Jump to content

Moto Zajednica

Honda XL600 V -Transalp

Recommended Posts

• Svrati ponekad, 223 postova
  • Motocikl: Yamaha Majesty 250

cuo sam se sa Dejanom i kod njega je amortizer sa oprugom neverovatnih 70e.Narucio sam i prednju aluminijumsku felnu sa zicama jer je moja kriva i nisu je uspela ispraviti dva majstora i ona kosta 80e.Sve to stize postom u utorak.Genijalno.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 1423 postova
  • Motocikl: Honda CRF300L

cuo sam se sa Dejanom i kod njega je amortizer sa oprugom neverovatnih 70e.Narucio sam i prednju aluminijumsku felnu sa zicama jer je moja kriva i nisu je uspela ispraviti dva majstora i ona kosta 80e.Sve to stize postom u utorak.Genijalno.

Ako je amortizer ispravan super si prosao  8)

kriva je i u stranu i kao da je malo spljostena pa na 60km/h governala mi skakuce gore dole(samo od 50-60km/h).Isao sam kod Mate u Mladenovac,probao je ali je posle bilo jos gore.Probao sam kod mene u Pozarevcu ,bilo je 30% bolje,ali to je sve.Necu vise da se zezam i narucio sam drugu.

• Prekidach, 1093 postova
  • Motocikl: Honda Africa Twin CRF1000L & Suzuki DR 650 SE

@ Boba Vet

Da li ti je kriva felna (udarena) ili samo baca? Ako je kriva felna onda je to stvarno tesko ispraviti. Ako tocak baca to se uglavnom moze izcentrirati.

meni ide 4/5 kruga pa baci malo u desno... kad se vozim i gledam u tochak primeti se... dok chekam neko reshenje za moj unishteni TA mogao bih makar taj tochak da sredim... kod joce sam jednom menjao gumu i balansirao tochak... to je bilo 2000 din... gde ovo da radim tj ko je proveren? :) i koliko to mozhe da kostha?

Malo cu offovati zapoceti razgovor,ali evo danas sam sipao opet do cepa posle predjenih 294.6km, nije jos stiglo do rezerve,ali sam ocekivao.A stalo je jedva 12.91lit!Znaci toliko malo je potrosio da vec sumnjam da nesto ne valja :)

svaka chast toj mashini i vozachu.. ja sam danas napunio 14,46l na OMV a na cajgeru je bilo 227,6 km... to je oko 6,3l na 100km.. propas' :)

• ,, 1032 postova

kriva je i u stranu i kao da je malo spljostena pa na 60km/h governala mi skakuce gore dole(samo od 50-60km/h).Isao sam kod Mate u Mladenovac,probao je ali je posle bilo jos gore.Probao sam kod mene u Pozarevcu ,bilo je 30% bolje,ali to je sve.Necu vise da se zezam i narucio sam drugu.

U pravu si da je najbolje uzeti drugi tocak ukoliko je tvoj ostecen. Mislim da tvoj tocak ima jajast oblik,odnosno baca u vis, sudeci po tome kako se motor ponasa u voznji.

@ rusic

Na mestu gde tocak bezi na stranu je labava jedna zbica (a mozda i vise). Nadji je i zategni nekim manjim kljucem ili kljestima. Moras zatezati zbicu polako sa kontra strane od one u koju felna bezi. Za maje intervencije se ne mora skidati guma sa felne. Ako ne uspes provozaj se do Temerina pa cemo srediti.

Kod starijih (citaj: nasih) tockova postoji i problem sto su zbice zardjale i trule, pogotovo na delovima gde su matice. Prvo ih dobro ocisti zicanom cetkom pa naprskaj WD-om. Sacekaj nekoliko minuta pa kreni sa zatezanjem. Moze se desiti, da neces moci zategnuti maticu od zbice, posto je ona zardjala. Tada probaj da odvrces jedno pola kruga, pa zavrni isto toliko. Onda opet odvrni, pa zavrni.  :D I tako dok se matica ne pokrene. Postoji opasnost takodje, da zbica pukne, ako je mnogo zardjala. E onda moras skinuti gumu, naci drugu zbicu i ubaciti, pa iscentrirati.

posto mi je majstor dobar drugar,sedeo sam pored njega dok je probao da ispravi felnu.I meni ide lepo skoro ceo krug i onda na jednom mestu se vidi da baci u stranu.Bolje je sigurno za 30-ak% nego pre,ali nije to to.Dok vozim i pogledam odozgo,vidi se da felna malo "seta" levo-desno.Necu vise da ispravljam,Mati sam platio 5e+600din,svi ga hvale ali meni nije uspeo da odradi.Bice duga zima i dosta vremena da nase magarice sredimo polako za sledecu sezonu,samo je pitanje koliko ce sta da kosta,jer je ocigledno da su cene razlicite.

• ,, 1032 postova

Cena zavisi od ulozenog rada i velicine problema. Uglavnom je to nekoliko stotina dinara, sem ako je u pitanju neki veci poduhvat, tipa rasturiti ceo tocak ili zameniti 20 zbica. Za sat, sat i po se skoro svaki tocak moze dovesti u red. Jedino je problem kad zahvali zbica i mora da se naruci. Tada se ceka vise nedelja, kao sto je to slucaj i sa drugim delovima u zemlji Srbiji ili se nadje neko alternativno resenje.  ;)

• U prolazu, 73 postova

Slikaj da vidimo kako to izgleda. KOliko para?

ne zurim sa postavljanjem ipak posto cu da sacekam da montiram plastike pa da bude sve novo kad se sklopi ponovo motor a ne ovako novi barovi a motor lici na WALL-E- ja  :D

u svakom slucaju definitivno su dobra kupovina, kostali su 6700 u moto land-u pa ko zeli da pazari neka zove aleksandra i neka naruci

• Svakom po zasluzi, 12424 postova
  • Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake

Da se pohvalim, upravo mi je Scuba montirao nove kreš - barove, čučnuli su k'o budali šamar, baš lepo izgledaju. :D

Slike sutra ;)

• Drug član, 1893 postova
  • Motocikl: XRV 750

Da se pohvalim, upravo mi je Scuba montirao nove kreš - barove, čučnuli su k'o budali šamar, baš lepo izgledaju. :D

Slike sutra ;)

Taman sutra da probas preko Avale kako se ponasaju pri padu ;D ;D ;D ;D

• U prolazu, 73 postova

Slike sutra ;)

Taman sutra da probas preko Avale kako se ponasaju pri padu ;D ;D ;D ;D

jel ti to spijuniras ili planiras da predjes na pravi motor?  :D :D

• ,, 1032 postova

Slike sutra ;)

Taman da ih vidimo u nedelju uzivo i da zezamo kako vlasnika tako i majstora.  ;D

• Svrati ponekad, 328 postova
  • Motocikl: Honda TransAlp XL600V

Jednom sam vec pitao za sediste i neko mi odgovorio, pa posto sam zagubio broj pitao sam opet ali u medjuvremenu nadjoh broj u bekapu na kompu i odnesoh na prvo mesto (a dobio na PP broj od drugog tipa i ja budala ga ostavi za rezervu jer mi 30km daleko), pa nakon sto sam pokupio sediste posle puno vremena samo da kazem NE ICI kod tog tipa, ne secam se ko mi ga je preporucio i dao njegov broj ali Dejan iz Trnave kod Jagodine nije ispostovao skoro pa NISTA od dogovorenog!!

Jedino je pogodio boju presvlake, sio je sediste bez one rese (pokazao sam mu Corbin sedista da ima ideju), nije sredio sundjer u kom se pojavio jedan usek pri vrhu sedista i rekao je da ce lako da sanira to a sad se ispod presvlake isti poznaje, i nije dizajn uradio kako je dogovoreno, na kraju nije hteo ni da izadje da mi da sediste nego je poslao zenu a preuzeh ga u mracnoj radionici, video sam sediste tek posle (mada sam i u radionici video da ne lici na ono sto sam mu pokazao) i zaprepastio se za sundjer, sad treba da rasturam i nosim drugom da sredi sundjer ili svaki put kad ga vidim znam sta je ispod i jedim se, a mozda ce da nastavi da se siri usek i dalje!!  >:(

Pozdrav 8)

• U prolazu, 73 postova

Jednom sam vec pitao za sediste i neko mi odgovorio, pa posto sam zagubio broj pitao sam opet ali u medjuvremenu nadjoh broj u bekapu na kompu i odnesoh na prvo mesto (a dobio na PP broj od drugog tipa i ja budala ga ostavi za rezervu jer mi 30km daleko), pa nakon sto sam pokupio sediste posle puno vremena samo da kazem NE ICI kod tog tipa, ne secam se ko mi ga je preporucio i dao njegov broj ali Dejan iz Trnave kod Jagodine nije ispostovao skoro pa NISTA od dogovorenog!!

vidis, zato sam ja uzeo sam da radim sediste, tj uradicu sundjer za sediste a odnecu kod nekog dobrog majstora da mi sve to tapacira posto je to jedino sto je zajebano uraditi kako treba, a mislim da cu odneti kod dejana iz zemuna koji su se dobro izvestili sa tapaciranjem sedista za motore

Radio sam ja to vec dzimika, ispalo je super pa jos i dzabe jer mi jedan drug dao skaj a drugi gigantsku heftalicu, ovaj put sam hteo da to bude PROFI odradjeno jer sam hteo motor estetski komplet da sredim zimus (motor je vec bombona i sa malo kilometraze, a znam mu istoriju 10 godina unazad) a sad mi dodje da sredim koliko toliko da lici na nesto i prodam ga da se ne bakcem vise, imamo najvise motorista na Balkanu sigurno a svako gleda kako da nas zezne, odere, izvredja i psuje za svaku sitnicu... puci ce mi film ako ovako nastavi da me tera maler!

P.S. Jel ti se javio onaj moj drug ili ti njemu, meni je jos prosli vikend rekao da ce pocetkom nedelje da preuzme gumicu i evo nekoliko dana mi nista ne javlja, racunam ili uzeo ili zaboravio, i platice ti je odmah kad je uzme ako vec nije?

Pozdrav 8)

• U prolazu, 73 postova

culi smo se onda kad smo se ti i ja dopisivali i on mi rece nazvace me kad se vrati sa puta i nije me zvao, ali verovatno je u guzvi a i ja sam bio krajem prosle nedelje u guzvi pa nisam o tome razmisljao puno, ali cim se javi dajem mu

Aj podseticu ga ujutru pa nece valjda opet da zaboravi, proveravacu ga na svakih par dana jel uzeo, izvini jos jednom sto si cekao!

Pozdrav 8)

• Drug član, 1826 postova

Sediste ili crashbarove?

Sediste izgleda savrseno. Jedino sto bih ja jos malo odigao greben izmedju suvozaca i vozaca. Kao na ovoj slici...

za kolegu Fibru: Dejanov broj telefona je 063636156.

Hvala

post-3508-12879052893994_thumb.jpg

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja