muljaz 2092 Napisano Januar 22, 2009 Skuteras, 3707 postova Lokacija: Ivanjica Motocikl: T-Max 500 Prijavi odgovor kao problematičan Imam jos ovo jedno pitanje i nadam se da cu posle duze vreme biti miran. Nudi mi se ovaj nikon, telo, za 47000 na malo odlozeno placenje. Nov, sa garancijom. Zanimaju me iskustva i vasa misljenja. Koliko sam ja nesto pratio ovo je prva ozbiljnija masina iz niokonove ponude. Hocu reci da su D40, D50, D60 i D40x dosta slabiji.. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Evil_Zo 9 Napisano Januar 22, 2009 U potrzi za performansama..., 3388 postova Lokacija: Chemnitz / Beograd / Herceg Novi Motocikl: KTM 690 SUPERMOTO ORANGE Prijavi odgovor kao problematičan Dobar je to aparat, malo zastario, ali ok je. Ali je to samo tijelo, sta ces za objektive? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
muljaz 2092 Napisano Januar 22, 2009 Skuteras, 3707 postova Lokacija: Ivanjica Motocikl: T-Max 500 Prijavi odgovor kao problematičan Pa po onome sto kaze dprewiev malo je bolji nego 450d. Za pocetak cu kupiti neki obican, mozda i polovan 18-105. Ono sto planiram posle ee neki makro i neki 70-300 i dosta od mene. Znam da je bolje 70-200 ali meni ne treba za neko ludilo, vec samo da se ja igram malo. Ne planiram da pucam neke velike pare koje nikda povratiti necu, sem ako pocnu da me zovu na svadbe Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Evil_Zo 9 Napisano Januar 22, 2009 U potrzi za performansama..., 3388 postova Lokacija: Chemnitz / Beograd / Herceg Novi Motocikl: KTM 690 SUPERMOTO ORANGE Prijavi odgovor kao problematičan Od 450D je bolji samo po izradi i nekim cuvenim Nikon-skim funkcijama inace je kvalitet slike neuporedivo bolji u svakom pogledu nego kod njega. Najveca (a moze se reci i jedina) mana D80 je bas senzor. 450D ima i live view koji je kod njega odlicno implementiran... D80 je prilican kompromis, ali je sve u svemu ok aparat. Ja bih na tvom mjestu radije uzeo Canon 1000D sa 18-55 IS objektivom za isti taj novac pa kasnije dokupio jos i 55-250 IS i eventualno 50 1.8 i imas vrhunski komplet. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
muljaz 2092 Napisano Januar 22, 2009 Skuteras, 3707 postova Lokacija: Ivanjica Motocikl: T-Max 500 Prijavi odgovor kao problematičan Pa ovo i nije bas da mogu da biram, posto je kljucna rec u prvom mom postu ODLOZENO. I jabih nesto radije Canon but I can not... Za taj 1000 kazu da je u ruci kao igracka i u odnosu na 450 i na ovaj nikon Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Evil_Zo 9 Napisano Januar 22, 2009 U potrzi za performansama..., 3388 postova Lokacija: Chemnitz / Beograd / Herceg Novi Motocikl: KTM 690 SUPERMOTO ORANGE Prijavi odgovor kao problematičan Pa jeste kompaktan ali si i sam rekao da ti ne treba profesionalna reporterska masina. To se sjajna sprava koja daje vrhunsku sliku i sve mogucnosti dSLR-a. Nemoj zuriti sa tim, nadji jos nedje nesto da bude na odlozeno placanje, mora da postoji... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vladica 35 Napisano Januar 23, 2009 Svrati ponekad, 276 postova Lokacija: Niš, SRBIJA Motocikl: DR 650 Prijavi odgovor kao problematičan ja kao korisnik doticnog modela mogu reci samo reci hvale... Za godinu dana koliko ga imam ispucao sam skoro 7000 fotografija, i mogu reci da sam prezadovoljan... isprobavao sam i 400d i 450d, i mogu ti reci da je D80 ozbiljnija sprava... ovi su bas kompaktni i nemaju odozgo kontrolni displej(koji bi po meni trebali da imaju svi dslr-ovi jer bez njega nije to, to), kad se naviknes na komande, cini mi se da je savrseno upravljanje njime sa svim precicama koje nikon ima itd... A i uz D80 mozes da koristis i blic SB800 (koji je, jelte najbolji blic na svetu, a i sire)... U svakom slucaju , moja preporuka... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vladica 35 Napisano Januar 23, 2009 Svrati ponekad, 276 postova Lokacija: Niš, SRBIJA Motocikl: DR 650 Prijavi odgovor kao problematičan evo par primera, sa nikonom d80 i obj. 18-70 i normalac 50mm 1.8 samo prva je obradjena, ostale su direktno iz aparata samo smanjene zbog postavljanja ovde... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
muljaz 2092 Napisano Februar 3, 2009 Skuteras, 3707 postova Lokacija: Ivanjica Motocikl: T-Max 500 Prijavi odgovor kao problematičan E konacno je stigao i taj famozni D80 i plasticna kita 18-55 VR. Ja sam bas srecan. Citam sad malo uputstvo pa ce sutra neke prve slike. Ono sto ja mogu da vidim na pocetku je da je nikon stvarno nikon. Kao ono honda je honda ili honda je to Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Evil_Zo 9 Napisano Februar 3, 2009 U potrzi za performansama..., 3388 postova Lokacija: Chemnitz / Beograd / Herceg Novi Motocikl: KTM 690 SUPERMOTO ORANGE Prijavi odgovor kao problematičan To: "Honda je to" apsolutno nista ne znaci. Ali cestitke na novom aparatu i objektivu Rekao bih da je varijanta sa tim 18-55 VR objektivom odlicna kombinacija. Taj objektiv je skroz dobar opticki + ima stabilizaciju. E sad uzivaj i cekamo slike... mnooooogo slika Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BusMan 2025 Napisano Februar 3, 2009 Drug član, 2888 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Kliks Prijavi odgovor kao problematičan A jel to neki enduro model Honde, ili mozda turer? Vidim ja da nam se bebica zaigrala malo, a ! ;D Davaj bre te slike !!! ;D ;D ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
muljaz 2092 Napisano Februar 6, 2009 Skuteras, 3707 postova Lokacija: Ivanjica Motocikl: T-Max 500 Prijavi odgovor kao problematičan dzaba sam ja sve ovo kupovao kad nemam vremena da koristim. Evo par sto sam snimio onako u prolazu kod kuce. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
muljaz 2092 Napisano Decembar 19, 2009 Skuteras, 3707 postova Lokacija: Ivanjica Motocikl: T-Max 500 Prijavi odgovor kao problematičan Danas sam se i ja malo ponovio. Falio mi je malo veci domet, ali trenutno nisam u mogucnosti da kupim nesto jace, pa sam malo guglao i dosao do najboljeg i najjeftinijeg resenja. Kad prodje zima doci ce na red i nesto bolje. Za sad Sigma 55-200 4-5.6 DC. Probao sam samo par fotki pa necu kaciti nista dok ne odem na "teren." Prvo sto sam primetio je da je ostar, velika promena u odnosu na kit 18-55 VR... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BusMan 2025 Napisano Decembar 19, 2009 Drug član, 2888 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Kliks Prijavi odgovor kao problematičan AhA, poceo si da trosis pare! ;D Aj` sad, nemoj da izadjes na "teren" sledece godine. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
PICASOO MZ 425 Napisano Decembar 19, 2009 Drug član, 3121 postova Lokacija: Svilajnac Motocikl: '75 Honda cb 750F ss / '83 Jawa babetta typ. 207 Prijavi odgovor kao problematičan Danas sam se i ja malo ponovio. Falio mi je malo veci domet, ali trenutno nisam u mogucnosti da kupim nesto jace, pa sam malo guglao i dosao do najboljeg i najjeftinijeg resenja. Kad prodje zima doci ce na red i nesto bolje. Za sad Sigma 55-200 4-5.6 DC. Probao sam samo par fotki pa necu kaciti nista dok ne odem na "teren." Prvo sto sam primetio je da je ostar, velika promena u odnosu na kit 18-55 VR... Cestitam i da te dobro sluzi! I mene interesuje kako radi i koliko kosta ta Sigma od 200 mm... Deder, kada je malo isprobas okaci koju sliku da vidimo kako radi! I meni manjka dometa za moj posao pa ozbiljno razmisljam da pribavim nesto do 200-300 mm...! 'Ajd sad' na "slatko" testiranje i ne zaboravi slike-rezultate!! ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
muljaz 2092 Napisano Decembar 19, 2009 Skuteras, 3707 postova Lokacija: Ivanjica Motocikl: T-Max 500 Prijavi odgovor kao problematičan AhA, poceo si da trosis pare! ;D Bolje da nisam jos, pa da sam kasnije kupio k'o covek neki 70-200 2.8 G VR ili neki 300 2.8 G VR ;D Pikaso za ovu cenu mislim da bolje nema. Jedine mane koje sam za sad nasao su sto se kod fokusiranja rotira ceo onaj prsten sto pokazuje dubinsku ostrinu, a ispred zum prstena je. Trazi navikavanje. Druga je sto je malo kilav kod manuelnog fokusiranja. Evo par komada Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Ivan_NI 37 Napisano Januar 6, 2010 U prolazu, 84 postova Lokacija: Niš Motocikl: Yamaha FZ6 Fazer Prijavi odgovor kao problematičan Imao sam D80 i bas njega izabrao u toj klasi nakon velikog broja pročitanih stranih i domaćih testova, iskustva i utiske korisnika na domaćim i inostranim formima. Na testovima Nikon D80 pravi bolje slike od D90(koji ima i video). I dalje smatram da je pravi izbor(ne proizvodi se više) a uložiti još toliko novca u kvalitetan objektiv je prava investicija. Ono što sam primetio kod DSLR aparata je da slabiji model sa kvalitetnijim objektivom daje bolje slike od boljeg modela sa objektivom iz niže klase. Sada se, čak i u DSLR klasi, ide na smanjenje cene i povećanje dostupnosti većini amatera ali samo na račun kvaliteta materijala korišćenih za izradu i opšteg kvaliteta. Naravno, i dalje je deo ponude za one koji znaju šta traže. Na žalost, moj sam morao da prodam jer mi je hitno bilo da nabavim neko prevozno sredstvo(skuter). Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
HULK@KG 65 Napisano Decembar 3, 2011 U prolazu, 89 postova Lokacija: Prva prestonica moderne Srbije Motocikl: 90 jahre Prijavi odgovor kao problematičan D 80 in action. Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...