Jump to content

Moto Zajednica

Auspuh za cvaju

Recommended Posts

• Blocos Bastardos, 330 postova
  • Motocikl: XF650

Posto napokon privodim kraju sredjivanje moje kroserice, hteo bih da mu stavim jaci (veci) auspuh kako bih malo poboljsao zvuk, da li neko ima neki predlog jer mi je receno da ne mogu da stavim bilo koji na dvotaktnu masinu. U pitanju je Honda MT-50

74.jpg

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Svrati ponekad, 154 postova

Stavi slike svoje masine. I slikaj auspuh malo da se vidi, top pogotovo.

Moj savet. Ako je top fabricki. Skini top. Napravi novi. Nije komplikovano ni malo. Dacu ti slike. a ovaj deo veliki, rezonantni deo, ne diraj. Mozda bi trebao da ga preseces po pola, pa da izvadis prigusivace, ali postoji mogucnost onda da sjebes nesto, pa da izgubis snagu na primer na niskim obrtajima. Tako da za pocetak samo napravi novi top, otvoreni, i bice odlicno.

Hvala ti za trenutni info, slikacu ga za vikend, pa da vidimo sta da se radi sa time, inace motorce ima 49cc i 4.8kw ...

Cudesni Arakise...jel imas ti neko resenje za ovov?

• Zainteresovan, 738 postova
  • Motocikl: MZ ETZ 250, Yamaha XT600, DL650 Adventure

Ako se ne varam, auspuh za cvaju je prilicno zajebana stvar jer treba da bude konstruisan tako da se deo gasova vraca u cilindar. Pricam malo napamet ali tu kao neki minimum moraju da udju u proracun duzina i oblik cevi.

Svojevremeno sam trazio besplatan softver za ovu namenu ali nisam nasao.

• Drug član, 3036 postova
  • Motocikl: CBR 1000F - Bedevija

Auspuh za cvaju je velika nauka, najcesce je fabricki upravo optimum za snagu pri svim obrtajima. Proracunava se duzina cevi, konusi, uglovi pod kojim izlazi dim, mnooogo komplikovanije nego sto izgleda. Recimo, za MZ niko nije napravio bolji auspuh od fabrike. Samo sa njim ide kako treba, trosi kako treba i ubrzava kako treba.

Mani zvuk, vazno je da motor dobro ide.

Manuo bih ja zvuk, ali prosli put zamalo da me ubi buda*a kolima jer me nije cuo. Tako da bih voleo da nesto uradim da bih bio primecen (da me cuju) u saobracaju...pa je svaki predlog za to veoma dobrodosao...

• Drug član, 3087 postova

Ако је само да те примете -  купи ротационо светло у продавници делова за тракторе.

Ако је само да те примете -  купи ротационо светло у продавници делова за тракторе.

:D

...mislio sam na to da me cuju...ali ne sirenu ili tako nesto...nego da uradim nesto sa auspuhom...

• Svrati ponekad, 261 postova

imam ja fabricki od moje cagive mito 125, posto sam kupio ARROW, ovaj fabricki mi je visak, evo slika topa samo, nemam sliku onog drugog dela...ovako nesto???

post-4369-12879015470664_thumb.jpg

post-4369-12879015472396_thumb.jpg

Eto. Kupi ovaj top od Cagive. Otvori ga, pocupaj sv iznutra, samo ostavi resetkastu cev, i okolo staklenu vunu, i taj aluminijum. i vrati nazad. Upakuj ga na motor. Dobices zvuk, neces izgubiti na snazi, ubrzanju, ni na cemu ostalom. Cak sta vise mozda ti se bude i pricinjavalo da ti motor ide brze zbog zvuka koji ce da stvara.

Znaci samo otvoreni topić da stavis i bice odlicno!

Tesko ces ga sam napraviti. Moras da znas mere otvaranja i zatvaranja usisa, izduva, mere prelivnih kanala. Temperaturu motora, sve. Najbolje samo top prepravi, ili napravi novi, i neces se pokajati.

Naravno. Treba znati malo raditi s tim. Napraviti dobre uglove i sve. Ako nesto ne potrefis kako valja, ode sve u ocin.

Evo ti ove slike. Pomoci ce ti dosta.

th_43044_addwdwd_122_1106lo.jpgth_43047_04-01-08_2254_122_858lo.jpgth_43057_04-01-08_2259_122_1129lo.jpgth_43080_priguivaif9_122_495lo.jpg

• Drug član, 2869 postova
  • Motocikl: strom 650

Sam top na auspuhu sluzi samo za prigusenje buke kad ga nema motor ide isto kao i sa bilo kakvim,osim ako ne prigusuje izduv.Inace ceo auspuh su u principu dva levka i eventualno jedan cilindar iz par puta ces ubosti a ni jedan nece biti los.

Ako bas hoces da platis Misika se bavio malo ozbiljnije trkana na cvajama i pravio auspuhe pa ga kontaktiraj ali ako bude hteo morace i da vidi masinu.On kad ga sacini to ce da jede malu decu.

Nece Misika da se bakce sa tim vec duze vreme.

A nece ici isto bez topa a i sa njim. Losije ide bez, ali se dere vise.

Ako je na tvojoj hondici fabricki top. Napravi ovakav kao na slikama, ili prepravi tvoj. I bice dosta razlike.

• Ne silazi, 6308 postova
  • Motocikl: KLX250S efi klot, GV 2.0 ADV edition

Ulogu topa ima prigusivac kod Jawe, jel' tako? Sta se desava ako ja skratim ili potpuno izbacim moje prigusivace? Ili ih zamenim necim slicnim sa safetovih slika? Ne zeza mi se oko toga ako gubim snagu/povecavam potrosnju, bez obzira sta dobijam...

A ako su negativne strane zanemarljive, onda bih probao da povecam buku.

Pa ovaj prvi prigusivac sto vidis svojim ocima. E taj uzmi i skini i onda unutra treba da ima nesto jos, a mozda i nece biti nista. Pobaj da vidis kako ce se cuti bez tog prvog, pa probaj svasta. Pa ako ti se ne svidja, vrati nekako.

• Ne silazi, 6308 postova
  • Motocikl: KLX250S efi klot, GV 2.0 ADV edition

Nece da moze tako. Kod Jawe je sve iz jednog komada, sem lule iz cilindra, kao na ovoj slici ovde. Do prigusivaca kod nje se dolazi posto se skine zadnji poklopac koji se drzi na dva srafa. Ako sasvim izvadim prigusivace ima da pocrkaju sve domace zivotinje u okolini. Bas mi se ne eksperimentise mnogo, nemam bas uslova za to.

Najvise me interesuje da li cu vadjenjem/skracivanjem prigusivaca poremetiti rezim rada motora? Ako ima neko ko bi iz iskustva znao da mi odgovori.

ps. Imam ja u kompjuteru neke freeware programcice za izracunavanje rezonantnih auspuha za cvaje, samo kako da ih okacim ovde?

imam ja fabricki od moje cagive mito 125, posto sam kupio ARROW, ovaj fabricki mi je visak, evo slika topa samo, nemam sliku onog drugog dela...ovako nesto???

Jel bi ti prodavao tvoj auspuh stari, i ako bi, za koliko?

Jel bi ti prodavao tvoj auspuh stari, i ako bi, za koliko?

Od te kadjive bi ti paovao mozda samo top. Ako nije prevelik, a i njega bi mozda trebalo malo kasapiti.

• Drug član, 1702 postova

Sam top na auspuhu sluzi samo za prigusenje buke kad ga nema motor ide isto kao i sa bilo kakvim,osim ako ne prigusuje izduv.Inace ceo auspuh su u principu dva levka i eventualno jedan cilindar iz par puta ces ubosti a ni jedan nece biti los.

Ako bas hoces da platis Misika se bavio malo ozbiljnije trkana na cvajama i pravio auspuhe pa ga kontaktiraj ali ako bude hteo morace i da vidi masinu.On kad ga sacini to ce da jede malu decu.

Mogla bi se o ovom 50 strana min.ovde napisati :D .Uglavnom isto tako su vazni i grana i zavrsna cev.

Sa ovim programima bolje ni ne pokusavajte nista,svi su razliciti,i mnogo podataka,za koje treba dosta znanja da bi se dobili...I savrsen izduv se proracunima ne moze dobiti,vec isprobavanjem sto vise razlicitih,po razlicitim formulama(teoruja je mnogo).Nemoj da stavljas izduv od drugog motora,pogotovo ne od nekih 125-ica.Za bolji zvuk pocupaj sve iz prigusivaca i izlaznu cev,koja je kod tebe izbusena sa mnogo rupa(-3mm precika) zameni istom takvom samo bez tih rupa.Preko toga zavaris onaj obruc od prigusivaca,cisto radi izgleda.I pazi dok varis cev da lepo legne na konusni deo izduva da za gasove nema nikakvih prepreka iznutra.

• Svrati ponekad, 261 postova

prodao bih ga za 55 eura. sve komplet. S obzirom da  na primer ovaj arrow koji sad imam kosta i do 175 eura polovan, mislim da je 55 eura za auspuh u redu?? onaj donji deo ( lonac ) se sastoji iz 2 dela. jedan deo ide od topa do krivine prema cilindru a drugi deo je ta sama krivina koja ide do cilindra koja se srafi u prvi deo lonca.

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja