Rade koenig 1053 Napisano Maj 2, 2013 Drug član, 1056 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Majesty 250, Burgman 400 Prijavi odgovor kao problematičan Seba. Najpovoljnije Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Troublemaker 103 Napisano Maj 2, 2013 Svrati ponekad, 287 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Kawasaki ER-5 Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav svima, da li neko zna gde bi mogao da se kupi centralni stender i nosac repnog kofera za ER 5? Nosac kofera pravi Seba, ima tema , mislim da je oko 60e. Mozes da ga kontaktiras ako hoces, a sam kvalitet izrade mozes da pogledas vec na slikama u temi. http://forum.bjbikers.com/index.php?/topic/75499-crash-bars-servis-seba/page__p__1207762__fromsearch__1#entry1207762 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
kakodasezovem 5 Napisano Maj 2, 2013 U prolazu, 56 postova Prijavi odgovor kao problematičan Ok hvala na odgovorima. A da li mogu kod nas da se kupe vec gotovi nosaci tipa Givi ili neki drugi proizvodjac? Koliko kosta zamena lanca i lancanika ruke i delovi? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alekre 13267 Napisano Maj 2, 2013 Ne silazi, 7504 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Mozes da kupis Kappin nosac i on je nesto tipa 70, 75 eur. Set lanac lancanici 100 eur, za ruke, kako ko... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
stilgar 1272 Napisano Maj 3, 2013 Drug član, 836 postova Lokacija: Beograd Motocikl: motora bez trenutno Prijavi odgovor kao problematičan imas u motolandu kapin nosac oko 8200 din. i nosac ploce i ploca oko 3700 ako se dobro secam. seba ne radi nosac za er da se kaci na predvidjena mesta, pito sam pa sam uzeo kappin komplet. centralni stender neznam dal ima negde u bg al pojuri polovan ili trazi u luisu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Andrej_Hotstepper 7665 Napisano Maj 3, 2013 Drug član, 3170 postova Lokacija: NS Motocikl: Versys 650 Kiklop Prijavi odgovor kao problematičan Jel moguće da su lanac i lančanici samo 100e? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alekre 13267 Napisano Maj 3, 2013 Ne silazi, 7504 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan http://www.louis.de/_30f0051f3f1c6dd8fec13cccb9bf2acefc/index.php?topic=artnr_gr&artnr_gr=10041200&typ_id=ER-5 http://www.louis.de/_30f0051f3f1c6dd8fec13cccb9bf2acefc/index.php?topic=artnr_gr&artnr_gr=10048300&typ_id=ER-5 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Rade koenig 1053 Napisano Maj 3, 2013 Drug član, 1056 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Majesty 250, Burgman 400 Prijavi odgovor kao problematičan Jao komplikacije. Odes kod sebe i covek sve napravi ako fabrika. Veruj mi!!! :-) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Inspektor Nagib 58 Napisano Maj 5, 2013 Svrati ponekad, 140 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Suzuki GSF 650S Bandit (ex Kawa ER5) Prijavi odgovor kao problematičan http://forum.bjbiker..._1#entry1458885 Na linku mozes da vidis Sebinih ruku delo. Ja bio prezadovoljan, a i cena je bila vise nego korektna. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
kakodasezovem 5 Napisano Maj 5, 2013 U prolazu, 56 postova Prijavi odgovor kao problematičan Znaci onda Seba. Posto sam od skora vlasnik motora da li mozete da mi kazete gde nabavljate polovne delove? Jel' se neko uopste bavi time u Srbiji? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MladenV 105 Napisano Maj 5, 2013 Svrati ponekad, 169 postova Lokacija: Nis Motocikl: current: CFMoto 450MT; ex: BMW G650GS, Suzuki SV650 Prijavi odgovor kao problematičan Imas polovne delove po oglasima, mada moji ti je savet da ako kupujes nesto za motor, gledaj da to bude novo Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
kakodasezovem 5 Napisano Maj 6, 2013 U prolazu, 56 postova Prijavi odgovor kao problematičan Imas polovne delove po oglasima, mada moji ti je savet da ako kupujes nesto za motor, gledaj da to bude novo Naravno,ali neke delove je ne moguce kupiti nove (far ,plastike i slicno), a ako i ima tih delova cene su verovatno visoke. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MarkoTs 6 Napisano Maj 6, 2013 U prolazu, 58 postova Lokacija: Trstenik Motocikl: Suzuki Bandit GSF 600N ,Sky rst50 Prijavi odgovor kao problematičan moj kawa je na prodaju ako neko ima neko pitanje nek pise na pvt poslednja cena 1300 .... kupio sam vizir i sajla za obrtomer je zamenjena ... ulje tek za 2500km ... gume su dobre, lanac ok moze jos da se spanuje tek je na pola.. inace motor ima 35ks tj ima blokadu 52500 presao.... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MladenV 105 Napisano Maj 6, 2013 Svrati ponekad, 169 postova Lokacija: Nis Motocikl: current: CFMoto 450MT; ex: BMW G650GS, Suzuki SV650 Prijavi odgovor kao problematičan Koliko se secam skoro si ga uzeo, sto ga vec prodajes Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Troublemaker 103 Napisano Maj 6, 2013 Svrati ponekad, 287 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Kawasaki ER-5 Prijavi odgovor kao problematičan Da li se neko baktao sa spanerom bregaste? Zatezao lanac i slicno? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alekre 13267 Napisano Maj 6, 2013 Ne silazi, 7504 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Nije niko jer svi imamo automatske spanere Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
arnyman 1729 Napisano Maj 7, 2013 Drug član, 2753 postova Lokacija: MNE-SRB-BIH-CRO (trenutno Herceg Novi)) Motocikl: GPZ 500 Street Twin Prijavi odgovor kao problematičan Jesam ja posto je moj 25 godina star i malo je omlitavio. Mislim, spaner ne nateze koliko bi bilo pozeljno, pa sam ga jednom malo cackao da bi nategao lanac jer se culo neko sitno zveckanje. Sto, sta te muci? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Troublemaker 103 Napisano Maj 7, 2013 Svrati ponekad, 287 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Kawasaki ER-5 Prijavi odgovor kao problematičan Nisam nesto u toku oko spanera, a cuje mi se lanac. Poceo je sve vise i vise ali meni trenutno ne smeta, to je samo na leru. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
arnyman 1729 Napisano Maj 7, 2013 Drug član, 2753 postova Lokacija: MNE-SRB-BIH-CRO (trenutno Herceg Novi)) Motocikl: GPZ 500 Street Twin Prijavi odgovor kao problematičan Ne znam kakav spaner ti imas na svom motoru, mislim da je onaj novi tip, trebao bih malo proucit kako da njega nategnes, mada ..... nije iskljuceno da je stigao do kraja hoda i da se zato lanac malo cuje. Mozda mu je vrjeme za zamjenu, kad ti po rasporedu dolazi sledece stelovanje ventila? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alekre 13267 Napisano Maj 7, 2013 Ne silazi, 7504 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Nema sta da se steluje jer imamo novi automatski spaner (koji treba ugraditi i na starije Kawe) i normalno je da se lanac malo cuje, ne sme da bude napet niti je konstruisan tako. Nikakve fore i fazone za drugacije natezanje ne preporucujem, a pogotovo ne manuelne spanere. Ono sto mozes da uradis je sledece: Odvijes spaner i vidis sta se desava, ako je izasao do kraja onda je potreban remont. Jako je bitno: Kada odvijas srafove spanera, odvi ih do kraja, nikako na pola i kada montiras nazad, moras da ga resetujes, tj. vratis u pocetni polozaj. Podrazumeva se da bez spanera ne pomeras radilicu Inace, nasi agregati su ''prirodno'' malo bucniji od ostalih i ponekada mogu da zabrinu. Ponajvise zato sto koriste klackalice. Eto, pomalo arhaicno ali sve je to super Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
arnyman 1729 Napisano Maj 7, 2013 Drug član, 2753 postova Lokacija: MNE-SRB-BIH-CRO (trenutno Herceg Novi)) Motocikl: GPZ 500 Street Twin Prijavi odgovor kao problematičan I na starim modelima je spaner automatski, ali je tako konstruisan da cim opruga malo popusti onaj klin zapne i ne nateze lanac koliko treba. Zato ga je potrebno malo procackat kad pocne da se cuje lanac, da se odglavi i dodje na mjesto. Naravno dok je masina ugasena Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Troublemaker 103 Napisano Maj 7, 2013 Svrati ponekad, 287 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Kawasaki ER-5 Prijavi odgovor kao problematičan Hm... Mozda bi trebalo gvirnuti sta se tamo unutra desava. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alekre 13267 Napisano Maj 7, 2013 Ne silazi, 7504 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan I na starim modelima je spaner automatski, ali je tako konstruisan da cim opruga malo popusti onaj klin zapne i ne nateze lanac koliko treba. Zato ga je potrebno malo procackat kad pocne da se cuje lanac, da se odglavi i dodje na mjesto. Naravno dok je masina ugasena Pa onda nije automatski cim mora da se cacka ))) Salim se naravno, stoji to sto kazes, sama konstrukcija spanera je losa. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alekre 13267 Napisano Maj 7, 2013 Ne silazi, 7504 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan I na starim modelima je spaner automatski, ali je tako konstruisan da cim opruga malo popusti onaj klin zapne i ne nateze lanac koliko treba. Zato ga je potrebno malo procackat kad pocne da se cuje lanac, da se odglavi i dodje na mjesto. Naravno dok je masina ugasena Pa onda nije automatski cim mora da se cacka ))) Salim se naravno, stoji to sto kazes, sama konstrukcija spanera je losa. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
arnyman 1729 Napisano Maj 7, 2013 Drug član, 2753 postova Lokacija: MNE-SRB-BIH-CRO (trenutno Herceg Novi)) Motocikl: GPZ 500 Street Twin Prijavi odgovor kao problematičan Nije automatski nego polu-automatski Ja preporucujem da se kolega strpi do sledeceg stelovanja ventila (svako 10.000km), ako ce to bit u sledecih par hiljada km, i ako zveckanje nije izrazeno. I da tada provjeri koliko je lanac istegnut, tako sto ce da izmjeri duzinu 20clanaka, na nekoliko mjesta na lancu, bez skidanja spanera. Duzina od prvog do dvadesetprvog (1-21) pina novog lanca je 155.5mm a istrosenog 159mm Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...