PICASOO MZ 425 Napisano Januar 20, 2009 Drug član, 3121 postova Lokacija: Svilajnac Motocikl: '75 Honda cb 750F ss / '83 Jawa babetta typ. 207 Prijavi odgovor kao problematičan Sediste je kozom opsio svilajnacki masjtor Drakce koji se vec preko 50 godina bavi izradom Srpskih opanaka i tradicionalne Srspke narodne nosnje. Interesantno je to da su delovi koze spajani tankim koznim oputama na nacin kako se radi vec 200 godina u nasoj zemlji. Klasican vez za spajanje koze "krstas" je na donjem delu sedista (na drugo slici) dok je na gornjem delu Srpski vez tzv."dupla vrdzana" kojim se vezuju Srpski opanci tzv. "siljkani". Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
El Muerte 355 Napisano Januar 20, 2009 Svrati ponekad, 474 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: XV 250 Prijavi odgovor kao problematičan Bilo bi dobro kada bi se ovako nesto plasrialo napolju gde je rucni rad veoma cenjen, a dvovekovni nacin izrade moze samo doprineti marketingu i prestizu. Ovaj majstor bi trebao ponuditi ovako nesto napolju. Mislim da realne sanse za uspeh postoje , jer ovakav nacin izrade unikatan i pre svega kvalitetan, cim se koristi pri izradi opanaka! Svaka cast. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Raša 54 Napisano Januar 20, 2009 Drug član, 1854 postova Lokacija: NBG Prijavi odgovor kao problematičan nešto ti tanko to sedište. ima sav da utrneš. ;D svaka čast na ideji i majstoru na realizaciji! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Zeljkamp 3342 Napisano Januar 20, 2009 ЗЕЉКАМП, 1825 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW R1200GS Adventure Prijavi odgovor kao problematičan Odlicno izgleda, svaka cast. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
PICASOO MZ 425 Napisano Januar 21, 2009 Drug član, 3121 postova Lokacija: Svilajnac Motocikl: '75 Honda cb 750F ss / '83 Jawa babetta typ. 207 Prijavi odgovor kao problematičan nešto ti tanko to sedište. ima sav da utrneš. ;D svaka čast na ideji i majstoru na realizaciji! Ma valda necu, na njega idu one opruge pa plus zadnji amortizeri... I ako utrnem, moracu da se odmaram :D Bilo bi dobro kada bi se ovako nesto plasrialo napolju gde je rucni rad veoma cenjen, a dvovekovni nacin izrade moze samo doprineti marketingu i prestizu. Ovaj majstor bi trebao ponuditi ovako nesto napolju. Mislim da realne sanse za uspeh postoje , jer ovakav nacin izrade unikatan i pre svega kvalitetan, cim se koristi pri izradi opanaka! Svaka cast. Mislim da stari (majstor) nije zainteresovan za tako nesto, on i ovako ima veoma dobar biznis sa pravljenjem opanaka i narodnih nosnji za nase KUD-ove u inostrantsvu. Ovo je napravio jer sam mu dosadio Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mkrle 0 Napisano Januar 21, 2009 Svrati ponekad, 102 postova Lokacija: Niš Motocikl: Puh, Tomos automatic, Sym Husky 125, Suzuki GS500e ... itd 🎸🎸🎸 Prijavi odgovor kao problematičan ma BRA TE vidis da smo lud narod 100% Sediste je izvanredno, kad se pojavis sa takvim necim ima svi da se okrecu i da se pitaju odakle ti, kooliko je lepo, dobro i bla bla. A da izgleda, izgleda brate. I dobu si mi ideju dao za ono moje nitnovanje, pa ko zna. Samo ja bih uzeo kozu od one crno-bele krave mozda i one sa milkine reklame ljubicastu Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
PICASOO MZ 425 Napisano Januar 21, 2009 Drug član, 3121 postova Lokacija: Svilajnac Motocikl: '75 Honda cb 750F ss / '83 Jawa babetta typ. 207 Prijavi odgovor kao problematičan ... Samo ja bih uzeo kozu od one crno-bele krave mozda i one sa milkine reklame ljubicastu :D :D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arakis 6390 Napisano Januar 21, 2009 Svakom po zasluzi, 12473 postova Lokacija: NBGD - KN04ET Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake Prijavi odgovor kao problematičan Toliko je unikatno i lepo da je pravo umetničko delo. I sad ti svoju g*** da strpaš na nešto takvo? Ne ide, brate ;D ;D ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sstruja 115 Napisano Januar 21, 2009 Drug član, 2314 postova Lokacija: Staro Selo Motocikl: Yamaha XT600 Prijavi odgovor kao problematičan Jel se to meni cini ili je napravljano od svinjske koze?? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
PICASOO MZ 425 Napisano Januar 21, 2009 Drug član, 3121 postova Lokacija: Svilajnac Motocikl: '75 Honda cb 750F ss / '83 Jawa babetta typ. 207 Prijavi odgovor kao problematičan Toliko je unikatno i lepo da je pravo umetničko delo. I sad ti svoju g*** da strpaš na nešto takvo? Ne ide, brate ;D ;D ;D Vala, je' greota Jel se to meni cini ili je napravljano od svinjske koze?? Volovska koza je u pitanju...! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Popsy 2907 Napisano Januar 21, 2009 Ministar za Enduro, ratluk i ženske motore, 5393 postova Lokacija: Južna Čukarica / Beograd Motocikl: HTZ 750 Prijavi odgovor kao problematičan pa mogu ti reci da je exxxtra... jos kad bi se koristila ona tehnika utiskivanja ili kako vec.. bruka Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
PICASOO MZ 425 Napisano Januar 21, 2009 Drug član, 3121 postova Lokacija: Svilajnac Motocikl: '75 Honda cb 750F ss / '83 Jawa babetta typ. 207 Prijavi odgovor kao problematičan pa mogu ti reci da je exxxtra... jos kad bi se koristila ona tehnika utiskivanja ili kako vec.. bruka Razmisljao sam i na tu temu, ali mi majstor rece da nema alat za te fazone...To se, kaze radi posebnim alatima i malim presama! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...