Necix13 0 Napisano Octobar 27, 2022 U prolazu, 14 postova Lokacija: BANJA LUKA Motocikl: APRILIA RS125 Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav imam Apriliu rs 50(prepakova masina i instalacija sa honde nsr 125) uglavnom motor je bio izgubio kompresiju (tacnije sljepio karike za klip gdje je rupa za auspuh) stavimo novi klip, karike, dihtung glave, dihtung cilindra,i obrusimo cilindar iznutra sa vodobrusnim papirom i sklopimo sve to i motor prvo ne baca iskru mislio sam da su namotaji uzeo sam nove namotaje (testirao sam i stare i nove namotaje bacaju struju na crno-crvenu zicu) zatim sam mislio da je bobina kupio sam 3 bobine i nista , struja dolazi sa namotaja do cdia ali izgleda ne ide sa cdi na bobinu (ispitao sam ispitivacem za 12v struju) baca struju na jedan dzek na kojem imaju 2 zice ( mislim da se na tom dzeku za 2 zice nalaze pick up i kill switch *ispravite me ako grjesim* i imaju jos jedan dzek ( u kojeg idu 4 zice na njima uopste ne pokazcuje da ima struje) i imaju jos 2 zice narandzasto-bjele(ne znam za sta su ako moze neko da mi objasni ko se razumije) i sinoc odem u garazu da vidim hoce li motor da baci iskru i baci 2 3 puta i nece vise danas takodje isto i veceras nekako napravim da baca ali nije to to koda preskace da baca iskru i veceras kad je nekako bacao iskru nesta malo probamo motor da upalim kao da 2 puta cuje se da zapali smjesu i nece vise tako je vec 3 4 puta i jednom uhvati nesta malo kao sekund da je upalio i da radi ali se ugasi i pokusamo ponovo i cuje sa kao(2 takta to jeste da je dva puta zapalio smjesu) ne znam sad igra li mu uloge sto auspuh nije najbolje zavrnut HONDA NSR 125 NOWY MODUŁ CI 589D NOWY ORYG - 2869174555 - oficjalne archiwum Allegro ARCHIWUM.ALLEGRO.PL Informacje o HONDA NSR 125 NOWY MODUŁ CI 589D NOWY ORYG - 2869174555 w archiwum Allegro. Data zakończenia 2013-01-12 - cena 359 zł pokusavali smo motor upaliti i na guranje i na alnaser ali nista samo dimi iz auspuha sto se tice struje ~Namotaji su dobri ~Bobina je dobra ~Kill switch radi ~brava ima kontakt i ona je takodje dobra eh sad cdi ne znam da li moze da bude do toga (mislim da cdi ne moze da bude polu ispravan ispravite me ako grjesim) ne znam da li je do cdi to sto malo baca pa prestane pa opet baca iskru Ako neko ima slicno iskustvo ili zna sta bi moglo biti neka napise svaka pomoc je dobro dosla hvala unapred * * Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Necix13 0 Napisano Januar 6, 2023 U prolazu, 14 postova Lokacija: BANJA LUKA Motocikl: APRILIA RS125 Prijavi odgovor kao problematičan rjesen problem sve je bilo do reglera nisam ga bio dovoljo jako zavrnuo za ram i regler onda nije imo mase Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...