RaS 1754 Napisano Octobar 22, 2023 (promenjeno) Drug član, 755 postova Lokacija: sokobajna Motocikl: nekad Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav kolege ! Oglasio sam Brava jutros na PA, pa rekoh da podelim i ovde, možda bude neko zainteresovan. Evo teksta iz oglasa : Na prodaju Bravo ristajl, Dynamic+Sport+Chrome paket. Uvežen je iz Švajcarske pre tri godine sa 175000 Km na satu, od prvog i jedinog vlasnika. Sad je na nešto ispod 200000. Prodajemo ga samo i jedino zbog toga što nam je postao višak. Mehannički je otpuno Ispravan. Otkad je kod nas, '21. zamenjeni su prednji amortizeri (KYB), ove i zadnji, i zadnje opruge (SACHS/KYB). Pored toga nije bilo vanrednih ulaganja u njega, osim desnog i donjeg nosača motora, i klapne gasa odmah nakon kupovine. Pristojno je očuvan, limarija je bez korozije, jedino što je na par mesta očešan po parkinzima. Sledećeg meseca je zakazano saniranje i ulepšavanje, i posle tog tretmana cena ide naviše za oko 300e. Enterijer je čist i uredan, sa normalnim tragovima korišćenja, jedino je vozačko sedište malo oštećeno, levi "bubreg" je na par mesta rasparan. Tako je nama došao, oštećenje se ne širi, a i ne vidi se osim sa unutrašnje strane. Ništa bitno, ali čisto da spomenem, da ne ispadne da sam prećutao. Cena je apsolutno fiksna, i neće postojati mogućnost nikakve korekcije, ni telefonom, ni na licu mesta. Ukoliko biste da se pogađate i cenjkate, molim Vas da zaobiđete ovaj oglas, i ne trošite uzalud svoje i moje vreme. A evo i oglasa : Fiat Bravo 1.4 t-jet WWW.POLOVNIAUTOMOBILI.COM Fiat Bravo 1.4 t-jet, 2010. godište, Hečbek, Benzin 1368 cm3, vozilo prešlo 199199 km, Sokobanja. Putnička vozila - Polovni Automobili Za kolege još par informacija, Bravo jeste restajl, 2010, ali je s početka godine, tako da ima par razlika u odnosu na potonje. Konkretno, menjač u njemu nije fijatov koji je išao u restajl, već ozloglašeni opelov M32 koji ima često problema sa ležajevima 5. i 6. brzine. Ovaj u mom bravu do sad nije pravio problema, čuje se pomalo u 2. i 3. ali radi besprekorno, i za ove tri godine koliko je auto kod mene stanje je nepromenjeno. Dalje, auto je u CH bio malo čuknut odpozadi, pa je vlasnik nastradali zadnji branik zamenio novim, u istoj boji, ali bez rupa za parking senzore. Kako ga je mrzelo da buši rupe i montira senzore, lepo ih je uvezao vezicom, i ostavio da tako stoje u braniku. Ostavio ih je povezane, da komp. ne bi prijavljivao grešku, tako da su kukavci non-stop videli prepreke oko sebe i prijavljivali to. U kabini je pištalo svaki put kad se ubaci u rikverc, pa su se morali ručno isključivati. Kad sam ovo skontao, izbušio sam rupe i montirao ih, ali pištanje nije prestajalo. Kako su svi senzori bili ispravni, shvatio sam da je sad neki problem sa prednjim. I bio je. *ebavala ih je tablica, tj. nosač koji nije bio lepo ušrafljen pa su je senzori videli. To sam rešio pritegnuvši je sa još dva šrafa, i sad sve fercera savršeno. Iskreno, ni ja se ne bih s tim zezao, ali je Bravo poprilično nepregledan i nezgodan za parkiranje, pa senzori stvarno puno pomažu. Od ulaganja ne očekujem ništa u skorijoj budućnosti. Turbo je suv, zamajac se ne javlja, desni nosač motora koji je t-jet-u slaba tačka sam pazario preko (nov ricambi) prošle godine, amortizere sam stavio napred KYB, nazad SACHS, a takođe i nove zadnje opruge, koje često umeju da stradaju. Eto, za sad toliko, ukoliko neko ima nešto da pita, može ovde slobodno. Bolje nego preko PP, da ne ponavljam sto puta iste stvari. Hvala, i što bi rekli na PA, srećno ! Promenio Octobar 22, 2023 član RaS 3 Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
RaS 1754 Napisano Octobar 24, 2023 (promenjeno) Drug član, 755 postova Lokacija: sokobajna Motocikl: nekad Prijavi odgovor kao problematičan On 10/22/2023 at 11:51 AM, RaS said: jedino što je na par mesta očešan po parkinzima. On 10/22/2023 at 11:51 AM, RaS said: malo oštećeno, levi "bubreg" je na par mesta rasparan On 10/22/2023 at 11:51 AM, RaS said: pomalo u 2. i 3. ali radi besprekorno Kad kažem pomalo mislim upravo tako, jedva. Čuje se samo kad se baš pomno sluša, i kad se vozi pod niskim obrtajima. Eto, nije mi namera da forsiram oglas, samo želim da detaljno opišem sve falinke, da neko ne zapuca izdaleka pa se onda razočara što Bravo nije NOVNOVNOV, TOP, TOOP u "kao čaša stanju". Auto u februaru puni 14 godina, ali je generalno u sasvim solidnom stanju, udoban je, i ako u obzir uzmemo da je pod haubom motorče od nepune litre ipo, ide k'o zmaj. I za kraj prilažem nekoliko fotografija od prekjuče na kojima se vidi trenutno stanje. Promenio Octobar 24, 2023 član RaS 1 1 Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
RaS 1754 Napisano Novembar 3, 2023 Drug član, 755 postova Lokacija: sokobajna Motocikl: nekad Prijavi odgovor kao problematičan Nove slike, stara cena. Stigla jesen, kiše i us*ano vreme, pa evo prilike za nekoga ko bi da se vozi sa stilom ,pardon, Bravom, a ne bi da ovija i traži po placevima i na kraju pazari auto upitne istorije i stanja. Nadam se da nije problem što linkujem fotke koje sam postavio na drugom forumu. Oglas na PA sam obrisao, prodaja mi nije hitna, a sredinom meseca dolazim do BG pa može gledanje i proba uz prethodni dogovor. Da olakšam odluku nekome ko se premišlja jer mu je SB predaleko da bi došao čak dovde samo da bi se razočarao. 1 Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
matke92 647 Napisano Novembar 3, 2023 Svrati ponekad, 151 postova Lokacija: Beograd Motocikl: RS 125; Derbi GP1 250; Daytona 675 Prijavi odgovor kao problematičan 6 hours ago, RaS said: Nove slike, stara cena. Ja cenu nisam uspeo naci, 2x sam čitao sve 2 Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
RaS 1754 Napisano Novembar 4, 2023 (promenjeno) Drug član, 755 postova Lokacija: sokobajna Motocikl: nekad Prijavi odgovor kao problematičan Hahaha, cena je "Too low to print." Izvinjavam se, četiri hiljade euroa je bravac. Bila je cena na PA, a oglašen je i na fiat forumu, i tamo sam je napisao. Otud ovaj zajeb. Klik ovde vodi ka temi na flcs, koga ne mrzi da čita. Tema ima tridesetak stranica i tridesetak hiljada pregleda, nakupilo se za ove dve i po godine. Promenio Novembar 4, 2023 član RaS 1 Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
RaS 1754 Napisano Novembar 12, 2023 Drug član, 755 postova Lokacija: sokobajna Motocikl: nekad Prijavi odgovor kao problematičan Bravo će u sredu moći da se pogleda u BG, ukoliko ne bude mraza ujutru jer je još na letnjem kompletu. Cena može 500 eura niže bez istog (sa zimskim gumama na čeličnim 15icama). Pozdrav ! Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
RaS 1754 Napisano Januar 7 Drug član, 755 postova Lokacija: sokobajna Motocikl: nekad Prijavi odgovor kao problematičan Nisam još stavio zimski set, a verovatno i neću. Na drugom autu su allseason, tako da i ne moram. A Bravo provozam povremeno kad je lepo vreme, da ne zarđaju klipovi. Kako sam izgubio red kod majstora, spreman sam da korigujem cenu za iznos potreban za sanaciju spomenutih kozmetičkih nedostataka. Inače auto je u zaista korektnom stanju, mehanički potpuno ispravan, utegnut i očuvan. Greota da skuplja prašinu, što kod mene već neko vreme uglavnom radi, jer je višak, ne zbog toga što mu nešto fali. Ko bude došao ga pogleda uživo, pazari sigurno. Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
RaS 1754 Napisano Februar 10 (promenjeno) Drug član, 755 postova Lokacija: sokobajna Motocikl: nekad Prijavi odgovor kao problematičan On 1/7/2024 at 8:46 PM, RaS said: Ko bude došao ga pogleda uživo, pazari sigurno. Htedoh reći ako neko bude došao. Zdrav, prav, utegnut k'o praćka. Nije izraubovan niti mu je duša uzeta, auto je bombonče, udoban i stabilan. Čak i gepek pristojan ima, 400L, do mora k'o u limuzini. Kad sam ga pazario imao sam nameru da ga teram na lagani remap, ali je ispalo da izbacuje ~135KS ovako fabrički, pa sam odustao. Bilo mi doduše malo čudno da sa deklarisanih 120KS ide baš tako dobro, al' kako nisam nikad pre njega terao turbo, mislio sam da zbog toga tripujem. Sledeće nedelje stiže par novih letnjih guma GY eagle assymetric F1. One će napred, a ove iste takve od prošle godine idu pozadi. Ponovo zakazan fejslift kod majstora, i nakon svega toga cena sigurno neće moći dole čak ni simbolično, a možda je i podignem par stojki. I tako mi se ne prodaje. Evo taze oglas na PA, mada ništa novo u njemu nema. Trenutna kilometraža 200480. https://www.polovniautomobili.com/auto-oglasi/23201274/fiat-bravo-14-t-jet?attp=p0_pv0_pc0_pl1_plv0 A evo šta kaže fiat eper. Promenio Februar 10 član RaS Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
RaS 1754 Napisano Februar 21 (promenjeno) Drug član, 755 postova Lokacija: sokobajna Motocikl: nekad Prijavi odgovor kao problematičan Zimska akcija ! Aaatrakcija, senzacija ! Ako nekome tako više odgovara, bez letnjeg seta 3400 eura. Promenio Februar 21 član RaS Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...