NenadKV 25 Napisano Decembar 25, 2008 Svrati ponekad, 108 postova Lokacija: Kraljevo Motocikl: Yamaha Tenere 3AJ Prijavi odgovor kao problematičan Slucajno naleteh na ovaj sajt http://www.tenere.ch/ i prijatno se iznenadi. Covek je presao sa Yamahom Tenere iz 86te godine, 200.000km i to dobrim delom teskim off road-om. Na sajtu se nalezi i spisak delova koje je za to vreme zamenio. Ovo sam i postavio da bih otklonio predrasude u vezi izdrzljivosti jednocilindricnih motora ;D ;D Nema mesta gde nije stigao Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Ivan_ZR 7 Napisano Decembar 25, 2008 Advanced Member, 791 postova Lokacija: Зрењанин Motocikl: Sv650n Prijavi odgovor kao problematičan ala se navozao! Tenera je zakon ;D !! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gremlin 24 Napisano Decembar 25, 2008 Drug član, 2143 postova Prijavi odgovor kao problematičan Istina... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
shejtan 378 Napisano Decembar 25, 2008 Drug član, 1893 postova Lokacija: NBGD Motocikl: XRV 750 Prijavi odgovor kao problematičan Istina... Rece mrmot i zamota cokoladu Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gremlin 24 Napisano Decembar 25, 2008 Drug član, 2143 postova Prijavi odgovor kao problematičan Istina... Rece mrmot i zamota cokoladu Kome bre ti to "mrmot i cokolada" ? Pa znas da sam na dijeti... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
shejtan 378 Napisano Decembar 25, 2008 Drug član, 1893 postova Lokacija: NBGD Motocikl: XRV 750 Prijavi odgovor kao problematičan Istina... Rece mrmot i zamota cokoladu Kome bre ti to "mrmot i cokolada" ? Pa znas da sam na dijeti... Ma ne ti druze nego njihov mrmot Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gremlin 24 Napisano Decembar 25, 2008 Drug član, 2143 postova Prijavi odgovor kao problematičan Istina... Rece mrmot i zamota cokoladu Kome bre ti to "mrmot i cokolada" ? Pa znas da sam na dijeti... Ma ne ti druze nego njihov mrmot Ovo je bilo bash nisko...e sad cu da napisem kako si slupao troleybus Gradskom Saobracajnom... ;D ;D ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Head 27 Napisano Decembar 25, 2008 Svrati ponekad, 306 postova Prijavi odgovor kao problematičan Pogledao sam link.Navozao se jeste ali je i dosta ulozio.Recimo dve revizije motora i tri klipa.Cestitke u svakom slucaju. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
NenadKV 25 Napisano Decembar 26, 2008 Svrati ponekad, 108 postova Lokacija: Kraljevo Motocikl: Yamaha Tenere 3AJ Prijavi odgovor kao problematičan Pogledao sam link.Navozao se jeste ali je i dosta ulozio.Recimo dve revizije motora i tri klipa.Cestitke u svakom slucaju. Po mom nekom misljenju i nije mnogo ulozio kada vidim u kakvim je uslovima radila masina. A i te starije tenere su imale nekih manjih problemcica a dolaskom 3aj modela sve greske su ispravljene , tako da bi se 3aj sigurno bolje pokazala. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
NenadKV 25 Napisano Decembar 26, 2008 Svrati ponekad, 108 postova Lokacija: Kraljevo Motocikl: Yamaha Tenere 3AJ Prijavi odgovor kao problematičan I izvinjavam se na gresci, nije presla 200.000 km, ne, ne. nego 260.000 km. Toliko je presao do 2005. a danas se verovatno blizi broju 300.000 ... ;D ;D ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
carlos 111 Napisano Januar 6, 2009 Svrati ponekad, 269 postova Lokacija: Pozarevac Motocikl: Aprilia Shiver Prijavi odgovor kao problematičan Nekada sam vozio Tenere (kao tvoja u avatru) i extra me je služila,zaista moćno magare-i dan danas je fora motor,za razliku od kasnijeg 660 modela koji je po meni suviše fini za off road (da ne kažem konfekcija). Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Zmiya 3 Napisano Januar 6, 2009 Svrati ponekad, 349 postova Lokacija: Lazarevac/Beograd Prijavi odgovor kao problematičan pa po toj logici ako dovoljno chesto bude menjao klipove i radio generalne,sigurno ce da predje i milionche... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
AnteK 599 Napisano Januar 7, 2009 Drug član, 1363 postova Lokacija: okolica Osijeka, RH Motocikl: Tuareg 660 Prijavi odgovor kao problematičan Slucajno naleteh na ovaj sajt http://www.tenere.ch/ i prijatno se iznenadi. Covek je presao sa Yamahom Tenere iz 86te godine, 200.000km Čisto da se pohvalim, ja sam sa svojom prešao 170.000 km, godište 1996. ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
AnteK 599 Napisano Januar 7, 2009 Drug član, 1363 postova Lokacija: okolica Osijeka, RH Motocikl: Tuareg 660 Prijavi odgovor kao problematičan Nekada sam vozio Tenere (kao tvoja u avatru) i extra me je služila,zaista moćno magare-i dan danas je fora motor,za razliku od kasnijeg 660 modela koji je po meni suviše fini za off road (da ne kažem konfekcija). Čini ti se, ja imam tu "noviju", staru sam vozio bezbroj puta, ništa stara nije bolji offroader, jedino imaš manje za polomit ako padneš. Ali je zato novija dosta elastičnija za vožnju. Od tih starijih zračnih, najbolji je 3AJ model, dok 1VJ ima malo problema, pa mu teži offroad i ne leži previše ;D. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
KNELE 14 Napisano Januar 13, 2009 Svrati ponekad, 197 postova Lokacija: Kula Motocikl: ... Prijavi odgovor kao problematičan 260 000 KM,AnteK 170 000 KM.Sta reci,ja sam mislio da motor ne moze ni u ludilu toliko da prede cak ni pored najboljeg odrzavanja masine. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
NenadKV 25 Napisano Januar 13, 2009 Svrati ponekad, 108 postova Lokacija: Kraljevo Motocikl: Yamaha Tenere 3AJ Prijavi odgovor kao problematičan Nekada sam vozio Tenere (kao tvoja u avatru) i extra me je služila,zaista moćno magare-i dan danas je fora motor,za razliku od kasnijeg 660 modela koji je po meni suviše fini za off road (da ne kažem konfekcija). Pa jes', sipas i ne mislis. Ja moju teneru vidim kao pouzdano prevozno sredstvo. Ima u toj klasi i brzih i lepsih, ali meni je vaznije da je to pouzdana masina. Jos malo pa ce godinu dana kako je imam, i do sada nijedan kvar nisam imao, samo redovan servis i benzin i voziiiiii. ;D ;D Mada ne bih se bunio i da imam ove novije modele... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
NenadKV 25 Napisano Januar 13, 2009 Svrati ponekad, 108 postova Lokacija: Kraljevo Motocikl: Yamaha Tenere 3AJ Prijavi odgovor kao problematičan Slucajno naleteh na ovaj sajt http://www.tenere.ch/ i prijatno se iznenadi. Covek je presao sa Yamahom Tenere iz 86te godine, 200.000km Čisto da se pohvalim, ja sam sa svojom prešao 170.000 km, godište 1996. ;D AnteK, svaka ti cast. Drago mi je kad vidim i da sa ovih prostora ima ljudi koji su se posteno navozali tenerom. Kakva su tvoja iskustva sa mehanikom, posle toliko kilometara? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
stevo 58 Napisano Januar 13, 2009 Drug član, 1116 postova Lokacija: Tvrdos Motocikl: ZUNDAPP KS 750 Prijavi odgovor kao problematičan http://www.rallye-tenere.net/YMF_Besuch.htm istorijski motor Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
AnteK 599 Napisano Januar 13, 2009 Drug član, 1363 postova Lokacija: okolica Osijeka, RH Motocikl: Tuareg 660 Prijavi odgovor kao problematičan AnteK, svaka ti cast. Drago mi je kad vidim i da sa ovih prostora ima ljudi koji su se posteno navozali tenerom. Kakva su tvoja iskustva sa mehanikom, posle toliko kilometara? Ja sam napravio jedan rebore, imao sam klip 2 specijalu, glava je bila skinuta radi skidanja blokade, pa sam iskoristio priliku. To je bilo prije cca. 80.000 km. Od onda apsolutno nikakvih problema. Generalno u ovih 10 godina nekoliko sitnica, nikad me nije ostavila na putu. Ponekad me zezala kontakt bravica, pa sam stavio novu. Nedavno sam napravio veći servis, promjenio razvodni lanac ( nakon 110.000 km, bio je na zadnjem zubu ), očistio karburatore, preštelao ventile, itd. Ne mislim ju prodavati ( bez obzira ako i kupim neki drugi motor ), tak da je sad spremna full za nove izazove. Dobro ide, malo troši, poslije KTM Adv 640 najuniverzalniji dualpurpose bike s kojim se može kako_tako voziti neki lakši offroad, aerodinamika i zaštita od vjetra odlična, velik rezervar, nije težak obzirom na dimenzije ( moj je suh 165 kg ), vozi se ko bicikl. Mene zadovoljava, nemam suvozača, tako da taj manjak snage jednog cilindra na asfaltu mi ne smeta. Ono što volim kod Tenere modela jest nizak nivo održavanja, tako da ne moram svakih 5 ili 10 tkm kontrolirati ventile ili razvodni lanac, nek se ne uvrijede vozači nekih drugih enduraca ;D E da, definitivno najmirniji singl obzirom na vibracije ( ako je sve ispravno ), mirniji čak i od nove XT660Z Tenere. E sad, nakon toliko km može uvijek neki vrag krepati, al kad gledam kolege koliko treba ulaganja da npr. KLR 650 ili DR 650 dogura do 100.000 km, ja zadovoljan ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
NenadKV 25 Napisano Januar 13, 2009 Svrati ponekad, 108 postova Lokacija: Kraljevo Motocikl: Yamaha Tenere 3AJ Prijavi odgovor kao problematičan http://www.rallye-tenere.net/YMF_Besuch.htm istorijski motor Veoma koristan sajt. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
NenadKV 25 Napisano Januar 13, 2009 Svrati ponekad, 108 postova Lokacija: Kraljevo Motocikl: Yamaha Tenere 3AJ Prijavi odgovor kao problematičan AnteK, svaka ti cast. Drago mi je kad vidim i da sa ovih prostora ima ljudi koji su se posteno navozali tenerom. Kakva su tvoja iskustva sa mehanikom, posle toliko kilometara? Ja sam napravio jedan rebore, imao sam klip 2 specijalu, glava je bila skinuta radi skidanja blokade, pa sam iskoristio priliku. To je bilo prije cca. 80.000 km. Od onda apsolutno nikakvih problema. Generalno u ovih 10 godina nekoliko sitnica, nikad me nije ostavila na putu. Ponekad me zezala kontakt bravica, pa sam stavio novu. Nedavno sam napravio veći servis, promjenio razvodni lanac ( nakon 110.000 km, bio je na zadnjem zubu ), očistio karburatore, preštelao ventile, itd. Ne mislim ju prodavati ( bez obzira ako i kupim neki drugi motor ), tak da je sad spremna full za nove izazove. Dobro ide, malo troši, poslije KTM Adv 640 najuniverzalniji dualpurpose bike s kojim se može kako_tako voziti neki lakši offroad, aerodinamika i zaštita od vjetra odlična, velik rezervar, nije težak obzirom na dimenzije ( moj je suh 165 kg ), vozi se ko bicikl. Mene zadovoljava, nemam suvozača, tako da taj manjak snage jednog cilindra na asfaltu mi ne smeta. Ono što volim kod Tenere modela jest nizak nivo održavanja, tako da ne moram svakih 5 ili 10 tkm kontrolirati ventile ili razvodni lanac, nek se ne uvrijede vozači nekih drugih enduraca ;D E da, definitivno najmirniji singl obzirom na vibracije ( ako je sve ispravno ), mirniji čak i od nove XT660Z Tenere. E sad, nakon toliko km može uvijek neki vrag krepati, al kad gledam kolege koliko treba ulaganja da npr. KLR 650 ili DR 650 dogura do 100.000 km, ja zadovoljan ;D Hvala AnteK na iscrpnom odgovoru. Ti upotpunjujes ovu celu pricu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Neške 30 Napisano Januar 13, 2009 Drug član, 1898 postova Lokacija: Sumadija GM Motocikl: BMW F650 Prijavi odgovor kao problematičan Daj sajt Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
AnteK 599 Napisano Januar 14, 2009 Drug član, 1363 postova Lokacija: okolica Osijeka, RH Motocikl: Tuareg 660 Prijavi odgovor kao problematičan Mala maca za lika iz Hrvatske sto radi putopise za MOTOPULS.Cini mi se yamaha FJR1300 oko 1.000.000km Nije FJR 1300 nego FJ 1100. Čovjek se zove Darko Labaš iz Varaždina, vlasnik servisa i trgovine SUPERBIKE, njega valjda svi znaju. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...