Jump to content

Moto Zajednica

Honda XL600 V -Transalp

Recommended Posts

• Svakom po zasluzi, 12421 postova
  • Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake

Greco, na "tehničko oko" je mehanički masivno napravljena, jedina "slaba tačka" naravno može biti hidraulična dizalica i njeni semerinzi. Međutim, ima dobre dve mehaničke kočnice sa strane, tako da nema šanse da se spusti ako hidraulika otkaže.

A i ja se držim Ruskog stepena sigurnosti - duplo pa još puta 3 ;D

Uostalom, dođi pa vidi.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Ne silazi, 5900 postova
  • Motocikl: Suzuki GS 400, Sacsh Madas 125, Piaggio Zip, Tomos Targa, Honda NX 650 Dominator

Ne znam kakva je dizalica, ali sam kad je jeftin alat u potanju uvek jako sumnjichav (gadan deda rastem) Pa kad je malo izmaltretiras, napishi kako se pokazala.

;)

Testiram je ja vec dve godine, i manu joj jos nisam nasao, a dizao sam i zadnji deo kola sa njom. Jednostavno podignem, zakocim i onda malo popustim ventil da ne opterecujem hidrauliku i eto - sluzi vec dve godine, ja sam prezadovoljan.  :D :D :D

Jedino sto treba uz nju je nabaviti nekoliko dascica razlicitih profila za podbacivanje - da se lepo podigne motor, a da se nista ne osteti ( il da se zaobidje auspuh il nesto slicno ) .

post-3891-12879024779491_thumb.jpg

• Drug član, 1423 postova
  • Motocikl: Honda CRF300L

Greco, na "tehničko oko" je mehanički masivno napravljena, jedina "slaba tačka" naravno može biti hidraulična dizalica i njeni semerinzi. Međutim, ima dobre dve mehaničke kočnice sa strane, tako da nema šanse da se spusti ako hidraulika otkaže.

A i ja se držim Ruskog stepena sigurnosti - duplo pa još puta 3 ;D

Uostalom, dođi pa vidi.

Surak i ja bili u subotu nocom i kupili jednu, prvu koju smo uzeli odmah smo testirali, naravno nakon sto smo je platili ali je curelo ulje pa smo je zamenili  bilo jo nekih vec vracenih. A da u kutiji imaju 4 spanera nemojte kao mi da kupujete posebno pa kad smo otvorili kutiju bilo vec kasno za vracanje. Imaju i prvu pomoc za motor oko 520 din!

Arakise predpostavljam da si skidao stitnik kartera pre dizanja?

TA, nisam skidao štitnik kartera, postavio sam mekanu dasku (ipak nije iverica) i ništa se nije oštetilo.

• Drug član, 1423 postova
  • Motocikl: Honda CRF300L

TA, nisam skidao štitnik kartera, postavio sam mekanu dasku (ipak nije iverica) i ništa se nije oštetilo.

Ja je jos nisam testirao ali pravo da ti kazem plasim se da je poturim pod onu plastiku! Jel imas neku sliku da vidim kako gde si je postavio?

Nemam sliku, ali obavezno postavi neku mekšu dasku da motorče celom širinom nalegne na nju i nema problema.

Kod mene u blokovima, ali ne znam da li još ima, izgleda Šejtan sve pokupio :D

Večeras sam namontirao nosač za GPS, deluje mi čvrsto i stabilno, videću na prvoj vožnji.

To, kad ga Joška stavi u "presu" trebaće mi žešći ćoroskopi da vidim bilo šta na guvernalu :D

• Ministar za Enduro, ratluk i ženske motore, 5393 postova
  • Motocikl: HTZ 750

ma jok stavice ga unutar vizira na polutransparentnu foliju koja je bluethootom povezana sa motorom :D

Šteta što nisam pre 10-tak godina klepnuo onim Amerima iz Apača šlem sa takvim video-vizirom, sad bi mi baš pasovao :D

• Prekidach, 1093 postova
  • Motocikl: Honda Africa Twin CRF1000L & Suzuki DR 650 SE

moja avantura se nastavlja... :) stigli su mi delovi od onog lika.. delovi su polovni.. chak shta vishe deluje mi kao da je doshao na otpad i skinuo ceo rep od motora... uglavnom, za 25€ sam dobio rep, nosach blatobrana, blatobran, stop svetlo, shrafove i kablove... rep je bele boje pa sam zadrzhao svoj stari... trebalo mi je skoro sat vremena da skinem sve i monitiram novo... povezao sam stop svetlo i ponovo izolovao sve kablove... jeeee sreca sreca radost :)

e tu sve opet krece do djavola :) skontam posle nekog vremena da imam problem u prekidachu kod ruchice prednje kochnice... kad se pogleda odozdo ima jedna mala crna kockica koja se drzhi na jednom shrafu.. tu je mali prekidach koji se klikce i pushta kako se pomeri ruchica za kochenje... a iz te kockice idu dva kabla... jedan od ta dva kabla gubi kontakt i stop svetlo ne reaguje na prednju kochnicu.. samo zadnju... nervoza raste, ledja me bole :) uzmem i rastavim sve.. otvorim tu kockicu... ishmirglam sve metalne kontakte u njoj i van nje... ponovo sastavim.. radi stop svetlo kad se klikne taj prekidach... jeee.. montiram i kad sve zavrshim opet ne radi.. pochnem da chachkam po ta dva kabla da vidim koji gubi kontakt i na kraju uspem da odlomim konektor na toj kockici sa prekidachem... nekako zalemim chisto da mi sija stop svetlo.. na predju kochnicu ne reaguje,  na zadnju da..

gde sada da nadjem taj glupi deo? da nema neko rezervu :)

sad sam skroz ubijen u pojam :) sutra cu da pozovem par telefona... namuchi me ovaj motor :)

WOW ti si bog pretrage :D glupi nemachki i fakin slozhenice :) prekidachzastopsvetlo :) logichno ime....

sad ce padne narudzhbina.. nadam se da ovi furmashi dobavljachi ne spavaju :)

• Drug član, 1300 postova
  • Motocikl: R1150GS

Part Number tog mikroprekidaca iz Louis-a je 35340-MM5-600 i odgovara za mali milion modela po sajtu:

http://www.cmsnl.com/products/35340-mm5-600-sw_35340ml7000/

Ali na listi "Used in" nema Transalpa, cak nema ni enduro motora.

Ne znam koji je tacan model tvog TA, ali po slucajnom izboru za TA iz 1988 pise  35340-MA5-671 

http://www.cmsnl.com/products/swassy-frstop_35340ma5671/

Po slikama deluju identicni, verujem da jesu, ali cisto da se obrati paznja.

P.S.

Kako ti se pokazala kaciga na malo duzoj relaciji BG-Palic-BG?

Izvini za off.

• Zainteresovan, 774 postova
  • Motocikl: BMW R1250GS ADV

WOW ti si bog pretrage :D glupi nemachki i fakin slozhenice :) prekidachzastopsvetlo :) logichno ime....

sad ce padne narudzhbina.. nadam se da ovi furmashi dobavljachi ne spavaju :)

polako naučićeš i ti nemački , gledajući u louis

@laband  :)

@Joseph B.  ovo shto je poslao laband je to... izgleda identichno... ovaj iz tvog drugog linka ima drugachije kucishte... slikacu danas kad se vratim sa posla unutrashnjost te kutije ... ima malu klackalicu koja sprovodi struju i to je to... znachi ako spoljashnost pasuje nece valjda biti prob... mada sad me brinu oni konektori izmedju kabla i ovog prekidacha (buksne? ne znam kako se to zove :))... deluju ne standardno... okacicu slike svega ovoga vecheras...

a o shlemu sve najbolje :) udoban, sa pinlock-om ga ne mozhesh zamagliti shta god radio, sa kachketom tiha do 100-120... preko toga bi bilo bolje bez njega.. a to rasklapanje traje par minuta... mozhe bez vizira i bez kachketa pa sve zavisi od situacije... sprovodjenje vazduha unutar kacige odlichno resheno... jedva chekam vrucinu da vidim koliko ladi... sundjeri su bash kvalitetni... svi mogu da se menjaju i posebno poruchuju... iz brade se izvlachi mali spojler pa vetar ne ulazi... vozio po kishi i nisam imao problema... uglavnom, nisam josh nashao neku manu :)

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja