Sharky - Alex 6130 Napisano Avgust 15 Drug član, 1764 postova Lokacija: Beograd-Borča Motocikl: CFmoto 800MT Prijavi odgovor kao problematičan Ako nesto kod jednog prodavca na aliju kosta 2000din i free siping a kod drugog 1000 + 1000din siping, pre cu kupiti kod drugog zato sto su mi uvek brze stizale posiljke gde platim siping. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
đunta 4171 Napisano Avgust 15 Ne silazi, 6533 postova Lokacija: Singidunum Motocikl: đački pešački Prijavi odgovor kao problematičan Jedna grupa stvarčica je ušla u 5 mesec, druga u četvrti. Obraćano prodavcima, rečeno da su stvari u Srbiji i da se vidi sa našom poštom. U pošti rečeno da ništa ne mogu i da se oprostimo. Ovo je neverovatan bezobraziluk i lopovluk, izgubio sam barem četrdesetak Evra, potpuna nemoć očigledno i uopšte me ne zanima gde i kako nestaju stvari, a ovo se dešavalo svakom oko mene bukvalno. Što se mene tiče, aliekspres više ne postoji, već sam naručio na Temu, sistem koji funkcioniše dijametralno suprotno i kako stvari stoje, sve je u korist i na strani kupca, od brze isporuke, do sigirnosti kupovine i komfora. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Miroslav91 533 Napisano Avgust 15 Zainteresovan, 389 postova Lokacija: Aleksandrovac Motocikl: Honda Hornet 600 / Honda Silver Wing 400 Prijavi odgovor kao problematičan Zavisi od mesta do mesta. Kod mene u poslednja 3-4 meseca sve stize u roku od 15-20 dana, prilicno brze nego ranije. Mada i ranije retko da je nesto stiglo za duze od mesec dana. Sa temu-a nisam porucivao nista jos uvek Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Sharky - Alex 6130 Napisano Avgust 15 Drug član, 1764 postova Lokacija: Beograd-Borča Motocikl: CFmoto 800MT Prijavi odgovor kao problematičan Nisu problem kinezi nego nase poste, zato kinezi skuplje stvari salju dhl-om ili slicno 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ser 7671 Napisano Avgust 15 -, 1745 postova Motocikl: / Prijavi odgovor kao problematičan Jel nekom stiglo nesto sa Temu-a? Mislim, jel stiglo ono sto je poruceno? Gledam, kao prva kupovina sve neki veliki popusti, al nigde opisa, ocene nema, vec su kao od slicnih artikala. Jedna slika jedno, druga drugo, treca trece... Npr 1500din neki set gedora, 200 nastavaka kurci palci, totalno nerealna cena, pa da je i od plastike. Pa udjes u slike prvo taj ogromni set, pa sledeca slika manja kutija i manji set, pa sledeca jos manji i na kraju srafciger sa 5 nastavaka Nema opis, nema ocena (ima one genericne, pola Srbije kao kupilo taj set), kapiram da za te pare stize samo taj srafciger sa nastavcima... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Nimmin 6703 Napisano Avgust 15 čeka dobru titulu, 1375 postova Lokacija: Bečmen, Surčin Motocikl: KTM 390 ADV, VF 750 SABRE Prijavi odgovor kao problematičan On 14.8.2024. at 10:04, Motorcyclist je napisao: Porucio nekih sitnica a uz to i onu cetkicu za pranje lanca. 100+ kinti a lopovi sa KP traze 500-700din Ma da se ne desi da ti tih 100+ kinti bude propala investicija: naletiš na neku ponudu koju se ne isplati odbiti i na kraju kupiš nešto sa kardanom? (Npr ''onaj što sam spušta ćopavu'') 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Nimmin 6703 Napisano Avgust 15 čeka dobru titulu, 1375 postova Lokacija: Bečmen, Surčin Motocikl: KTM 390 ADV, VF 750 SABRE Prijavi odgovor kao problematičan @ser To ''prva kupovina'' je žešća navlaka: iskočila mi reklama po nekoj ceni koja višestruko niža od već niskih za isti proizvod - kako sam skinuo aplikaciju tako se ponuda netragom izgubila i nema tih ''specijalnih cena'' za nove korisnike. Nije mi nešto krivo ali je pomalo vaćaroška fora. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
h0use 242 Napisano Avgust 15 Svrati ponekad, 132 postova Motocikl: KTM 790 Adventure Prijavi odgovor kao problematičan 1 hour ago, ser said: Jel nekom stiglo nesto sa Temu-a? Mislim, jel stiglo ono sto je poruceno? Gledam, kao prva kupovina sve neki veliki popusti, al nigde opisa, ocene nema, vec su kao od slicnih artikala. Jedna slika jedno, druga drugo, treca trece... Npr 1500din neki set gedora, 200 nastavaka kurci palci, totalno nerealna cena, pa da je i od plastike. Pa udjes u slike prvo taj ogromni set, pa sledeca slika manja kutija i manji set, pa sledeca jos manji i na kraju srafciger sa 5 nastavaka Nema opis, nema ocena (ima one genericne, pola Srbije kao kupilo taj set), kapiram da za te pare stize samo taj srafciger sa nastavcima... Do sada sam imao 6-7 porudžbina, sve je stiglo u roku od 9 do 13 dana. Nisam imao problema da mi stigne polovično ili nešto što nisam naručio. Neki proizvodi imaju varijacije i npr prikaže cenu za set ključeva 100 dinara, a zapravo je jedna 100 dinara dok ceo set košta 2000. Uzimao sam rukavice, opremu za bicikl, alat, maske za telefon, čarape, majice, haljine. Imam "popuste" ali to su sve stvarne cene, mada kada se pogleda, prejeftino je. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bracabgd 882 Napisano Avgust 15 BJB Maxi Scooter Club, 2068 postova Lokacija: Београд Motocikl: Био некад јапанац сада понтадеранац,и поново јапанац Prijavi odgovor kao problematičan У последња три месеца наручено 10-15 стварчица са Алија, све стизало за највише 20-22 дана доста и пре тога. За сваку сам кад стигне у Србију користио код за праћење и више пута сам сам отишао до поште да подигнем, пар пута ме сачекало у пакетомату и само једном ми је било испоручено на кућну адресу. Ја сам задовољан, и даље ћу га користити али за ситнице. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
đunta 4171 Napisano Avgust 16 Ne silazi, 6533 postova Lokacija: Singidunum Motocikl: đački pešački Prijavi odgovor kao problematičan Sve je bilo poručeno bez koda, u normalnom okruženju se ne dešava da nestaje i nema potrebe za kodom. Od nekih petnaestak stvari, pet je ali odbio da šalje za SRB, 4 su stigle a 7 nisu, znači skoro duplo više nestalo, ne ulazim ko krade, Kinezi ili mi, ili ispada iz aviona. Ovakve objave sam postavio na dve neke fejs grupe, odma sam blokiran, a na jednoj i dobro izvređan, što me ne tangira naravno. Isporučivao sam sve to isto na Temu, nešto što nisam našao, uputio sam na Beč, tamo sve stiže za oko 2 nedelje i ne nestaje. Tema jeste Ali, ali moram da kažem da Temu neuporedivo bolje, sigirnuje i brže funkcioniše, čim se roba otpremi, dobija se po automatizmu traking broj i dobijaju stalno obaveštenja gde je roba, 09 avgusta sam poručio, 15. je već kod nas na carini, druga pošiljku su oni razdvojili, verovatno što se čekalo da dođe naručena stvar i sad je kompletirano i čeka transport za Bg. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Motorcyclist 16481 Napisano Avgust 28 Integrisan, 4934 postova Prijavi odgovor kao problematičan Stiglo iz Temu-a. Cetka za lanac odlicna, privezak za kljuc i ranac. Ranac onako kvaliteta... Nekih 10-12 dana cekanja. Sve ispostovano. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
pronto 6582 Napisano Avgust 30 Ne silazi, 6513 postova Lokacija: Vrmdža, Sokobanja Motocikl: konzerviran Prijavi odgovor kao problematičan Jbt...koliko je napadan ovaj Temu. Uzeo sam novi telefon...i dok se on konfigurisao, instalira mi i Temu aplikaciju. Niti sam gde pritisnuo, ili uopšte pomislio da stavim to sranje u telefon. Gde god se okreneš to invazivno SRANJE! Što se mene tiče odatle ništa neće doći, a na listi omraženih stvari lako može da pretekne kiselo drvo. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
h0use 242 Napisano Avgust 30 Svrati ponekad, 132 postova Motocikl: KTM 790 Adventure Prijavi odgovor kao problematičan 46 minutes ago, pronto said: Jbt...koliko je napadan ovaj Temu. Uzeo sam novi telefon...i dok se on konfigurisao, instalira mi i Temu aplikaciju. Niti sam gde pritisnuo, ili uopšte pomislio da stavim to sranje u telefon. Gde god se okreneš to invazivno SRANJE! Što se mene tiče odatle ništa neće doći, a na listi omraženih stvari lako može da pretekne kiselo drvo. Samo ugasiš notifikacije, nema potrebe da se trpi onaj spam sa notifikacijama, ali da su jeftini i da brzo stiže - apsolutno! 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
pronto 6582 Napisano Avgust 30 Ne silazi, 6513 postova Lokacija: Vrmdža, Sokobanja Motocikl: konzerviran Prijavi odgovor kao problematičan Ma kakvo gašenje notifikacija, odma' je deinstaliran. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Sharky - Alex 6130 Napisano Avgust 30 Drug član, 1764 postova Lokacija: Beograd-Borča Motocikl: CFmoto 800MT Prijavi odgovor kao problematičan Napravio sam malo poredjenje izmedju temu-a i alija. Sredinom avgusta narucio neke gluposti na temu i na aliju Temu je tih 10ak gluposti podelio u 2 paketa, jedan je stigao pre dva dana, drugi je negde u srbiji Ali je po prvi put objedinio sve gluposti i sve kesice i paketice spakovao u jednu kesu, to mi stiglo juce, dosta brze nego sto je ranije stizalo. Svi paketi i dalje stizu preko poste, posta ne zna gde bije em zbog alija a tek sad zbog temua. Paketi od temua stizu kao da ih salje domaca firma Transfera, ne znam koji je fazon sa time. PS pre 10 dana sam narucio preko alija multimediju za auto, to je stiglo danas. Sve u svemu, temu je ok za gluposti, ali je dobar za ozbiljnije i skuplje stvari Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ser 7671 Napisano Avgust 30 -, 1745 postova Motocikl: / Prijavi odgovor kao problematičan Transfera ima sklopljen ugovor sa Temu-om, zato stize brzo, verovatno ce preuzeti od poste i dostavu po Srbiji, imaju oni kapacitet za to, imaju ogroman magacin u Banovcima (mnooogo veci od one postine sortirnice u Zemunu) Al nece ovi sa Alija da citaju novine, verovatno ce i oni da promene nacin poslovanja da bi ostali konkurentni... Inace Temu... Ako se registrujem odmah dobijem popust 97% i neki starter sa 16000 na 600 din. Ja se registrujem, kupim, al kad dodjem pred naplatu cena se magicno promeni na 5000 i nesto din Posle dok sam brisao nalog iskoci mi da cu ako kupim dve stvari u roku od 10min da dobijem vaucer u iznosu od citavih 28000din Kako da ne... Sad im prijavljujem kao "ofensive" svako iskakanje dok listam instagram, stvarno ga bre preterase sa reklamom. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Motorcyclist 16481 Napisano Avgust 30 Integrisan, 4934 postova Prijavi odgovor kao problematičan Ma kinesko smece od robe uglavnom... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MaxiS 2554 Napisano Avgust 30 Drug član, 1501 postova Lokacija: Niš Motocikl: Kawasaki Versys 650 Prijavi odgovor kao problematičan Ja porucio 5 paketa na Aliex, stiglo 2, 3 nisu. Zalio se... krompir! Proslo vreme za zalbu, ugasila se isporuka, proslo skoro 2 meseca paketa nigde. Ovo mi je prvi put za dugo godina kako koristim aliex, da mi nesto ne stigne. Uvek je stizalo. Moje porudbine su cirka 2, 3, 5€. Skupe stvari ne uzimam. Nije mi zao za novac, ali sam racunao na ono sto sam porucio... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
đunta 4171 Napisano Avgust 30 Ne silazi, 6533 postova Lokacija: Singidunum Motocikl: đački pešački Prijavi odgovor kao problematičan Ono što sam zbog nedobojanja u SRB, naručio za Austriju, uredno stiglo za dve nedelje i bez ikakvog traking broja, nisam inače našao na Temu. 3 porudžbine preko Temua, jedna je sadržala 14 stvari recimo, uručena mi 16. dan, drugu ću dobiti sutra verovatno i onda još jedna, sve će biti i tom nekom kratkom roku. Jedna stvarčica nije odgovarala kako je bilo u ponudi, poslo 3 slike i izabrao da mi novac stave na kredit, a stvar od 305 Din. ne moram da vraćam, sve trajalo kolko da se otkuca. Da li će trajati i dalje ko zna, Lidl je znatno pooštrio reklamacije zbog zloupotrebe. Kako god, Ali je ugasio kod mene, a i mnogih. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Motorcyclist 16481 Napisano Avgust 30 Integrisan, 4934 postova Prijavi odgovor kao problematičan Kako se oni ne ugradjuju a Dhl.i ostali uzimaju nekakvu spediciju? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
đunta 4171 Napisano Avgust 30 Ne silazi, 6533 postova Lokacija: Singidunum Motocikl: đački pešački Prijavi odgovor kao problematičan Sve sa Temua se pakuje da ukupna vrednost stvari u jednom paketu ne prelazi 50 Eura, tako da ne podleže carini i nema špedicije, jer je status praktično kao da je obično pismo. Ako je porudžbina vrednija, Temu razdvaja u dva ili više paketa. Kupovina ne ide od pojedinačnih prodavaca, fizičkih lica, već od firme Temu i kad je tako, račun se prihvata za carinu jer se tad smatra da nema lažiranja, plus se sve lako proveri jednim klikom koliko koja stvar košta na linku. Sve se odvija elektronski i zato ide brzo o otuda kratak rok isporuke. Veoma intelegentno i činkovito je sve osmišljeno i sprovedeno u delo, uz punu sigurnost i poštovanje kupca, što kod Alija nije ni blizu, em duga isporuka, em nema stvari, a nema vraćanja novca. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
gebee&co 7949 Napisano Avgust 30 Drug član, 2104 postova Lokacija: Jagodina Motocikl: Suzuki Bandit 650SAL0 Prijavi odgovor kao problematičan pre 34 minuta, Motorcyclist je napisao: Kako se oni ne ugradjuju a Dhl.i ostali uzimaju nekakvu spediciju? Koliko sam ja upućen,DHL je uvek naplaćivao špediciju,samo što te prvo kontaktiraju i pitaju,dal da oni rade špediciju ili radiš sam,pa im šalješ papire.I da,uvek su tražili da se dokumentuje za šta je ili dokaže vlasništvo. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Sharky - Alex 6130 Napisano Avgust 31 Drug član, 1764 postova Lokacija: Beograd-Borča Motocikl: CFmoto 800MT Prijavi odgovor kao problematičan 2 6 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MaxiS 2554 Napisano Septembar 3 (promenjeno) Drug član, 1501 postova Lokacija: Niš Motocikl: Kawasaki Versys 650 Prijavi odgovor kao problematičan On 30. 8. 2024. at 22:16, đunta je napisao: Sve sa Temua se pakuje da ukupna vrednost stvari u jednom paketu ne prelazi 50 Eura, tako da ne podleže carini i nema špedicije, jer je status praktično kao da je obično pismo. Ako je porudžbina vrednija, Temu razdvaja u dva ili više paketa. Kupovina ne ide od pojedinačnih prodavaca, fizičkih lica, već od firme Temu i kad je tako, račun se prihvata za carinu jer se tad smatra da nema lažiranja, plus se sve lako proveri jednim klikom koliko koja stvar košta na linku. Sve se odvija elektronski i zato ide brzo o otuda kratak rok isporuke. Veoma intelegentno i činkovito je sve osmišljeno i sprovedeno u delo, uz punu sigurnost i poštovanje kupca, što kod Alija nije ni blizu, em duga isporuka, em nema stvari, a nema vraćanja novca. Hmmmmmm. Jel to proverena info, ili si cuo ili nagadjas? Mislim kupovinu sa Temua, na uvoz i carinu. Znas nekog da radi sa tim ili na tome? Edit ovog dela iznad: Roba koju kliknemo da kupimo sa aliex, alibabe, ebay i ostalih, nije iz iste firme, i ne "čeka se" da se napravi jedan paket. Vec svako salje za sebe i primas vise paketa bas koliko si puta kliknuo. Svaki sumnjivi paket, morao bi da se otvori. Cak se otvaraju i randum. Radio sam u posti i znam. Nema carine jer je magacin u SRB. Zato i na svakom artiklu stoji nesto tipa... 1 kom, 2 kom, 6 kom... Ima od svega po malo i ograniceno. Ne uvoze se "tvoji" artiki kad klines da ih kupis. Vec su tu u SRB. To govori i sto robu koju si porucio iz AUT, nisi nasao na "Temu" Edit 2: Zato sto je iz srpskog magacina, jednog istog, se i pakuje u jedan paket. A ne u vise kao na aliex Sto se tice carine. Istina da se ne placa do 50€, ali, opet ono ali, placas otvaranje tog paketa. 200-300 din. Zavisi. Zato se i ceka. Evo ono sto sam napisao da mi kasni, par postova iznad, mi je stiglo sutradan. Bilo zadrzano na carini. Sve ukupno nije vredelo 5e, ali sam platio otvaranje posliljke 240 din. Promenio Septembar 3 član MaxiS Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
đunta 4171 Napisano Septembar 3 Ne silazi, 6533 postova Lokacija: Singidunum Motocikl: đački pešački Prijavi odgovor kao problematičan U principu, nikad ne nagađam, već iskustveno. Ima nekoliko Fejs grupa gde ljudi iznose iskustva i info je odatle. Takođe u EU je limit 150E pa i tamo isto dele. Meni su sada razdelili jedan paket, iako nije prelazio limit, mada možda može i da se podvede jer oni stalno navode popuste i kad bi se te neke šatro cene uzele u obzir, možda bi neki carinik i carinio. Mislim da nisam pročitao da je ikom naplaćeno otvaranje i pregled paketa. Krucijalna razlika je što se na Aliju kupuje od fizičkog lica a na Temu od firme i zato se računi smatraju validnim. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...