Iron_Floyd 408 Napisano Jun 13, 2012 BIG ENDURO FREAK, 645 postova Lokacija: Novi Sad; Zrenjanin; Motocikl: Honda TRANSALP XL600V 1987 Prijavi odgovor kao problematičan Malo je off.. ali ipak je nekako vezano za TA http://forum.bjbikers.com/index.php?/topic/8233-topic-za-video-clipove/page__view__findpost__p__1320541 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zika56 16961 Napisano Jun 13, 2012 Čuvaj sebe od drugih i druge od sebe, 3636 postova Lokacija: Niš / Donji Adrovac Motocikl: BMW R1100GS (iz prošlog veka) Prijavi odgovor kao problematičan Poštovane kolege treba mi pomoć-savet. S obzirom da mi na desnom štapu viljuške već odavno "curka" ulje, rešim da kvar saniram (promenim semeringe i ulje u obe viljuške). Kupio sam ulje BARDAHL XTF Fork SAE 10. Sve sam lako odradio po pitanju demontaže, zamene semeringa i montaže, međutim nastaje problem pri nalivanju ulja. U Manualu piše: 549ml, odnosno 125mm (od ivice štapa do nivoa ulja)! I ja lepo sipam (u svakom štapu) po jednu bočicu ulja od 500ml, plus još oko 50ml. I onda premerim nivo ulja, a ono 316 mm od vrha (i u levom i u desnom štapu)!? Premerim ponovo sve i stvar stoji ovako: Ukupna "dubina" viljuške 626mm, visina ulja 310mm, prazan prostor 316mm! Probao sam motor i deluje mi prilično mekano. Pitanje: Gde sam se zajebo i kako da stvar "opravim"? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MaRRe 983 Napisano Jun 13, 2012 Very Funny Rider, 1125 postova Lokacija: NBG Motocikl: ホンダ Tamić Varadero XL Litra '07 Prijavi odgovor kao problematičan Ako si radio po manualu nebi trebalo da imas problema. Kad sipas u stap okvirno tih 550ml onda moras stap par puta da sabijes i skroz razvuces...da to ulje ode tamo gde treba... Kad sipas ulje i kad meris stap mora biti sabijen to kraja naravno bez opruge da smeta. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zika56 16961 Napisano Jun 13, 2012 Čuvaj sebe od drugih i druge od sebe, 3636 postova Lokacija: Niš / Donji Adrovac Motocikl: BMW R1100GS (iz prošlog veka) Prijavi odgovor kao problematičan Ako si radio po manualu nebi trebalo da imas problema. Kad sipas u stap okvirno tih 550ml onda moras stap par puta da sabijes i skroz razvuces...da to ulje ode tamo gde treba... Kad sipas ulje i kad meris stap mora biti sabijen to kraja naravno bez opruge da smeta. A ja merio kada su viljuške potpuno opružene-izvučene i sa oprugama u štapovima! Ne bi me začudilo da se mere ne slažu upravo iz ovog razloga! Hvala na brzom i preciznom odgovoru. Sutra vadim opruge i ponovo merim! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MaRRe 983 Napisano Jun 13, 2012 Very Funny Rider, 1125 postova Lokacija: NBG Motocikl: ホンダ Tamić Varadero XL Litra '07 Prijavi odgovor kao problematičan Nema na cemu..javi sta si uradio Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zika56 16961 Napisano Jun 13, 2012 Čuvaj sebe od drugih i druge od sebe, 3636 postova Lokacija: Niš / Donji Adrovac Motocikl: BMW R1100GS (iz prošlog veka) Prijavi odgovor kao problematičan Ako si radio po manualu nebi trebalo da imas problema. Kad sipas u stap okvirno tih 550ml onda moras stap par puta da sabijes i skroz razvuces...da to ulje ode tamo gde treba... Kad sipas ulje i kad meris stap mora biti sabijen to kraja naravno bez opruge da smeta. A ja merio kada su viljuške potpuno opružene-izvučene i sa oprugama u štapovima! Ne bi me začudilo da se mere ne slažu upravo iz ovog razloga! Hvala na brzom i preciznom odgovoru. Sutra vadim opruge i ponovo merim! Sasvim normalno da nisam mogao da čekam do jutra da bih utvrdio šta je u pitanju. Izvadio sam opruge, viljuške pritisnuo do kraja na dole i izmerio oko 190mm?! Dakle opet nešto ne valja. Videću ipak sutra šta je u pitanju. Viljuška ima još malo hoda na dole, ali nemam mogućnosti da je istovremeno pritisnem do kraja i izmerim. Međutim mislim da je to ipak samo par cm i da opet "ne štima". Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MaRRe 983 Napisano Jun 13, 2012 Very Funny Rider, 1125 postova Lokacija: NBG Motocikl: ホンダ Tamić Varadero XL Litra '07 Prijavi odgovor kao problematičan Nadam se da skinuo viljuske sa motora kad si merio posto u suprotnom nece da valja. Moraju biti izvadjene i na ravnoj podlozi... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Aleksandar67 82 Napisano Jun 13, 2012 Svrati ponekad, 383 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Suzuki Vstrom 1050 XT Prijavi odgovor kao problematičan Ako si radio po manualu nebi trebalo da imas problema. Kad sipas u stap okvirno tih 550ml onda moras stap par puta da sabijes i skroz razvuces...da to ulje ode tamo gde treba... Kad sipas ulje i kad meris stap mora biti sabijen to kraja naravno bez opruge da smeta. A ja merio kada su viljuške potpuno opružene-izvučene i sa oprugama u štapovima! Ne bi me začudilo da se mere ne slažu upravo iz ovog razloga! Hvala na brzom i preciznom odgovoru. Sutra vadim opruge i ponovo merim! Sasvim normalno da nisam mogao da čekam do jutra da bih utvrdio šta je u pitanju. Izvadio sam opruge, viljuške pritisnuo do kraja na dole i izmerio oko 190mm?! Dakle opet nešto ne valja. Videću ipak sutra šta je u pitanju. Viljuška ima još malo hoda na dole, ali nemam mogućnosti da je istovremeno pritisnem do kraja i izmerim. Međutim mislim da je to ipak samo par cm i da opet "ne štima". Pogledaj ovaj link. http://tecnica.transalp.it/faidate.php?id=166 Slike dovoljno govore Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Iron_Floyd 408 Napisano Jun 13, 2012 BIG ENDURO FREAK, 645 postova Lokacija: Novi Sad; Zrenjanin; Motocikl: Honda TRANSALP XL600V 1987 Prijavi odgovor kao problematičan Dakle izvaditi glavnu oprugu, sabiti stap, i sipati ulje do visine 125 mm mereno od vrha stapa. Moja preporuka je da se stap prilikom punjenja nekoliko puta kompresuje dole gore kako bi se ulje ravnomerno rasporedilo i visak vazduha izasao napolje, i premeriti visinu ulja opet i dodati po potrebi. Tako cete dobiti najpreciznije merenje. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vacr0 293 Napisano Jun 15, 2012 Svrati ponekad, 358 postova Prijavi odgovor kao problematičan Skola endura: Transalpa, Africe, Tenere... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Iron_Floyd 408 Napisano Jun 15, 2012 BIG ENDURO FREAK, 645 postova Lokacija: Novi Sad; Zrenjanin; Motocikl: Honda TRANSALP XL600V 1987 Prijavi odgovor kao problematičan pa ovi su ludji od dva loodaka u buretu zajedno koja nesigurnost... vidi se iz aviona... ufff.. velike su to mashine za tako nesigurne vozace.. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Lad 207 Napisano Jun 18, 2012 Svrati ponekad, 229 postova Lokacija: Novi Beograd Motocikl: 4 cilindra :-))) Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav uvaženom konzilijumu ,od skoro imam Transalp 600 ´98god. crven(na radost)od opreme povišen vizir,nosač zad kofera i kof.nosače bočnih,kreš barove,motor je video Arakis ovih dana kad smo išli na bazene u B. Vruica... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Djordjino 254 Napisano Jun 18, 2012 Zainteresovan, 957 postova Lokacija: Kopaonik-Raska Motocikl: Varadero PGM-Fi Prijavi odgovor kao problematičan U zdravlju ga vozio. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Iron_Floyd 408 Napisano Jun 18, 2012 BIG ENDURO FREAK, 645 postova Lokacija: Novi Sad; Zrenjanin; Motocikl: Honda TRANSALP XL600V 1987 Prijavi odgovor kao problematičan Dobrodosao u sektu ... jel nas sad ima dovoljno za neko TA okupljanje? Ajd reko da bacim shibicu da vidim sta ce da se desi Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Djorke 270 Napisano Jun 18, 2012 Svrati ponekad, 278 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda Transalp XL 650 Prijavi odgovor kao problematičan Dobrodosao Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sejn 17 Napisano Jun 19, 2012 Svrati ponekad, 139 postova Prijavi odgovor kao problematičan Dobrodosao u sektu ... jel nas sad ima dovoljno za neko TA okupljanje? Ajd reko da bacim shibicu da vidim sta ce da se desi Vreme je Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Aleksandar67 82 Napisano Jun 19, 2012 Svrati ponekad, 383 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Suzuki Vstrom 1050 XT Prijavi odgovor kao problematičan Evo juce montirao nove gume Pirelli Scorpion Trail. Prvi utisak je da je bolja upravljivost, za ostalo cekam vikend pa da ih malo pustim da "legnu". Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Rodic 132 Napisano Jun 19, 2012 Svrati ponekad, 139 postova Lokacija: Titel Motocikl: Beverly 250 Prijavi odgovor kao problematičan evo i moje hondice Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Aleksandar67 82 Napisano Jun 19, 2012 Svrati ponekad, 383 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Suzuki Vstrom 1050 XT Prijavi odgovor kao problematičan Evo juce montirao nove gume Pirelli Scorpion Trail. Prvi utisak je da je bolja upravljivost, za ostalo cekam vikend pa da ih malo pustim da "legnu". Nisam mogao da cekam vikend pa sam se provozao veceras, nekih 100 km. Prvi utisak je da je upravljivost fenomenalna, lakse se prolazi kroz krivine, motor je podvozniji. Na auto putu se ponasa odlicno, imam osecaj da se lakse kotrljaju tockovi, mnogo manje se osecaju otpori i lakse ide. Kroz krivine ide glatko i precizno, prijanjanje je odlicno, s obzirom da su jos nove i nisu jos legle. Na kocenju je super, a udobnost je fantasticna. Jednom reci prezadovoljan sam. Izgleda da je Pirelli konacno napravio odlicnu gumu. Ostaje test na mokrom pa da upotpunimo sliku. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Lad 207 Napisano Jun 19, 2012 Svrati ponekad, 229 postova Lokacija: Novi Beograd Motocikl: 4 cilindra :-))) Prijavi odgovor kao problematičan I... nešto smo se ućutali,oće biti neke TA vožnje,normalno uz pauzu na nekom lepom mestu .Želje,čestitke,pozdravi Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Rodic 132 Napisano Jun 19, 2012 Svrati ponekad, 139 postova Lokacija: Titel Motocikl: Beverly 250 Prijavi odgovor kao problematičan Pa ja sam za, sto da ne, samo da se dogovorimo Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vacr0 293 Napisano Jun 20, 2012 Svrati ponekad, 358 postova Prijavi odgovor kao problematičan Takođe sam za okup transalpina Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
NicolaS 665 Napisano Jun 20, 2012 Svrati ponekad, 332 postova Lokacija: Beograd, Banjica Motocikl: BMW R1200GS / Yamaha FZS 1000 / Yamaha TDM900 / Yamaha XTZ 750 SuperTenere Prijavi odgovor kao problematičan od danas sam i ja vlasnik jednog Transalp-a. nije savrsen ali je moj. 4 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Lad 207 Napisano Jun 20, 2012 Svrati ponekad, 229 postova Lokacija: Novi Beograd Motocikl: 4 cilindra :-))) Prijavi odgovor kao problematičan Čestikke za kupovinu i u zdravlju ga vozio. Daj neku sliku,i neki pod. o motoru -ovako neverujem ništa 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Djordjino 254 Napisano Jun 20, 2012 Zainteresovan, 957 postova Lokacija: Kopaonik-Raska Motocikl: Varadero PGM-Fi Prijavi odgovor kao problematičan od danas sam i ja vlasnik jednog Transalp-a. nije savrsen ali je moj. Sa srecom,sta da ti kazem osim da si odabrao pravi motor,daj neku fotku 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...