Filip Sjeverac 0 Napisano Octobar 9, 2023 U prolazu, 4 postova Lokacija: Novi Banovci Motocikl: Yamaha TDR 125 Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav svima, porebna mi je Vaša pomoć u vezi registrovanja jednog motora sa A2 kategorije na A1. Dakle, početak priče je da sam prodao svoj motor i da hoću da kupim drugi, u pitanju je Aprilia RS 125 Extrema, to je jača verzija od 18KW odnosno 24KS. Dosta ovakvih motora se na našim oglasima vodi (u saobraćajnoj) na A1, ali ne i ovaj koji ja hoću da kupim pa me zanima kako mogu da registrujem motor da se u saobraćajnoj vodi na A1. Drug mi je pričao kako u Švajcarskoj imaju drugačiju saobraćajnu nego kod nas pa mene zanima malo detaljnije kako to funkcioniše i da li je moguće uraditi tako nešto kod nas i ako ne neka najbliža država gde je to moguće. Hvala unapred, pozdrav. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
tibor 474 Napisano Octobar 9, 2023 Zainteresovan, 643 postova Lokacija: Temerin Motocikl: TDM 850, DKW RT175 Prijavi odgovor kao problematičan A1 kategorija je Do 125ccm Do 11 kw I do 0,1 kw/kg Ne razumem, kako se moze prekategorisati vozilo? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
cezarpa 11339 Napisano Octobar 9, 2023 (promenjeno) Ne silazi, 2309 postova Lokacija: pvo Motocikl: Benelli Prijavi odgovor kao problematičan Zar nije jednostavno da zbog konjaze predje na A1?Ako ima sve ostale papire.Tako su neki Tomos APN presli u A kategoriju. Promenio Octobar 9, 2023 član cezarpa Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boza_kg 5051 Napisano Octobar 9, 2023 (promenjeno) Drug član, 3790 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Kymco Agility+ 300 Prijavi odgovor kao problematičan Ama stara stvar, samo kolega barata dezinformacijama. Ima motora koji su u Švici recimo, imali fabričku blokadu, zbog ispunjenja zahteva kategorije. Onda su sa A1 u saobraćajnoj tamo ili ovde skinute blokade, i voze se "legalno" iako su jači. Dakle, može eventualno da se nađe jači motor koji se vozi sa A1 dozvolom, ali neće da može obrnuto, ako mu već u saobraćajnoj piše prava snaga\kubikaža. Promenio Octobar 9, 2023 član boza_kg Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...