Jump to content

Moto Zajednica

KAWASAKI ER-5 i GPZ 500

Recommended Posts

• Svrati ponekad, 102 postova
  • Motocikl: NC700D

Interesantno da sam do sada 4x (toliko sezona vozim kawu)  menjao ulje,

i UVEK sam majstorima nosio 4l ulja (vracala mi se kantica sa oko 300-400ml), dok nisam kupio alat za skidanje filtera

i zamenio sam...kad ono na cepu (kao sto je i gore napisano) lepo pise 3l.

A primetio sam da je trosio vise od ocekivanog, sto indikuje da je bio prepunjen (nivo na prozorcetu skoro na max)...

Tek sipano ulje je odmah dobilo crnu boju....sad mi je zao sto nisam na forumu pre toga procitao proceduru (@djunta)

za ispiranje motora jeftinim/retkim uljem a tek onda sipanje kvalitetnog..

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• I'm the fear addicted, a danger illustrated !, 3919 postova
  • Motocikl: Klx650,a Tdm u srcu.

od ove zamene ulja sam presao oko 300km i dalje je zlatne boje ulje,ali ako se tebi po zameni odmah zamuti i pocrni,mozda treba da isperes agregat nekim bzv uljem pa sipas neko dobro posle koje ces voziti.. mada ne bih to radio svaki put,pogotovo ako nema pomenutog problema da odmah pocrni. :)

• Drug član, 2285 postova
  • Motocikl: Honda Sevenfifty

Obratite paznju, pogotovu na vasim EX agregatima, uvek sipajte MALO MANJE ulja, znaci oko 2.8L sa zamenim filtera, to jest da bude izmedju crtica kada gledate nivo.Znaci blize gornjoj crti. To radite iz razloga da mozete da vidite ako vam se nivo ulja POVECAO zbog kvara na karburaciji (prelivanje karbova, slavina, vakum itd itd.) A ako vozite sa vise ulja pa jos retkim, nece na dobro da izadje. Ako sipate tacno 3: nivo ulja predje preko prozorceta i onda je uvek pun imalo u njemu 3L ili 4L uvek isto izgleda.

• Sviđa mi se 1

Kako crkavaju svecice? Od jednom ili radi pa ne radi pa opet radi Posto mi se danas desilo da mi se jedan cilindar ugasio ja mu dam gas on podigne obrtaje i po spustanju poce da puca posle 1min poce normalno da radi pa opet samo na 1 cilindar.. nisam menjao svecice a na njih mi lici. Sta mislite? Inace vozim dizele pa nemam puno iskustva sa svecicama.. nemam ni kljuc moracu da kupim sutra.. koji je to kljuc uzgred??? 17-19?

• U prolazu, 58 postova
  • Motocikl: Suzuki Bandit GSF 600N ,Sky rst50

E da,koje svecice da kupim ? Mislim sta preporucujete?

ja sam kupio Brisk 1200 din komad, iridijumske...  inace za njih nije isti kljuc kao kod NGK .. Brisk je firma iz Ceske..

E da,koje svecice da kupim ? Mislim sta preporucujete?

ja sam kupio Brisk 1200 din komad, iridijumske... inace za njih nije isti kljuc kao kod NGK .. Brisk je firma iz Ceske..

1200 din.. To nisu male pare.. gledam ove ngk su 380 din u mass-u.. sto su te toliko skupe?

• Svrati ponekad, 332 postova
  • Motocikl: BMW R1200GS / Yamaha FZS 1000 / Yamaha TDM900 / Yamaha XTZ 750 SuperTenere

bez cevke nema nista od posla :D

a one brisk, mislim da im je cena tolika zbog toga sto su iridijumske

• Hronični Motociklopata, 7394 postova
  • Motocikl: Freza 600ccm Blue Thunder

Kako crkavaju svecice? Od jednom ili radi pa ne radi pa opet radi Posto mi se danas desilo da mi se jedan cilindar ugasio ja mu dam gas on podigne obrtaje i po spustanju poce da puca posle 1min poce normalno da radi pa opet samo na 1 cilindar.. nisam menjao svecice a na njih mi lici. Sta mislite? Inace vozim dizele pa nemam puno iskustva sa svecicama.. nemam ni kljuc moracu da kupim sutra.. koji je to kljuc uzgred??? 17-19?

svecice znaju da riknu kad karbovi preliju, a sudeci po onom sto kazes, pucanje, itd... kontam da treba da odradis jedno stelovanje,sinhronizaciju vakumiranje karbova

• Ne silazi, 7506 postova
  • Motocikl: TDM 900

Kupi Denso ili Brisk. NGK zaobidji, nije vise to to.

Mozda je crkla ovako a mozda i ovo sto BikerBoy kaze. Zameni svecice teraj pa ces videti, ako se ponavlja, proveri kabl, bobinu i na kraju karb.

svecice znaju da riknu kad karbovi preliju, a sudeci po onom sto kazes, pucanje, itd... kontam da treba da odradis jedno stelovanje,sinhronizaciju vakumiranje karbova
Do sad je radio normalno,ujednaceno mirno,lepo ubrzavao i sve je bilo ok. Samo se od jednom ugasio 2 cilindar i posle toga je proradio opet i tako cas radi cas ne.. zamenicu ja prvo svecice pa cemo videti.

• U prolazu, 58 postova
  • Motocikl: Suzuki Bandit GSF 600N ,Sky rst50

meni su zbog prelivanja crkle obe u isto vreme, da ne poverujes... a bile su neke NGK koje sam platio max do 400din..

a ove Brisk su verovatno skupe zato sto su iridijumske,  nije mi bilo sve jedno kad sam cuo cenu :staa:

• Ne silazi, 6084 postova
  • Motocikl: GS1250Adv curi ulje na semering

Kupi Denso ili Brisk. NGK zaobidji, nije vise to to.

Mozda je crkla ovako a mozda i ovo sto BikerBoy kaze. Zameni svecice teraj pa ces videti, ako se ponavlja, proveri kabl, bobinu i na kraju karb.

Pretpostavljam da mislis na nije to to kod nas :). Inace ja imam u svom skuteru NGK Made in Japan koju sam zamenio tek posle 8 godina, jos uvek radi ali sam je promenio reda radi sa NGK Made in France koju sam uzeo u Yamahinom servisu. Sad me zanima koliko ce ta da izdrzi.

Ja sam hteo Denso uzimati ali kad god odem u NS ne mogu naci za svoj motor tj. nikad nemaju na stanju.

Srecno sa cevastim kljucem, ja sam na cevasti (18cm)  epoxy-jem za metal "zavario" jedan gedora bit, kako bi mogao da okrecem cevku odozgo,

s obzirom da rupe za okretanje cevastog nisu pristupacne. Inace takvog kljuca u prodavnicama neces naci (cevaste imas u Uradi Sam).

Obratite paznju, pogotovu na vasim EX agregatima, uvek sipajte MALO MANJE ulja, znaci oko 2.8L sa zamenim filtera, to jest da bude izmedju crtica kada gledate nivo.Znaci blize gornjoj crti. To radite iz razloga da mozete da vidite ako vam se nivo ulja POVECAO zbog kvara na karburaciji (prelivanje karbova, slavina, vakum itd itd.) A ako vozite sa vise ulja pa jos retkim, nece na dobro da izadje. Ako sipate tacno 3: nivo ulja predje preko prozorceta i onda je uvek pun imalo u njemu 3L ili 4L uvek isto izgleda.

Ja sam sipao tacno 3l (stavljen novi filter za ulje)  i na prozorcetu je na pola, izmedju dve kontrolne crte.

• Ne silazi, 6084 postova
  • Motocikl: GS1250Adv curi ulje na semering

Srecno sa cevastim kljucem, ja sam na cevasti (18cm)  epoxy-jem za metal "zavario" jedan gedora bit, kako bi mogao da okrecem cevku odozgo,

s obzirom da rupe za okretanje cevastog nisu pristupacne. Inace takvog kljuca u prodavnicama neces naci (cevaste imas u Uradi Sam).

Istina, moj je home made kao i tvoj. Morao sam brusiti zidove gedore da bi mogao uci.

• Drug član, 2285 postova
  • Motocikl: Honda Sevenfifty

Do sad je radio normalno,ujednaceno mirno,lepo ubrzavao i sve je bilo ok. Samo se od jednom ugasio 2 cilindar i posle toga je proradio opet i tako cas radi cas ne.. zamenicu ja prvo svecice pa cemo videti.

Ako se cilindar gasi kad se motor zagreje onda je mozda i CDI  da znas

Da se javim. Zamenio svecice,motor opet prede kao maca. :) maca sa otvorenim izduvom :)

E da, ER-ovci ako ima neko ko zna kako se menjaju svecice bez skidanja rezervoara neka me prosvetli posto sam ja morao da skinem.. onu na levom cilindru.. mozda i uspes nekom magijom da skines al onu desnu,nema sanse.. zeznuta je i kad je rez skinut.. smeta ono za antifriz,nema mesta..

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja