acim 765 Napisano Octobar 18, 2023 (promenjeno) Ne silazi, 5815 postova Lokacija: Minhen Motocikl: Kawasaki H2 SX SE '23 / Triumph R3 Storm R '24 Prijavi odgovor kao problematičan Kada sam bio na proceni vrednost mog starog, vernog K1300R rekli su mi da je potrebno zameniti kuglu (zglob) na duoleveru, mada mi nisu tačno rekli koju, obzirom da ima dve. Naravno, svaki nedostatak je razlog da ubiju cenu. Proverio sam kod kuće vizuelno, mrdao vešanje i nisam ustanovio nikakav luft, sve deluje normalno. Zaštitne gume su zdrave, ne čuje se ništa, pojma nemam. Nisam pokušavao pajserom da ih pomeram. Da li je ovakav pregled dovoljan, odnosno šta treba uraditi da bi se pravilno pregledalo prednje vešanje. Video sam propale kugle na kolima i to je bilo tako očigledno za razliku od ovog slučaja. Zamena bar jedne od ovih kugli uopšte nije jednostavna, tako da ih ne bih menjao ako nije apsolutno neophodno. Uzgred, rekli su mi i da su zadnje pločice gotove, a nisu još, tako da više sumnjam na trikove trgovaca (zvanih menadžeri prodaje) nego da su kugle zaista propale. Promenio Octobar 18, 2023 član acim Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dane Deda 2678 Napisano Octobar 18, 2023 Drug član, 1224 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: BMW R1100R Prijavi odgovor kao problematičan Slikaj te kugle pa okaci da vidimo. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dtesic 372 Napisano Octobar 18, 2023 Svrati ponekad, 428 postova Lokacija: Mladenovac Motocikl: kavasaki kle, BMW K 1200RS Prijavi odgovor kao problematičan Evo šematski prikaz Duolever vešanja da se lakše razume pitanje. (naravno koga interesuje ova problematika) 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
abarth_maniac 6007 Napisano Octobar 19, 2023 Drug član, 2777 postova Lokacija: Zrenjanin Motocikl: SV 650S, Simson SR50, Cagiva Mito, CBF1000 Prijavi odgovor kao problematičan Blago rasteretis vesanje napred, malo je pipavo. Prednji tocak dodiruje podlogu ali tek blago. (Neka dizalica, klocne...) Naravno, na centralnom stenderu. Kolega kome si platio neku pljesku i pivo ti stane iza motora i blago pritiska i popusta zadnji deo motora. (Da odvaja i pipka prednji tocak) Uhvatis rukom delove vesanja dok on "klimka" motor. Deo po deo, i trazis da li negde ima zazora. Mora prednji tocak da "blago drmne" o podlogu da bi osetio. Ne znam kako da objasnim drugacije. Ako saradnik ne radi dobro, oduzmes mu i pljeskavicu i pivo, pre nego ih potrosi. 4 4 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...