Denis Despinic 46 1 Napisano Januar 19, 2024 U prolazu, 7 postova Prijavi odgovor kao problematičan Zdravo svima imam jedan problem,ovako glasi imam 18 godina,A2 kategoriju i motor koji ima 35.03KW(YAMAHA XT660X) a dozvoljeno je do 35kw.Zanima me sta ce se desiti ukoliko dodje do saobracajne nezgode,ili me zaustavi saobracajni policiajac. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
tibor 475 Napisano Januar 19, 2024 Zainteresovan, 643 postova Lokacija: Temerin Motocikl: TDM 850, DKW RT175 Prijavi odgovor kao problematičan Pored kw treba gledati i odnos snage i mase (kw/kg) izracunaj. Ne sme preci 0,2 Po ovom sto si napisao, moze se smatrati da nemas dozvolu za taj motor (za A) ukoliko gledaju u detalje.... E sad da li ce gledati bas toliko... Nisam siguran. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
srbac 2461 Napisano Januar 19, 2024 Andragog, 5035 postova Lokacija: On off road Motocikl: BMW K25 HONDA PD05 KTM RFS Prijavi odgovor kao problematičan Nece te dirati a verovatno te nece ni zaustavljati. Ima masa motora sa 37kw i to oni tolerisu za A2. ! Koliko znam u saobracajnoj pise pun broj bez decimala, tako da ce samo pisati samo 35 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Denis Despinic 46 1 Napisano Januar 19, 2024 U prolazu, 7 postova Prijavi odgovor kao problematičan Srbac meni u saobracajnoj pise 35.3kw a na polisi 35.30kw. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alekre 13311 Napisano Januar 19, 2024 Ne silazi, 7512 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan 9 hours ago, srbac said: Nece te dirati a verovatno te nece ni zaustavljati. Ima masa motora sa 37kw i to oni tolerisu za A2. ! Koliko znam u saobracajnoj pise pun broj bez decimala, tako da ce samo pisati samo 35 Kako gde. Ima osnov da te odalami za ozbiljan prekršaj. Ja ne bih lično da mi se stomak okreće kad vidim patrolu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Denis Despinic 46 1 Napisano Januar 19, 2024 U prolazu, 7 postova Prijavi odgovor kao problematičan Pre 11 sati, tibor je napisao: Pored kw treba gledati i odnos snage i mase (kw/kg) izracunaj. Ne sme preci 0,2 Po ovom sto si napisao, moze se smatrati da nemas dozvolu za taj motor (za A) ukoliko gledaju u detalje.... E sad da li ce gledati bas toliko... Nisam siguran Hvala na odgovoru,samo ja ne znam izracunati taj odnos jel mozes malo da mi objasnis. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Denis Despinic 46 1 Napisano Januar 19, 2024 U prolazu, 7 postova Prijavi odgovor kao problematičan pre 2 minuta, Alekre je napisao: Kako gde. Ima osnov da te odalami za ozbiljan prekršaj. Ja ne bih lično da mi se stomak okreće kad vidim patrolu. Ja sam vec imao slucaj sa tim sad za ovo leto.Meni su ovo leto oduzeli motor zbog glasnih auspuha,tada je jedan policajac hteo da me smara zbog toga sto mi motor prelazi kw(35.3kw),a drugi je rekao sve je ok imas dozvolu.E sad mene najvise zanima sta ce se desiti ako dodje do saobracajne nezgode da li ce osiguranje hteti naplatiti stetu i ostalo.Pozdrav Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Denis Despinic 46 1 Napisano Januar 19, 2024 U prolazu, 7 postova Prijavi odgovor kao problematičan pre 7 minuta, Alekre je napisao: Kako gde. Ima osnov da te odalami za ozbiljan prekršaj. Ja ne bih lično da mi se stomak okreće kad vidim patrolu. e sad sto se tice kazne kazna ide do 30.000 din za ne odgovarajucu kategoriju. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
srbac 2461 Napisano Januar 19, 2024 (promenjeno) Andragog, 5035 postova Lokacija: On off road Motocikl: BMW K25 HONDA PD05 KTM RFS Prijavi odgovor kao problematičan XTX je pretezak tako ne brini za taj odnos 35kw / 175kg= 0.2 Znaci motocikl treba da bude minimum 175kg tezak da bi isao na A2 Vidi sta ti pise u saobracajnoj. Da li 0.2 ili manje. Ako je vise onda ide na A kat. Promenio Januar 19, 2024 član srbac 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mali Ika 209 Napisano Januar 19, 2024 Svrati ponekad, 229 postova Lokacija: Novi Beograd Motocikl: Ninja 250r '08 Prijavi odgovor kao problematičan Koliko znam, osiguranje placa stetu svakako ako nisi kriv jer vec imas neku dozvolu, sto znaci da poznajes pravila saobracaja, a policija ce te juriti za to sto je preko 35kW. Drug je u auto skoli za A2, ima B polozeno. Imao je saobracajku motorom i isplatice mu stetu, ali ce i platiti kaznu jer je vozio bez dozvole. Doduse postupak jos nije zavrsen, ali to je ono sto su mu rekli. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Sharky - Alex 6683 Napisano Januar 19, 2024 Drug član, 1922 postova Lokacija: Beograd-Borča Motocikl: CFmoto 800MT Prijavi odgovor kao problematičan Isplatice stetu ali ce njemu naplatiti tu sumu 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
srbac 2461 Napisano Januar 19, 2024 Andragog, 5035 postova Lokacija: On off road Motocikl: BMW K25 HONDA PD05 KTM RFS Prijavi odgovor kao problematičan Motor mu je za A2, samo neka vozi. Nema sansi da XTX nije za A2. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Denis Despinic 46 1 Napisano Januar 19, 2024 U prolazu, 7 postova Prijavi odgovor kao problematičan Pre 6 sati, srbac je napisao: XTX je pretezak tako ne brini za taj odnos 35kw / 175kg= 0.2 Znaci motocikl treba da bude minimum 175kg tezak da bi isao na A2 Vidi sta ti pise u saobracajnoj. Da li 0.2 ili manje. Ako je vise onda ide na A kat. Promenio pre 6 sati član srbac U saobracajnoj pod slovom Q pise .187 odnos snage/mase u kw,da li je to onda ok? 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
srbac 2461 Napisano Januar 19, 2024 (promenjeno) Andragog, 5035 postova Lokacija: On off road Motocikl: BMW K25 HONDA PD05 KTM RFS Prijavi odgovor kao problematičan Ako ti u P2 piše 35 ili manje, motor je za A2 sigurno. Znači da ti je G ( težina) više od 175kg !!! To je 0,187 Promenio Januar 19, 2024 član srbac 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Skyrunner 5065 Napisano Januar 20, 2024 Drug član, 1894 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Ako ti napraviš štetu konačno ćeš je ti snositi A ako učestvuješ u saobraćajnoj nezgodi a nisi kriv, tebi će biti plaćena šteta, ali postoji šansa da platiš kaznu. Eto Svejedno, taj motor ne možeš legalno da voziš 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
srbac 2461 Napisano Januar 20, 2024 Andragog, 5035 postova Lokacija: On off road Motocikl: BMW K25 HONDA PD05 KTM RFS Prijavi odgovor kao problematičan Koliko je kw upisano u saobracajnoj? 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vasa.93 2678 Napisano Januar 20, 2024 Drug član, 1304 postova Lokacija: Niš Motocikl: Yamaha Tracer 700 Traveler 2 Prijavi odgovor kao problematičan Već je napisao čovek, ali nema ko da čita. U saobraćajnoj piše 35,3 KW (doduše pominje se i 35,03 KW). U svakom slučaju to po aktuelnom zakonu nije vozilo A2 kategorije, već vozilo A kategorije. 2 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Nemanja Petrovic 323 Napisano Januar 20, 2024 Svrati ponekad, 372 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Vatrena Ostrica Prijavi odgovor kao problematičan pre 1 minut, vasa.93 je napisao: Već je napisao čovek, ali nema ko da čita. U saobraćajnoj piše 35,3 KW (doduše pominje se i 35,03 KW). U svakom slučaju to po aktuelnom zakonu nije vozilo A2 kategorije, već vozilo A kategorije. Samo bez nervoze 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vasa.93 2678 Napisano Januar 20, 2024 Drug član, 1304 postova Lokacija: Niš Motocikl: Yamaha Tracer 700 Traveler 2 Prijavi odgovor kao problematičan Nema nikakve nervoze. Otkud ti ta ideja? 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Nemanja Petrovic 323 Napisano Januar 20, 2024 Svrati ponekad, 372 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Vatrena Ostrica Prijavi odgovor kao problematičan pre 11 minuta, vasa.93 je napisao: Nema nikakve nervoze. Otkud ti ta ideja? Ne znam. Delujes mi nekako negativno nastrojen. 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vasa.93 2678 Napisano Januar 20, 2024 Drug član, 1304 postova Lokacija: Niš Motocikl: Yamaha Tracer 700 Traveler 2 Prijavi odgovor kao problematičan Samo sam izneo činjenice, definitivno ne bih rekao da sam negativan. 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Patriota 768 Napisano Januar 21, 2024 Zainteresovan, 469 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: R1150GS Prijavi odgovor kao problematičan Motocikli čija snaga motora nije veća od 35kW i čiji odnos snage motora i mase vozila nije veći od 0,2 kW/kg Moraju biti ispunjena oba uslova za A2 Sto se tice osiguranja kolega @Skyrunner je vec napisao,osiguranje ce isplatiti stetu,ali ce teretiti tebe ako si kriv,ako nisi opet ti se isplacuje steta ali placas kaznu za kategoriju 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Denis Despinic 46 1 Napisano Januar 22, 2024 U prolazu, 7 postova Prijavi odgovor kao problematičan On 20. 1. 2024. at 16:35, srbac je napisao: Koliko je kw upisano u saobracajnoj? 35.3 kw pise u saobracajnoj Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...