Jump to content

Moto Zajednica

KAWASAKI ER-5 i GPZ 500

Recommended Posts

• Svrati ponekad, 233 postova
  • Motocikl: Nekad bilo: V-Strom 1000 2014, Fazer 600 S2 '09, V-Strom 650 '05, CBR 600RR '06; Suzuki GS 500F '04, Kymco Agility Sport 50

Drugari, imam jedno pitanje za vas. Primetio sam da ima dosta strucnih ljudi na forumu. Sto teoretski, sto prakticno, pa bih takve zamolio sa savet (informacije). Zanima me sledece: U oglasima ima jedan ER 5 2002 godiste sa problemom da je pomesao vodu i ulje. Negde sam cak video da je neko stavljao i link ka tom oglasu. Ja nisam neki strucnjak, ali znam da je to posledica pregrevanja (jer sam imao isti slucaj sa mojim jugom pre 5 godina) i znam da je u tom slucaju pukao dihtung glave i 'mozda' glava. Takodje znam da ako je voda otisla u ulje, onda moze da nastane problem jer voda (antifriz) zezne lezaje radilice, pa se ona osteti, a ako je ulje u vodu, manje su posledice.

Dakle, da rezimiramo. Da li je taj motor pregrejan, ili je nesto drugo prouzrokovalo to mesanje? Ima li neko iskustava sta se desava u tom slucaju? Koliko su kvalitetne glave, tj. da li pucaju ili ode samo dihtung? Ukoliko je pukla, koliko kosta i da li uopste moze da se nabavi druga?

Ja sam takav, volim da reskiram. Drzim se onog ko reskira, profitira! :D Nisam nesto jak sa finansijama, tako da mi pase takva opcija, a i imao bih sa cime da se zanimam preko zime, posto je sezona i tako i tako jos malo gotova. Taj dihtung i da se recimo odradi obrada glave za svaki slucaj, ne bi trebalo da izadje zajedno pre 100e. E sad... ako je zveknula glava, to je druga prica.

E da! U oglasu pise da motor pali najnormalnije. Vredi li se igrati sa tim?

Unapred hvala!

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Ne silazi, 7393 postova
  • Motocikl: TDM 900

Drugari, imam jedno pitanje za vas. Primetio sam da ima dosta strucnih ljudi na forumu. Sto teoretski, sto prakticno, pa bih takve zamolio sa savet (informacije). Zanima me sledece: U oglasima ima jedan ER 5 2002 godiste sa problemom da je pomesao vodu i ulje. Negde sam cak video da je neko stavljao i link ka tom oglasu. Ja nisam neki strucnjak, ali znam da je to posledica pregrevanja (jer sam imao isti slucaj sa mojim jugom pre 5 godina) i znam da je u tom slucaju pukao dihtung glave i 'mozda' glava. Takodje znam da ako je voda otisla u ulje, onda moze da nastane problem jer voda (antifriz) zezne lezaje radilice, pa se ona osteti, a ako je ulje u vodu, manje su posledice.

Dakle, da rezimiramo. Da li je taj motor pregrejan, ili je nesto drugo prouzrokovalo to mesanje? Ima li neko iskustava sta se desava u tom slucaju? Koliko su kvalitetne glave, tj. da li pucaju ili ode samo dihtung? Ukoliko je pukla, koliko kosta i da li uopste moze da se nabavi druga?

Ja sam takav, volim da reskiram. Drzim se onog ko reskira, profitira! :D Nisam nesto jak sa finansijama, tako da mi pase takva opcija, a i imao bih sa cime da se zanimam preko zime, posto je sezona i tako i tako jos malo gotova. Taj dihtung i da se recimo odradi obrada glave za svaki slucaj, ne bi trebalo da izadje zajedno pre 100e. E sad... ako je zveknula glava, to je druga prica.

E da! U oglasu pise da motor pali najnormalnije. Vredi li se igrati sa tim?

Unapred hvala!

Preskoci ga, zasto bi kupovao takvu glavobolju.

• Zainteresovan, 837 postova
  • Motocikl: Trenutno bez :/

poteban mi je rukohvat za suvozaca za gpz 500 1990god. dajem u zamenu nosac za kofer (bar mislim da moze da se koristi kao nosac)

prva slika je ono sto mi treba a druge dve sto dajem u zamenu...

post-1520-0-72051500-1315174032_thumb.png

post-1520-0-46870900-1315174066_thumb.jpg

post-1520-0-52798200-1315174091_thumb.jpg

• Svrati ponekad, 102 postova
  • Motocikl: NC700D

Ima li neko informaciju gde da kupim dihtung glave za ER5 (99to) ?

Potrebni su mi i semerinzi prednjih amortizera i prednje kočione pločice.

Unapred hvala

• nekrunisani kralj moto cigana, 3197 postova
  • Motocikl: 4x4

semeringe sam ja kupio u biker house, tošin bunar. 1500din. Mada mi nisu trebali, tako da imam neotpakovane, 1000din. naravno, ako su isti kao za er5, to ne znam.

• U prolazu, 25 postova

Er-5 ima nesto vise sediste nego gpz. Ja sam visok 170 i ne mogu da spustim obe pete na zemlju kada stojim u mestu,samo prste (na ER-5 koji vozim). Mozda bi ti KLE jos vise odgovarao,mada moj komsija koji je tvojih gabarita tvrdi da mu je er5 sasvim ok. GPZ je po meni najbolji motor 500 cc,ali ima najnize sediste. Nadam se da sam barem malo pomogao.

• U prolazu, 93 postova
  • Motocikl: Honda CBF600n

Hvala na pomoci,znam da bi mi KLE najbolje odgovarao,ali njemu je mnogo jaca cena da je u dobrom stanju od gpz-a,inace volim enduo motore. I gpz mi se stvarno svidja,po izgledu i karakteristikama,videcu kada budem prbao motor... Hvala u svakom slucaju :)

• U prolazu, 16 postova
  • Motocikl: Kawasaki ER-5

Pa vidi... Ja sam 2 metra i vozim ER-5 :moto3: Malo je cudno namestiti se,i treba neko vreme da se naviknes,al nije strasno ;) Na duzim voznjama znaju da se ukoce noge,al sta ces :lol: Ako se na speed nisi bunio nece ti ni ovako nista faliti

• Svrati ponekad, 140 postova
  • Motocikl: Suzuki GSF 650S Bandit (ex Kawa ER5)

@ Alekre

Lepo izgleda kawa, cool sediste.:takoje:

Ljudi, jel probao neko da stavi šire gume na er 5? Koje dimenzije mogu da se uglave? Sta se dobija, sta se gubi tim potezom?

Prelistao sam temu, mislima da je bilo govora o tome ali za gpz-a.... 8)

Dosta vlasnika ide na kombinaciju 120/70/17 i 150/60/17 i imaju pozitivne utiske. Trenutno vozim na standardu 110 i 130, nisam probao gore pomenutu a zeleo bih.

Ako se dobija samo na izgledu, onda necu razmisljati vise o tome. Izgled kosta...:aha:

Zanima me da li ima razlike pri kocenju, obaranju u krivinama, uopste u sigurnosti? Potrosnja je verovatno nesto veca...

• Drug član, 2753 postova
  • Motocikl: GPZ 500 Street Twin

Pri kočenju i stabilnosti na pravcu dobijaš, ali vrlo malo i to samo ako je ravan asfalt, jer naleže veća površina gume, veće je trenje, ali je veća i mogućnost da samo jedna strana prednjeg točka ima kontakt, pa da ti pri oštrom kočenju zavrne volan u jednu stranu. Pri obaranju gubiš, jer šira guma na toj felni neće zauzeti odgovarajući oblik i rezultat je da će se motor puno teže i manje moći oboriti u krivini. A i moraćeš da je pumpaš na minimum 3 bara da bi imala koliko toliko dobre vozne karakteristike, pa ćeš imati osjećaj da je ko od drveta. Jedino sigurno dobijaš na izgledu, širi točak laicima izgleda moćnije, oni koji se razumiju će ti se smijat jer nećeš moći da je oboriš do kraja pa će guma da se ukockasti...

• Drug član, 1126 postova
  • Motocikl: ex MV Agusta 800 Brutale

Ja na svom GPZu već 4 godine (od kad ga imam) vozim kombinaciju 120/60 i 150/60. Od ovoga što je arnyman napisao nisam primetio ama baš ništa. Jedino što se primeti je da se teže obara do kraja tj. ostajaće ti one linije po gumi (chicken stripes), ali ako se potrudiš možeš lako i to da skineš. Sada na ZZRu 1100 imam gumu od 190 pozadi i mnogo teže se obara od GPZa, stoji da je ceo stil vožnje drugačiji ali mislim da šira zadnja guma na GPZu nema nekih velikih mana koje običan vozač može da primeti, a mnogo lepše izgleda :moto3:

Hvala ljudi na sugestijama, ostaje mi jos da se informisem do proleca, pa cu videti ... Nisam nesto lud za izgledom ali ako ima jos nekih prednosti valja razmisliti.

Hvala, par dana sam listao, gledao i na kraju doneo odluku da pazarim bas taj model. Ima tu jos malo da se doradi estetski i smiricu se :)

No, hteo bih da pitam. Da li je potrebno da prestelam karbove s'obzirom da sam stavio otvoren auspuh? Pucketa kada pustim gas, sto smatram da je normalno za otvoren, ali ipak bih cuo savet nekoga ko je vec to radio?

Jos nesto, zamenicu retrovizore. Ne svidjaju mi standardni. Imam na umu ove crne:

http://www.louis.de/_30123d5dc057a29144467351fa3397d7a8/index.php?topic=artnr_gr&article_context=detail&grwgr=465&wgr=403&list_total=11&anzeige=0&page=0&artnr_gr=10028134

Znam da su stabilni i da su pregledni, jedino estetski ne znam kako bi cucnuli.

• Drug član, 1126 postova
  • Motocikl: ex MV Agusta 800 Brutale

@Aelektre

Karbove svakako prešteluj (ne može da škodi) da ti malo smanji pucanje, ali to najbolje da uradiš na proleće jer predpostavljam da se sad nećeš mnogo voziti.

Što se retrovizora tiče, s'obzirom da koštaju 1500 din. uzmi ih, pa ako ne stoje lepo zlu ne trebalo imaš ih u rezervi :)

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja