neko reći u čemu je razlika. Da li da ih stavljam ili da probam da menjam. Reč je o denso iridium power svećicama.

Ovdje imaš objašnjenje šta koje slovo/broj znači na Denso svjećicama:

http://www.spark-plugs.co.uk/pages/technical/denso_symbol_code.htm

Ovako, svjećice koje si dobio su malo hladnije od onih što si tražio, to znači da će temperatura IUH27 svjećice biti manja od temperature IUH24 pri istim uvjetima rada, znači moglo bi se reći da bi ih mogao staviti ako odlučiš ići na dalji put u Afriku (znači za toplije vrijeme, a ne za hladnije kako ti je netko prije mene rekao). Ni u kom drugom slučaju ne bih preporučio stavljanje nepreporučene toplinske vrijednosti svjećice. Još ako staviš hladniju umjesto toplije svjećice neće biti ništa strašno, svjećica će biti masna, vjerojatno će se brže zaprljati, možda čak i krepati, ali ako staviš pretoplu svjećicu moglo bi ti se dogoditi da ti se otopi čelo klipa.

U svakom slučaju ja bih išao na preporučenu toplinsku vrijednost.

Edit: Evo imaš i ovdje malo o toplinskim vrijednostima

• Drug član, 1439 postova
  • Motocikl: KTM 1290 SDR V3

Velikim delom tvoj Suzuki je Denso, ostalo ti jasno...

Nadam se smo da trgovci ne uvaljuju nešto što je neka druga kategorija, sumnjam ali ne znam

Menjaj to na 10-ak hiljada i sve ok nije to neka lova

Danas sam hteo da menjam svećice i pre promene proverim na sajtu još jednom. Za moj motor bi trebalo da idu IUH24 a kad sam naručivao rekao sam im model motora i poslali su mi IUH27, može li mi neko reći u čemu je razlika. Da li da ih stavljam ili da probam da menjam. Reč je o denso iridium

Mislim da sam i ja tako napisao sto se vidi iz prilozenog!

• Zainteresovan, 461 postova
  • Motocikl: zx12r

Ja sam prosle godine stavio na zx 12 denzo svecice. Kad su bobine fabricke denso,zasto ne bi bile i svecice ? Nikakvih problema nisam imao , a platio sam u markosu 4 kom maltene koliko koosta jedna ngk.

KDM Sistem. 011 3018285

Hvala  ;).

Zvao sam KDM kažu da nemaju svećice dobijaju tek za 10 dana. I cena im je kako su mi rekli preko 1000 dinara, što je skoro ista cena kao za NGK iridijumske svećice.

• U prolazu, 91 postova
  • Motocikl: Yamaha TZR 50

Evo da ja osvezim ovu temu na blitz :) ... zna li neko koju Denso svecicu bi ja trebao uzeti za moj motor Yamaha TZR 50 ... trenutno u njemu imam NKG BR9ES ( ova je navedena u Yamahinom prospektu ) ali Postoji mogucnost da svecica ne radi kako treba te mi je Havarisani preporucio kupovinu Denso itd... e sad problem se sastoji u tome sto neznam koju svecicu bi ja trebao uzeti , jer na http://www.densoirid...m/find_part.php nema moj model motora .. i da , gde se mogu kupiti Denso svecice u Novom Sadu ???

• U prolazu, 91 postova

Ajmo ljudi , nije valda da niko nezna gde se mogu kupiti Denso svecice u NS ???

Malopre sam zvao Trio Motors iz NS ali oni imaju samo NGK jbg :(

• Advanced DJ Member, 4305 postova
  • Motocikl: Šarulja queen RD04

NGK me dvapu prodaje u godinu dana.. kupljena u masu, sva sreca da imam dva cilndra..

ovde imaju jos neke zalihe pre Cernobila..

http://www.kompp.co.rs/?pg=kontakt

nazalos za mene za ST su imali samo jednu..

kupujem i dalje drugu.. ali ne znam gde..

ngk vise nikad, iridijum skup.. denso ostaje odlicno resenje..

• U prolazu, 91 postova

Pa eto ja sam kupio NKG BR9ES i to je nova svecica no postoje sumnje da nije mozda ispravna a to necemo znati dok ne probamo nesto Denso :)

I evo ja sad zvao Komp.co i gde , ja sretnik , ima svecica za mene :) tj nasla je valda po modelu motora i po tome sto sam joj rekao koja je NGK svecica po manualu ... hvala na inf a svecica je narucena i stize sutra za Zrenjanin...kosta 460 din ( obicna )

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja