dkozic 53 Napisano Jul 17, 2023 U prolazu, 7 postova Lokacija: Novi Beograd Motocikl: Royal Enfield Himalayan 2021 (prethodni Motogrini 3072) Prijavi odgovor kao problematičan Od pre par meseci ponosni sam vlasnik jednog Himalayana. Moj prvi motor. Ja oduševljen. Prešao već 2500. Nikakvih problema. Sada planiram malo dužu vožnju i hteo bih da ugradim bočne kofere. Ovako nešto mi pada na pamet: https://motobikeshop.rs/sr/product/bocni-koferi-ls2-alu-niklovani-30l-30l. Isti proizvođač nudi i univerzalne nosače: https://motobikeshop.rs/sr/product/nosac-bocnih-kofera-ls2-multi-funkcionalni. Od istog proizvođača već imam zadnji kofer, koji sam ugradio na univerzalnu ploču koja je došla uz kofer. Međutim, bočni koferi su malo komplikovaniji za ugraditi. Hteo bih da budem siguran da se to može ugraditi na moj motor. Da li neko ima iskustva sa ovim koferima i ovim nosačima? Molio bih da mi se jave drugi vlasnici istog tipa motora, kako bismo razmenili iskustva. Hvala unapred Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
velimirjevtic 470 Napisano Jul 17, 2023 Zainteresovan, 618 postova Lokacija: Beograd/Užice Motocikl: Transalp 650 Prijavi odgovor kao problematičan Obzirom da znam kakav je rep kod himalayana nisam siguran da bi mogao ove nosace instalirati bez nekog dodatnog budzenja, ako jos kako kazes imas i nosac zadnjeg kofera, a sami koferi su malo poveci em su aluminijumski (tezina u odnosu na plasticne) da bi se kacili samo na te dve tacke, ili da nadjes tipske nosace ili da kontaktiras strucnjaka @seba011 pa da se konsultujes o izradi bas za taj motor 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alekre 12513 Napisano Jul 18, 2023 Ne silazi, 7317 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Nosače Seba može da reši ali bojim se da ćeš na teži način naučiti da pakuješ prtljag. Himalajan nema kapacitet da nosi takav tip prtljaga. Moj savet ti je da ideš na meki prtljag ili da staviš neke manje plastične kofere tipa Givi od 22 litra ili nešto slično. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dkozic 53 Napisano Jul 19, 2023 (promenjeno) U prolazu, 7 postova Lokacija: Novi Beograd Motocikl: Royal Enfield Himalayan 2021 (prethodni Motogrini 3072) Prijavi odgovor kao problematičan Hvala @velimirjevtic na mišljenju. Već sam u kontaktu sa @seba011 . Promenio Jul 19, 2023 član dkozic Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dkozic 53 Napisano Jul 19, 2023 U prolazu, 7 postova Lokacija: Novi Beograd Motocikl: Royal Enfield Himalayan 2021 (prethodni Motogrini 3072) Prijavi odgovor kao problematičan Hvala @Alekre na komentaru Moja računica je išla ovako: 1. Originalni bočni koferi kod zvaničnog distributera za RE su dimenzija 20x36x44 (ŠxVxD), što iznosi 31,68 litara. To su dimenzije do kojih sam došao merenjem; na netu nisam uspeo naći zvanične podatke. 2. Koferi koje ja želim da kupim su zapremine 30 litara, što je nešto manje nego zvanični kofer. 3. Kapa nudi nosač https://novi.kupujemprodajem.com/motocikli-oprema-i-delovi/koferi-torbe-bisage-i-nosaci/nosac-bocnih-kofera-kappa-royal-enfield-himalayan-18-20-kl90/oglas/150103275?filterId=2420320623 ali taj nosač je za motor koji je generaciju stariji od mog (moj motor je 2021) i nema ga u prodaji već mesecima. 4. Gledao sam mnoge fotografije tog modela sa bočnim koferima i svi su sa alu koferima, otprilike, odokativno ovih dimenzija (cca 30 litara). 5. Svestan sam u potpunosti snage, odnosno nemoći mog motocikla, ali to mi je i bila želja/namera. Lagano, mimo autoputa, uživati u vožnji, svako malo stajati, upoznatavti predele i ljude itd. Asketsko kampovanje kad god vremenske prilike dozvoljavaju. Ja sam prešao sa bicikla na motocikl jer mi zdravstveno stanje više ne dozvoljava da pedalam. I da, putujem sam. Ako se moja gospođa ikada predomisli i odluči da se pridruži, svakako ću morati preći na drugi motocikl. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Baniša 230 Napisano Avgust 1, 2023 Svrati ponekad, 154 postova Lokacija: Srbobran Motocikl: BMW R1200GS ADV Prijavi odgovor kao problematičan @dkozic mogao bih ti ja rešiti givi bočne nosače kofera ali nisam siguran da bi odgovaralo jer si već stavio LS2, ne znam kakvo oni kačenje imaju. U svakom slučaju, ti ne moraš staviti aluminijumske kofere koji su na slikama, možeš bilo koje monokey kofere ili retro fit torbe. Ukoliko ti je potrebno bilo šta od Givija, javi se. Imam i crash bar za Himalayan. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
seba011 1610 Napisano Avgust 3, 2023 Zainteresovan, 157 postova Lokacija: Stanka Paunovica Veljka 56 Motocikl: Bmw r 1150 rt Prijavi odgovor kao problematičan Bolji crash pravi Seba. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Otih 18 Napisano Octobar 19, 2023 U prolazu, 6 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Royal Enfield Himalayan Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam odlucio da probam sa ovim : VIATERRA CLAW - UNIVERSAL MOTORCYCLE TAILBAG VIATERRAGEAR.COM Launched in 2013 as India's first hybrid tail + saddle bag, Claw is our most popular bag in India and internationally. With a 72L capacity, this universal luggage system carries enough for a... Sasicu sam, posto ne deluje komplikovano a nasao sam na KP lika koji ima sve potrebne materijale. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...