Jump to content

Moto Zajednica

Koliko je registracija?

Recommended Posts

• Drug član, 1116 postova
  • Motocikl: ZUNDAPP KS 750

za suzuki 650ccm imam 307KM POLISA,10KM ZELENI KARTON,150KM POREZ NA LUKSUZ, 82KM PUTARINA jebem ti drzavu sve zajedno. a za kavu sve isto osim poreza koji je 200KM

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 1838 postova
  • Motocikl: cbr 600f

covece tako jeftin tehnicki?u obrenovcu je 800 din! ja nasao na Umci za 500 i bio bas happy,mene je za 572 kubika izasla registracija 11300 pre mesec dana

Guest zvedri

Pitanje ...

Uzeo sam Vespu registrovanu na NS kojoj je zapravo istekla registracija i odjavio sam je tamo , e sad sledece treba da odradim tehnicki ,a zanima me gde mogu da uradim registraciju ? Da li je to iskljucivo Ljermontova ili moze negde drugde ?  Ako moze negde drugde gde ima (neki primer, na potezu od centra ka bulevaru i bogosloviji ) ?

Ako sam nesto zaboravio kazite ..  ;)

Hvala

• nekrunisani kralj moto cigana, 3207 postova
  • Motocikl: 4x4

Pitanje ...

Uzeo sam Vespu registrovanu na NS kojoj je zapravo istekla registracija i odjavio sam je tamo , e sad sledece treba da odradim tehnicki ,a zanima me gde mogu da uradim registraciju ? Da li je to iskljucivo Ljermontova ili moze negde drugde ?  Ako moze negde drugde gde ima (neki primer, na potezu od centra ka bulevaru i bogosloviji ) ?

Ako sam nesto zaboravio kazite ..  ;)

Hvala

obicno gde radis tehnicki imas mogucnost i da platis registraciju i sve ostale dazbine (nova saobracajna, tablice...) i onda sa svim papirima u Ljermontovu, prvi ulaz u prizemlju, samo pravo od ulaznih vrata.

• Svrati ponekad, 264 postova

Za zzr-a 600 `96.Tehnicki u "kompresoru"-700 din.I u agenciji,sve sa novom tablicom i saobracajnom 11500 din.Motor je tek uvezen na moje ime.Nesto sam cuo da ce biti registracija i na 6 meseci.Ali to kod nas,...Jedno me mnogo nervira.Sto se tretira kao luksuz.Koji luksuz?Za nas koji zivimo u vecim gradovima,je veliko olaksanje.I sto se tice ustede u vremenu,i parkiranje.Mi nestvaramo guzve,neostecujemo asvalt,itd.Ne vozimo cele godine.Kako ko.Ja vozim i na minusu.Ali uglavnom se ne vozi.I sto mi placamo tolike registacije?Morali bi nesto da preduzmemo.Prosle godine sam za gpz-a 900,platio 17600 din.registraciju.Motor je `85.Jer to luksuz? >:(

• U prolazu, 32 postova
  • Motocikl: Suzuki LS650

Kad sam ja registrovao mog intrudera od 600cca, sve je kostalo oko 16500 ( registracija, prepis, zeleni karton, i agencija)

• Svrati ponekad, 140 postova
  • Motocikl: CBR 900 RR Fireblade

Nova saobracajna i sve sto se uz to placa (tehnicki, registracija, osiguranje...) je bilo 6980 (cini mi se)...

Znaci, 7000 dinara za 125ccm 1992.

• Drug član, 2314 postova
  • Motocikl: Yamaha XT600

1000din tehnicki

800din nove tablice

6000din ostale dazbine

-------------------------

100e za 250ccm, 1950 godiste, 4T

Jedino me buni sto su mi u saobracajnoj u polje oblik i namena karoserije napisali obican :) :) :)

• Svrati ponekad, 113 postova

evo za malo slabije motore ( od 125 ccm ) sve o registraciji :

Kako da registrujete motocikl

Tehnicki pregled

Najvazniji preduslov za registrovanje motocikla je kontrola bjegove ispravnosti .Da bi se utvrdilo da li je dvotockas spreman za ucesce u saobracaju pregledaju se i kontrolisu svi uredjaji na njemu, posebno oni od kojih najvise zavisi bezbednost vozaca u saobracaju.Od dokumenata treba poneti saobracajnu dozvolu i licnu kartu , a ako je rec o tek kupljenom motociklu carinsku deklaraciju ili racun.Pri kontroli tehnicke ispravnosti paznja se posvecuje kocionom sistemu, svetlosnim i zvucnim uredjajima i utvrdjivanjusadrzaja izduvnih gasova.Sem toga proveravaju se i brojevi sasije i motora, da bi se izvrsila takozvana identifikacija motocikla.Medjutim treba napomenuti da ako ste na tehnicki dosli bez kacige , pa iako je sve regularno sto se tice motora , registracija vam nece biti odobrena.

Kada obaviti tehnicki pregled cija je cena 700 dinara bez obzira na model..., sledeci korak je odlazak do saltera osiguravajuceg drustva gde se kupuje polisa obaveznog osiguranja i gde se mogu platiti sve dazbine. Iznos  na uplatnicama pre svega zavisi od kubikaze motora i njegove starosti .U okviru takse za registraciju motocikla placa se taksa za javne puteve( od 30 do 200 dinara), komunalna taksa ( od 198 do 894 dinara), kao i administrativna taksa, koja je univerzalna i iznosi 1090 dinara .Osim toga treba platiti i porez na koriscenje motocikla  ??? ??? koji se krece od 498 dinara za motocikle zapremine manje od 125 ccm koji su proizvedeni pre pocetka 1997 godine , pa sve do 23004 dinara za nove drumske krstarice cija je zapremina veca od 1100 kubika.Slicna situacija je i kod kupovine obaveznog osiguranja koja je skromnija za one manje, za bicikle sa motorom kosta 761 dinar a vlasnici misicavih masina treba da izdvoje i do 9370 dinara. Uz sve to navedeno treba imati dokaz i o placenoj ekoloskoj taksi koja zavisi od tipa zapremine i starosti motora i iznosi od 100 do 640 dinara.Kad sve to uplatite treba da odete u MUP gde ce vam biti izdata saobrajajna dozvola.Ako je rec o prvoj registraciji platicete izdavanje saobracajne dozvole kao i tablice koje iznose 770 dinara.

Troskovi ( za motor zapremine 125 ccm)  ;)

Tehnicki pregled........................ 700

Ukupno za takse.......................... 2149

Godisnja polisa osiguranja............ 1895   

(Ekoloska taksa se ne placa imajuci u vidu da je motor 125 ccm )

Izdavanje saobracajne i tablica ...... 770

Ukupno ...............................................5514

• Ne silazi, 5816 postova
  • Motocikl: Kawasaki H2 SX SE '23 / Triumph R3 Storm R '24

Nova registracija za motor 1200ccm 2000-to godište je oko 33000 dinara (dakle tehnički, osiguranje, takse, nova saobraćajna i tablice), a produzenje oko 30000. Za masinu 600ccm 2004-to godište produženje registracije je oko 12000 dinara. Čudno je da se još nisu setili da gledaju i konjske snage, kao kod automobila, već samo zapreminu motora.

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja