joska 63 Napisano Februar 25, 2009 I=U/R, 2061 postova Lokacija: Temerin Motocikl: Transalp `97 Prijavi odgovor kao problematičan Evo jos korisnih linkova za nase motore: http://www.ta-deti.de/ta/transalp.html http://www.xrv.org.uk/forums/forumdisplay.php?f=35 Ovo ce verovatno biti intersantno,-naime jedan bracni par planira put oko sveta.On vozi AT, a ona TA Krecu u avgustu 2009 : http://www.welt-nomaden.info/english/welcome.html Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
joska 63 Napisano Februar 26, 2009 I=U/R, 2061 postova Lokacija: Temerin Motocikl: Transalp `97 Prijavi odgovor kao problematičan Juce nisam stigao da radim na softveru gadgeta,jer sam pravio novu stampanu plocicu,dodao sam i izvod za podmazivac,pa je sada full,i ne verujem da cu dalje ista menjati na njoj,ovo ce ostati kao finalna verzija.Do sada je ideja bila da se podmazivac kaci na izvode od jednog senzora temperature,pa mi se to nije svidelo,i dodao sam poseban izvod samo za tu funkciju. Programiranje zavrsavam verovatno veceras. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
benjamin 9 Napisano Februar 26, 2009 Zainteresovan, 695 postova Prijavi odgovor kao problematičan Programiranje zavrsavam verovatno veceras. sad ceš opet da se javiš u 5 ujutru kako si napokon završio i ideš da spavaš Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
joska 63 Napisano Februar 26, 2009 I=U/R, 2061 postova Lokacija: Temerin Motocikl: Transalp `97 Prijavi odgovor kao problematičan Moguce je svasta ;D Eh,da-sada imam tri sklopljene i isprobane stampane plocice,i jedna je visak Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
johnynovak 4 Napisano Februar 26, 2009 Svrati ponekad, 471 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan evo joska ja se prijavljujem za tu sto je visak posto ti je moj TA blizu, mozda nekih 15km od tebe ;D ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
TA96 300 Napisano Februar 26, 2009 Drug član, 1423 postova Lokacija: Bliski Istok-Pančevo Motocikl: Honda CRF300L Prijavi odgovor kao problematičan evo joska ja se prijavljujem za tu sto je visak posto ti je moj TA blizu, mozda nekih 15km od tebe ;D ;D Polako bre Johny pa tu ima lista cekanja Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
joska 63 Napisano Februar 26, 2009 I=U/R, 2061 postova Lokacija: Temerin Motocikl: Transalp `97 Prijavi odgovor kao problematičan evo joska ja se prijavljujem za tu sto je visak posto ti je moj TA blizu, mozda nekih 15km od tebe ;D ;D Moze,samo treba kompletirati,fali kontorler,displey,integralac od casovnika i kutija.Problem je kako da stignem do prodavnice u NS,kada i oni rade do 4 kao i ja Gde ti se nalazi motor? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
johnynovak 4 Napisano Februar 26, 2009 Svrati ponekad, 471 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan motor mi je na novom naselju, kod LakiTC-a u garazi, ako ti treba pomoc oko kupovine tih delova posalji mi spisak sa oznakama i adresu prodavnice i poslacu nekog da pokupuje sve to Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bobang 23 Napisano Februar 26, 2009 Svrati ponekad, 235 postova Lokacija: Kula Motocikl: VFR 800 Prijavi odgovor kao problematičan Johny ide preko reda!!! ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
joska 63 Napisano Februar 26, 2009 I=U/R, 2061 postova Lokacija: Temerin Motocikl: Transalp `97 Prijavi odgovor kao problematičan Moram ja po delove.Ako sledece nedelje bude malo toplije,pokusacu da izadjem malo ranije sa posla,pa da obidjem radnje.Displej je jedini problem,jer mora biti bas taj,sa tim rasporedom nozica.Proizvodi se u bezbroj varijanti,pa moram da vidim da sta kupujem. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
drumskalisica 8741 Napisano Februar 26, 2009 Ne silazi, 5900 postova Lokacija: Novi Sad - Cacak, Srbija Motocikl: Suzuki GS 400, Sacsh Madas 125, Piaggio Zip, Tomos Targa, Honda NX 650 Dominator Prijavi odgovor kao problematičan Poslo sam ti pp. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Popsy 2907 Napisano Februar 26, 2009 Ministar za Enduro, ratluk i ženske motore, 5393 postova Lokacija: Južna Čukarica / Beograd Motocikl: HTZ 750 Prijavi odgovor kao problematičan samo da kazem da je uzivanje pratiti ovaj topik ... jos samo da se ubaci alkohol detektor pa ako je vozac pripit da ne moze da upali ;D ;D ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arakis 5958 Napisano Februar 26, 2009 Svakom po zasluzi, 12421 postova Lokacija: NBGD - KN04ET Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake Prijavi odgovor kao problematičan Ma nije to nikakav problem, senzor i Joškin PIC mikrokontroler i nema paljenja... (osim ako ne spojiš žice ;D) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lalajko 2020 Napisano Februar 26, 2009 Teoreticar ..., 12115 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: BMW R1200GS Adv Prijavi odgovor kao problematičan Moram samo da dodam da Joskin uredjaj pruza fantasticne mogucnosti za kontrolu podmazivanja lanca, za one koji ulje pustaju elektricnim ventilom. Ako se ne varam, Joska mi je rekao da je ugradjena i logika za merenje brzine koja na osnovu odredjenog broja okretaja zadnjeg (ili prednjeg) tocka proracunava trenutak za pustanje jedne kapi ulja na lanac. Time eliminisete osnovnu manu Scottoiler ili slicnih sistema koji imaju konstantan protok ulja. Naravno da takav sistem koji podmazuje ispravno lanac na 60km/h nece dobro raditi pri 120km/h. Takodje, ako uredjaj ne prima signale sa tocka, shvatice da motor stoji u mestu i nece pustati ulje na lanac - nema fleka od ulja! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
joska 63 Napisano Februar 26, 2009 I=U/R, 2061 postova Lokacija: Temerin Motocikl: Transalp `97 Prijavi odgovor kao problematičan Ta logika jos nije ugradjena,za tako nesto mi trebaju i neke informacije,kao napr. na koliko obrtaja tocka treba da ide jedna kap ulja? I koliki treba da bude raspon podesavanja? Da li moze da se nabavi odgovarajuci senzor?Ako moze da se nabavi,koji su mu tehnicki podaci?Mislim da ce ova opcija ostati za neku sledecu verziju programa.Hardver se nece menjati,pa ce nova funkcija biti dostupna flesovanjem mikrokontrolera. A ako neko zna podatke,ja bih bio zahvalan ako bi podelio sa nama, da ugradim i taj deo u program. Znaci inetersuje me,koji je najmanji broj obrtaja tocka nakon kojih treba da ide kap ulja(najucestalije podmazivanje) i koji je najveci? Vreme za koje ce ventil biti otvoren ce se moci podesiti,recimo od 1-do 99 sekundi,ili koliko vec treba. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
joska 63 Napisano Februar 26, 2009 I=U/R, 2061 postova Lokacija: Temerin Motocikl: Transalp `97 Prijavi odgovor kao problematičan Opet nisam stigao da radim na gadget-u.Bio mi je drugar,nas forumas Robika da mu ugradimo biper za migavac,pa relej za termoprekidac,i jos neke sitnice.Ovih dana sve neke honde stizu na "manikiranje" Juce TA,danas VT500,sutra ce VTR1000...Izgleda da sezona pocinje Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
johnynovak 4 Napisano Februar 27, 2009 Svrati ponekad, 471 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Johny ide preko reda!!! ;D ma ja sam to samo slucajno ostavio moj motor u NS blizu joske ;D ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
fibra 345 Napisano Februar 27, 2009 Drug član, 1826 postova Lokacija: DE Prijavi odgovor kao problematičan Joska, nisam dugo bio na forumu i bas sam se obradovao videvsi ovu temu. Reci mi, u kom programu dizajniras plocice? Ako je Eagle da li bi bio voljan poslati brd fajl? Ako ne, shema bi bila dovoljna pa bih nacrtao sve ponovo u Eagle-u. Razlog za to je taj sto vidim da si koristio display koji ima konektor sa donje strane, a napajanje osvetljenja desno od pina 1 sto je iz mog iskustva prilicno retko. Verujem da je razlog za to jednostavan... takvi displayi su ti dostupni u blizini. Cene 2x16 karakternih displaya su dosta razlicite. Od 2 do 15-tak EUR. Kod nas je najpovoljnija Mikroelektronika. Imaju 2x16 LCD za 5 EUR sa uracunatom cenom isporuke. Jedino sto je plavi, ali vecina ljudi se lozi na plave LED-ove pa je to vecini verovatno plus. Evo direktan link: http://www.mikroe.com/sr/tools/easybuy/ Posto si ti placao te zelene? Takodje me zanima koji PIC koristis? Posto sam procitao da ti je ostalo jos slobodne memorije, sta mislis prosiris mogucnost na alarm? Koliko slobodnih ulaza imas? Mogao bi da se doda tilt ili reed senzor i neki mali relay koji bi ukljucivao neku vecu piezo sirenu i sve migavce... Verujem da to nije mnogo posla. Ne trazi nikakve podmenije. Moze dabude samo na kljuc. Otprilike ovako... xy sekundi nakon gasenja motora PIC automatski aktivira alarm. Alarm se oglasi ukoliko se nakon aktivacije senzora u roku od xy sekundi ne da kontakt. Sta mislis o toj ideji? Nije mi cilj da izvoljevam... ja cak nemam ni motor, ali ako si inspirisan da napises jos par linija koda mislim da bi ovo bilo korisno. Takodje, ako ima dovoljno zainteresovanih koji su nalozeni ne neki malo drugaciji display, moglo bi se organizovati i naruciti nesto ovako: Ja sam koristio identican samo 2x20 karakterni i stvarno izgleda super. ili isti model samo sa belim pozadinskim svetlom Postarina je, cini mi se, 16$ do neke kolicine... cini mi se 15 komada. Vise detalja na strani: http://character-lcd-lcds.shopeio.com/inventory/catalog.asp?ACTION=2&cat=Lcds⊂=Character%20Lcd Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arakis 5958 Napisano Februar 27, 2009 Svakom po zasluzi, 12421 postova Lokacija: NBGD - KN04ET Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake Prijavi odgovor kao problematičan Odlično Fibra, odlična ideja, taman sam razmišljao o ugradnji alarma pošto ću morati da parkiram TA ispred firme u centru Bgd, sa milion prolaznika, svima na "udaru". Ovako štedimo pare za alarm, ne komplikujemo sa još žica i instalacije... 'ajde Joška, pomuči se još malčice za drugare...ja daaaavno završio fax a godinama se "penalim" da izučim bar PIC-eve ali nikako naći ni volje ni vremena ;D...a sad mi žao. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
joska 63 Napisano Februar 27, 2009 I=U/R, 2061 postova Lokacija: Temerin Motocikl: Transalp `97 Prijavi odgovor kao problematičan Otvorio sam temu o gadget-u,pa hajde da diskusiju nastavimo tamo. http://www.bjbikers.com/index.php?option=com_smf&Itemid=53&topic=31662.new#new Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
PeterPan 357 Napisano Februar 27, 2009 ,, 1032 postova Prijavi odgovor kao problematičan A ovde da nastavimo pricu o TA. Ja sam taj koji je Josku zadrzavao u sredu. ;D Zamenjeno je ulje i filter ulja na mom ljubimcu, sada masina zadovoljno prede. Nego, primetio sam da mi malkice curka antifriz kod cevcice koja sa desne strane ulazi u zadnji cilindar. Pretpostavljam da je propala oring gumica koja se ovde koristi kao dihtung. Sutra ili prekosutra cu da proverim i to. Za sledecu nedelju najavljuju lepo vreme, pa nece biti vremena za popravke. EDIT: slika cilindra i oringa na koji sumnjam da ne radi svoj posao. Ima li neko iskustva sa ovim radnjama? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
rusic 261 Napisano Mart 3, 2009 Prekidach, 1093 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda Africa Twin CRF1000L & Suzuki DR 650 SE Prijavi odgovor kao problematičan evo i ja da se prijavim radio sam sa zakarus-om na migavcima, stop svetlu i nekim sitnicama... nisu crkli migavci vec prekidach... tj nije ni on crkao vec je bio zatrpan mashcu i prljavshtinom... ishao je levo i desno jako teshko a klik po sredini nije radio skoro uopshte.. ochistili i izduvali.. sad je kao nov i opet rade svi dugmici... ispod sedishta sve ok.. nishta nije oshteceno... polozhaj CDI-a je uspravan.. vidi se na slici.. nije ni malo ogreban pa kapiram da ga sedishte ne dodiruje kad sam ja na njemu.. pinjon nikako da odem da kupim pa to i dalje ne radi ovih dana jurim lanac, lanchanike, gume i ulje... najveci problem ostaje zadnji blatobran i stop svetlo... zvao sam par otpada itd i nisam nishta za TA nashao.. el ima neko neke ideje? a van ove priche iz "garazhe", avalski put, sunce i sneg na sve strane a put suv... beshe jako lepa vozhnja.. ova kisha danas me ubi Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Neške 30 Napisano Mart 3, 2009 Drug član, 1898 postova Lokacija: Sumadija GM Motocikl: BMW F650 Prijavi odgovor kao problematičan Gume imas u Coningu, a za ostalo ti ne mogu pomoci. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lalajko 2020 Napisano Mart 3, 2009 Teoreticar ..., 12115 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: BMW R1200GS Adv Prijavi odgovor kao problematičan Jesi li pitao T3 u balosavi? Oni cesto imaju te delove. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arakis 5958 Napisano Mart 3, 2009 Svakom po zasluzi, 12421 postova Lokacija: NBGD - KN04ET Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake Prijavi odgovor kao problematičan I ja moram da očistim taj preklopnik za žmigavce, malo teže ide levo desno, tvrd je dosta. Pinjon si video gde sam ja kupio? A šta fali zadnjem stop svetlu? Nema ga? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...