lalajko 2032 Napisano Jun 2, 2023 Teoreticar ..., 12115 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: BMW R1200GS Adv Prijavi odgovor kao problematičan Ima li vlasnika pomenutog uredjaja na forumu? Imam neka pitanja... 1. Od pre godinu dana, kada zelim da nadjem adresu i kliknem na grad, sva slova na tastaturi zatamnjena, disejblovana, kako hocete. Da bi se slova aktivirala, potrebno otici na naziv drzave pa uneti SERBIA. Pitao sam Info tim, kazu da je Garmin nesto zeznuo sa mapama, da su prijavili, ali da ove to nesto ne zanima. Da li je ovo svojstveno samo za 595 ili i vlasnici 395, XT ili XT2 imaju taj problem?? Mozda neko zna gde intervenisati u uredjaju na nazivu fajlova ili tako nesto...? 2. Prilikom gasenja motora, uredjaj ne ide u standby vec se potpuno gasi. Onda dobijam rascepkan track log, kojem cak fale delovi ako krenem odmah. Info tim kaze da je do baterije, ali ja imam i neke druge teorije... Jedna od njih: ako uredjaj gasite kratkim stiskom na dugme za gasenje, ide u standby, ako duze stisnete dugme, gasi se potpuno. Moguce je da uredjaj zapamti kako ste ga iskljucili i to ponavlja na motoru po gubitku napajanja... Mesecima me ovo vec muci, juce sam narucio i novu bateriju. Medjutim, danas po gradu stajem na nekoliko mesta, uredjaj svuda regularno u standby. Dakle, javite se da razmenimo probleme i iskustva Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dulegolub 46 Napisano Jun 2, 2023 U prolazu, 54 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Suzuki GSX 750 Inazuma Prijavi odgovor kao problematičan Slična iskustva imam ali sa auto navigacijama pa možda i bude od neke koristi. Što se tiče prvog pitanja, primetio sam da problem postoji samo kada je izabrano da meni bude na srpskom jeziku. Ako je izabran engleski jezik probelma nema. Pošto pri izboru zemlje postoji i SRBIJA i SERBIA izgleda da uređaj automatski bira po izabranom jeziku za meni a iz nekog razloga SRBIJA ima problem. Svakako nije prvi put da Garmin ima tako neki iritirajući problem vezano za mape. Vezano za drugo pitanje mi se dešavalo nešto slično na jednoj Tomtom navigaciji za kola. Baterija je bila veoma slaba pa se u zavisnosti od toga koliko se punila pre toga i koliko dugo nije korišćena nekad zadržavala u standby modu i brzo palila opet kada dobije napajanje a ako premaši taj momenat onda ide paljenje kao da je potpuno isključena pa bi to trajalo. Meni iz tvog pisanja i mog iskustva potpuno ima smisla da loša baterija dovede do ponašanja koje si opisao. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lalajko 2032 Napisano Jun 2, 2023 Teoreticar ..., 12115 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: BMW R1200GS Adv Prijavi odgovor kao problematičan Hvala ti za info vezan za prvi problem. Verovatno si u pravu, odreci cu se srpskog jezika. Mada, i taj problem ne postoji ako se uredjaj ne gasi. Ako ostane na standby zapamti podesavanja i ostane na SERBIA. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Krmco 2775 Napisano Jun 2, 2023 Drug član, 1036 postova Lokacija: Beograd,Zvezdara,Ub Motocikl: yamaha super tenere 1200 Prijavi odgovor kao problematičan Ako može info gde si naručio bateriju??? Poslato sa VOG-L29 pomoću Tapatoka Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lalajko 2032 Napisano Jun 2, 2023 Teoreticar ..., 12115 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: BMW R1200GS Adv Prijavi odgovor kao problematičan Naravno!! Just found this amazing item on AliExpress. Check it out! € 23,48 | 361-00077-10 For GARMIN zūmo 590LM zumo 590LM 590 595 Lithium-ion Battery Li-ion Battery GPS Motorcycle Navigator Part Repair 361 00077 10 für GARMIN zūmo 590LM zumo 590LM 590 595 Lithium ionen Batterie Li Ion Batterie GPS motorrad Navigator Teil Reparatur| | - AliExpress A.ALIEXPRESS.COM Smarter Shopping, Better Living! Aliexpress.com Moze da se naruci i preko Info tima, ako se sad naruci ceka se do kraja juna. Verovatno i oni prodaju kineske. Cena kod njih je 6700 dinara. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Krmco 2775 Napisano Jun 2, 2023 Drug član, 1036 postova Lokacija: Beograd,Zvezdara,Ub Motocikl: yamaha super tenere 1200 Prijavi odgovor kao problematičan Hvala, i meni je pri kraju pa da samo uporedim i naručim Poslato sa VOG-L29 pomoću Tapatoka Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lalajko 2032 Napisano Jun 3, 2023 Teoreticar ..., 12115 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: BMW R1200GS Adv Prijavi odgovor kao problematičan Od kako sam otvorio ovu temu, Zumo radi prefektno! 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BaneZ 152 Napisano Jun 3, 2023 Svrati ponekad, 167 postova Lokacija: Valjevo Motocikl: Triumph tiger 1050 Prijavi odgovor kao problematičan Koje su vam mape na uredjaju. Ja se nešto mučim da ubacim 2024.10. Prošle godine kad sam je kupio ni sam ne znam kako sam uspeo da ubacim 2023.10. A i baterija mi je slaba, doduše uvek je na naponu od akumulatora. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lalajko 2032 Napisano Jun 5, 2023 Teoreticar ..., 12115 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: BMW R1200GS Adv Prijavi odgovor kao problematičan Pa kako ti se ponasa uredjaj sa takvom baterijom? Imas li nekakve probleme?? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BaneZ 152 Napisano Jun 5, 2023 Svrati ponekad, 167 postova Lokacija: Valjevo Motocikl: Triumph tiger 1050 Prijavi odgovor kao problematičan Nema problema sa korišćenjem, sve normalno, jedino što je ja koristim jako retko. Ne znam ni što sam je kupio. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
jasminko VIR 1554 Napisano Septembar 3, 2023 I N S T R U K T O R, 1214 postova Lokacija: Beograd i okolina Motocikl: R 1200 R Prijavi odgovor kao problematičan Nestale su mi mape Srbije, Bosne....celog balkana. Ne mogu ni da ukucam državu, nudi samo evropske zemlje. Zumo 390. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alekre 13950 Napisano Septembar 3, 2023 Integrisan, 7682 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Da ti nije crkla SD kartica? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
jasminko VIR 1554 Napisano Septembar 3, 2023 I N S T R U K T O R, 1214 postova Lokacija: Beograd i okolina Motocikl: R 1200 R Prijavi odgovor kao problematičan Me znam. Kako da utvrdimo ? Kad ukucavam državu izbacuje samo one njihove evropske, ništa naše balkanske. Možda da je crkla ne bi ništa radilo. Ne znam. Imam je ali baš retko koristim navigaciju. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Vampa 3493 Napisano Septembar 3, 2023 Drug član, 1107 postova Lokacija: Wien Motocikl: CRF 1000 Africa Twin sd06 Prijavi odgovor kao problematičan Probaj u podesavinja da udjes mozda taj deo Evropa nije ukljucen (štikliran) pa je ne cita. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alekre 13950 Napisano Septembar 3, 2023 Integrisan, 7682 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan 9 minutes ago, jasminko VIR said: Me znam. Kako da utvrdimo ? Kad ukucavam državu izbacuje samo one njihove evropske, ništa naše balkanske. Možda da je crkla ne bi ništa radilo. Ne znam. Imam je ali baš retko koristim navigaciju. Kod mene su mape centralne EU na memoriji uređaja a mape istočne EU na SD kartici. Ako se desi da crkne kartica, uređaj će raditi ali bez istoka. Kad uđeš u opcije imaš tamo meni vezano za mape i verzije pa ćeš videti šta ti izbacuje u listi. 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...